Forum Polityka, aktualnościGospodarka

PROTEST! Nie dolewajcie VAT-u do baku!

PROTEST! Nie dolewajcie VAT-u do baku!

Wyświetlaj:
max22 / 83.30.171.* / 2010-12-27 11:19
Większość tutaj protestujących głosowała na PO, więc sami sobie jesteście winni.
Ja głosowałem na kogo innego, więc protestuję z czystym sumieniem!
januszj23 / 83.31.200.* / 2010-12-27 10:26
Jestem przeciw zabierania mi należnych praw. Ja tracę paliwo na potrzeby firmy i nie mogę odliczyć VAW-u. proponuję zbiórkę pieniędzy na dobrych przwaników, aby zaskarżyć ustawę i może znów wygramy jak z kratką. Rząd nie myśli jsk pomóć tylko jak nielegalnie zebrać aby na okres kadencji starczyło. To jest hańba.
Uboot / 62.61.58.* / 2010-12-27 08:48
Bravo Suchanek! Dołączam się do PROTESTU ! Upodlenie ludzi i zmuszanie schodzenia wszystkich na Dziady sięgnęło już swoje apogeum................
Przedsięcioraca kolejny / 89.78.218.* / 2010-12-26 22:52
Prawda jest taka, że 80% jazd samochodami wpisanymi na firmę wykonujecie Państwo na cele prywatne a tylko 20 na cele związane z prowadzoną działalnością gospodarczą. Bądźmy wobec siebie i Państwa trochę uczciwi. Protestujmy tak gdzie naprawdę trzeba, nie słyszałem aby ktokolwiek zbankrutował nie odliczając VAT-u od samochodu osobowego. Przecież tak naprawdę samochody z kratką to kpina z prawa. Pozdrawiam,
KRiS 0021 / 178.37.141.* / 2010-12-27 11:03
Kolega chyba nic a nic nie rozumie z tego wszystkiego.
Skoro kilkanaście wozów w ciągu dnia jeździ rozwożąc towary a po pracy stoją pod firmą to jakim cudem pracodawca używa je prywatnie ? Przy przebiegach dziennych po 200km co daje miesięcznie ok. 4400km na jeden wóz twierdzenie, że ktoś nim prywatnie jeździ jest dla mnie co najmniej zadziwiające. Gdzie można jeździć prywatnie robiąc tyle km !?
Wskazują niszowe użycie aut przez nieliczną grupę osób.
I dowalają wszystkim. Niech powiedzą wprost, że potrzebują kasy. A takie postępowanie siejące wzajemną do siebie nienawiść na podstawie pomówień i niedomówień dzieli tylko Polaków i niczemu nie służy. My Polacy mamy problem nie z sobą nawzajem ale z ustawodawcami. Nasz prezydent podpisał ustawę i już Vat-u od paliwa nie odliczymy.
SUCHANEK / 178.37.145.* / 2010-12-26 22:28
OBYWATELE !!! najwyzszy czas powiedziec DOSYC !!!! zbierzmy sie tu na slasku i zrobmy paraliz katowic a pozniej warszawy !!! podatki i paliwa w polsce sa nie do wytrzymanie !!! a bedzie coraz gorzyj JESTESMY TO WINNI NASZYM MŁODSZYM POKOLENIOM !!!!
Samochód dostawczy / 188.147.166.* / 2010-12-26 10:40
Witam
Posiadam Opla Astrę 2-osobową, z kratką, z tyłu paka, a po bokach blacha. Przewożę nim narzędzia i sprzęt do prac konserwatorskich przy prowadzeniu działalności gospodarczej. Wystawiam faktury VAT i sumiennie płacę podatek. Dlaczego dojeżdżając do klienta samochodem, nie mogę odliczyć VAT-u od paliwa, które zużyłem na dojazd ? Znaczy to, że od nowego roku będę musiał kupić wózek, taką zwykłą dwukółkę i z narzędziami dojdę do klienta. Lecz tak pracowali rzemieślnicy w średniowieczu. A może rząd chce nam - małym przedsiębiorcom - zrobić z interesu "jesień średniowiecza".
I jeszcze jedno, jeżeli odczytujemy numer VIN, to tam jest zawarte również informacje o rodzaju samochodu, a mój po odczycie ma wyraźnie napisane "samochód dostawczy 3-dr, specjalny".
Zatem rząd PO wie lepiej co wyprodukowała zagraniczna firma, nazywając ten rodzaj pojazdu "dostawczy", a dla nich to nie ciężarówka !!!
Bo "dostawczy" to nie "ciężarówka" !!! He he he
Banda teoretyków oderwanych od naszej obywatelskiej codzienności.
Pozdrawiam
chłoporobotnik / 83.28.31.* / 2010-12-26 10:07
złodzieje i politycy ich stać
husk / 95.41.177.* / 2010-12-26 03:58
PROTESTUJE,
Stracę na tym ja i moja rodzina, prawie 300 zł miesięcznie na państwo to na pewno dobry interes
Jacek M. / 87.116.212.* / 2010-12-26 02:19
protestuj!!!
Fazi9993 / 81.219.204.* / 2010-12-25 23:28
Lepiej niech szukają oszczędności u siebie !!! - a nie zdzierają z narodu !!!
rzadjestfajny / 91.192.207.* / 2010-12-25 22:34
VETO!!!
Mobil 1 / 193.138.241.* / 2010-12-25 19:54
No i udupią małych, duży sobie poradzi, chodzi mi tylko o VAT od paliwa, każdy kto rozwozi cokolwiek będzie miał nieźle w plecy, graniczne 3,5 tony to przegięcie, mniejsze dostawcze już są be.
szef-samozwaniec / 195.82.173.* / 2010-12-25 16:53
mam dwu osobowe seicento z kratą z 2000r używanym do rozwózki towarów, czy jestem naciągaczem?
Stroskany POLAK / 83.27.245.* / 2010-12-24 21:40
PO to rząd nieudaczników nie potrafiący w żaden sposób wprowadzić rzeczowych przepisów prawnych dla lepszej funkcjonalności przedsiębiorstw , zwiększających rozwój gospodarki. Pozwala w sposób świadomy i umyślny poszczególnym przedsiębiorcom okradać ludzi pracy z ich wynagrodzenia i doprowadzając do ubożenia społeczeństwa. Jest też rządem antyrodzinnym przez co spada przyrost naturalnych urodzin bo kto będzie się odważał na posiadanie więcej niż jednego dziecka przy dzisiejszej sytuacji na rynku pracy i uzyskiwanych dochodów . Kiedy w końcu w rządzie znajda się ludzie którym faktycznie będzie leżał na sercu los narodu polskiego a nie tylko prywata własnego nosa i zabezpieczenie siebie i członków rodziny. Nie dziwota , że młodzi wykształceni ludzie wyjeżdżają za granicę gdzie za rzetelną prace otrzymują godziwe wynagrodzenia. Fałszem jest czarowanie narodu , że wzrost Vatu o 1% nie spowoduje znacznego spadku dochodu społeczeństwa. Prawda jest , że ten 1% da w sumie wzrost wydatków około 10 %. A niegospodarne wydawanie państwowych pieniędzy nikogo nie razi z rządzących i nikt specjalnie się nie kwapi do dokładniejszego kontrolowania ich wydawania . Zobaczycie , że podwyżka vVatu o 1% w żaden sposób nie poprawi wzrost gospodarki a wręcz odwrotnie spowolnienie jej tępa . Jak dotąd żadne z ugrupowań nie będących u steru władzy nie próbowało radykalnie zmienić stan rzeczy . Jak długo naród polski będzie
ignorowany przez rządzących nieudaczników. Drzewiecki dobrze powiedział , że to dziki kraj pod takimi włodażami !!!!!!
zbuntowany / 83.238.139.* / 2010-12-24 22:19
czlowieku zastanów sie co piszrsz jacy przedsiebiorcy to sami naciągacze i oszusci kturzy ludzi wykorzystywują a sami kompią sie w tych pieniadzach co na lewo zarobili oczywiscie masz rację ze ten vat 1 % to niczego niezmieni a natomiast sporo sie zmieni jak skończą sie pseudo cieżarowe auta i skonczy sie ulga na vat
Y@[#OO / 80.238.64.* / 2010-12-24 16:19
Popieram z całego serca każdy protest dotyczący podwyżek podatków. podatki które okradają nasze Rodziny i przedsiębiorstwa, zabierając nam 85% naszych dochodów. Prowadzę swoją firmę 14 lat może nie za długo jednak jestem pewien że sam efektywniej wydam swoję pieniądze na swoje potrzeby niż zrobi to PO za moje pieniądze

Najnowsze wpisy