Witam, chciałbym zrobić przelew z mbanku do banku w usa. Podane zostały mi takie dane do przelewu:
Nazwa banku i adres
ABA: 9 cyfr
Nazwa odbiorcy:
Numer konta: 10 cyfr
Kod SWIFT
Moje pytanie jest takie czy mam połączyć numer ABA i numer konta i wpisać w numerze rachunku odbiorcy? Jeśli nie to gdzie mam wpisać numer ABA czy w polu nazwa, adres, kraj odbiorcy czy w polu bank odbiorcy czy w polu instrukcje. Te sam kłopot mam z kodem SWIFT gdzie powinnien zostać wpisany. Dziękuję za wskazówki.
Józef Cieśla
/ 83.15.197.* / 2009-01-18 13:10
jeśli robisz przelew zagraniczny w mBanku, to formularz który ci się otwiera wygląda troszeczkę inaczej niż do przelewu krajowego
masz duże pole oznaczone "bank odbiorcy", w którym możesz wpisać właśnie wszystkie powyższe informacje (nazwa banku, ABA, SWIFT itp.).
upewnij się jeszcze, ile zapłacisz za ten przelew (może to być bardzo duża kwota)
Dziękuję za opdowiedź. Wpisałem dane w pole bank odbiorcy. Jeśli chodzi o koszty to dostałem informacje ile przelew będzie kosztował po stronie mbanku, ale kosztów bank pośredniczących i banku do którego idzie przelew nie udało mi się ustalić. Kiedy przelew dojdzie wtedy dowiem się jaki był jego koszt. Mam pytanie o tania alternatywę do przelewów dolarowych do usa.
stanley83
/ 83.27.68.* / 2013-12-16 14:53
Tania alternatywa? - Zobacz na Fritz Exchange. Przelew OUR (z wszystkimi kosztami) w trybie ekspresowym - 85 zł. SHA też ekspresowy - 15 zł.
Nie znalazłem tańszego rozwiązania na szybkie przelewy do stanów.
Kredyty hipoteczne - najlepsza oferta: