Jako drobny, jednoosobowy przesiębiorca PROTESTUJE!!!! To aż niewiarygodne, ze stajemy sie najdrozszym panstwem w europie, bo
VAT jest juz wysoki a zaraz bedzie wyzszy, jednak tym sposobem, zabierając dodatkowo i tę mozliwosc, spowoduje to ze wielu z nas, drobnych, malych firm jednoosobowych zacznie szukac mozliwosci kupna i rejestracji pojazdu poza naszym krajem co nie do konca jest OK, ale i posuniecia rządu nie sa wcale lepsze. Podobną sytuacje mamy juz z ZUS-em! Pieniadze uciekają a uslugi i towary przez takie zagrywki drozeja! Taka postawa zabija przedsiebiorczosc!!! Koszt uzyskania przychodu w moim przypadku to w duzej czesci wlasnie paliwo i auto! To okolo 70% kosztów ,bo taka prowadze działalnosc - to poprostu hamstwo i rozbuj! Partie finansowane z naszych pieniedzy - co jest absurdalne, ale jakos tym poslom, senatorom itp to nie przeszkadza, a
VAT ktory jest normalną zasadą, wartoscią DODANA - o tak! tutaj trzeba wyrwac! Jestem absolutnie przeciwny takim pociągnięciom! Panie i Panowie politycy!!!!! Przemysl samochodowy w polsce dlatego jeszcze istnieje bo jakos przedsiebiorcy, ci mali, ktorzy najwiecej "wrzucają" do wspólnej kiesy, korzystają z mozliwosci odliczenia
VAT-u i kupują tzw samochody z kratką! Zapewniam, ze zmiany w tym kształcie spowodują zwiększenie kryzysu i tylko na krotko przyniosą dodatkowe korzysci skarbowi panstawa - pozniej bedzie trzeba wielu, wielu lat na odbudowanie tego co teraz juz jest!. Szukacjcie pieniedzy u siebie, w gażach poselskich, w dietach i dotacjach z naszych pieniedzy!!!!! Nie zycze sobie zeby ktos za moje pieniadze pozbywał mnie prawa do swobodnej dzialalnosci gospodarczej! Pół miliarda - tyle ma to dac rządowi - duzo wieksze pieniądze sa do wzięcia z finansowania partii, ktore powinny utrzymywac sie ze skladek członków!