Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Religa: polski program do walki z cukrzycą może ruszyć w tym roku

Religa: polski program do walki z cukrzycą może ruszyć w tym roku

Wyświetlaj:
Bohdan ASTOR, W-wa / 89.76.223.* / 2009-03-22 15:39
MOTTO: WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA !!

50. TEMAT:
WW, tj. WYMIENNIKI WĘGLOWODANOWE, wyłącznie JAKO; NISKIE węglowodany, TAK!!

PODPOWIEDŹ:
Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub ok. 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.

Oczywiście 1 WW to 10 gram węglowodanów przyswajalnych.
Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel tzw. NISKIE węglowodany.

Uzyskałam wyraźną STABILIZACJĘ; poziomu cukru po spożyciu:

100 gram ciemnego chleba podnosi NIESTETY poziom cukru o ok. 40% wzrostu.
400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu.
Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20% czyli nisko.
Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak jak czysta glukoza, i to jest istny HORROR !!.

Są to OGROMNE różnice wzrostu poziomu cukru, NIE UWZGLĘDNIONE w tabelach z WW !!!!!!.
Czemu ludzie o tym NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU ?!.

Osoby które będą się opierały WYŁĄCZNIE na przeliczaniu WW, tj. przyswajalne węglowodany, i będą brały pod UWAGĘ wyłącznie ILOŚĆ, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !!, A WIĘC nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się cukier po poszczególnych produktach,

to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich Z A W S Z E !! i NA zawsze, z W I A D O M Y M I
KONSEKWENCJAMI.

Należy uregulować poziom cukru po spożyciu, do niskiego tzw. ZALECANEGO, w miarę stabilnego,
a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie.

NISKIE węglowodany; są na stronie !!!;
ADRES……….: http://www.magdalirl.yoyo.pl/index8.php

DOSTOSUJ swoje WW do tabel z NISKIMI węglowodanami, a zobaczysz ogromną zmianę, i wyraźną STABILIZACJĘ, poziomu cukru. Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom CUKRU nie zacznie się stabilizować. Należy ZATEM zmiany wprowadzić SAMEMU, czyli ZAMIENIĆ produkty ZJADANE !!!, w cukrzycy, a wtedy DOPIERO zaobserwujemy ZMIANĘ i POLEPSZENIE stanu zdrowia.

W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki !!!;
pt………: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

Są tam tabele z różnymi produktami. My wybieramy tabele tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, O P A N O W Y W A Ć nasz cukier !!.

Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.

Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.

Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: B. A.Warszawa
Luiza B. W-wa / 89.76.223.* / 2009-02-09 00:15
DIETA RACJONALNA, badania; KREW, Wydzieliny, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, tak !!
WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, Jaki osąd ?!

DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna uwzględniać wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły. Nie jest to trudne, ale bez badań; KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, nie jest to możliwe. Wtedy można tylko przerzucać się PSEUDO regułami; NA WĘCH i CZUCIE, również PRZYPUSZCZENIA. Kto zada sobie trud i zbada jak poziom cukru się podnosi przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, w jakiej ilości się odkładają, jak organizm reaguje na k a t e g o r i e białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne Ew. drobna skala technicznego błędu. A więc:
przy zwalczaniu otyłości ważna jest wiedza, klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, WYSOKICH węglowodanów, NISKICH węglowodanów; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się
z tabelami pożywienia wg tzw.
INDEKS ŻYWIENIOWY. To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, R O Z W I Ą Z A N I E trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny co ważne, też to potwierdzi.

ARTYKUŁ: o węglowodanach.

WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu). NISKIE węglowodany; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

Ten poziom wzrostu można sobie łatwo sprawdzić samemu, własnym GLUKOMETREM.
Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo. Po spożyciu 50 gram glukozy poziom wzrośnie
o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego, też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42% (to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo węglowodanów wysokich czyli cukru białego lub brązowego). Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy glukozie.
To jeden z dramatycznych U J E M N Y C H, przyrodniczych rekordów. I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu (należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu) to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.

Badanie zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; POZIOM CUKRU np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie tzw. INDEKS GLIKEMICZNY, i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to 110 IG, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 50 gram piwa nie przekroczy 3% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to 70IG, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, PŁATKI zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, Buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: NIEPRAWDA. Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia), które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i T O T A L N A BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy to wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i wyniki sportowe.
P. S. INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing i biznes.

Tabele produktów wg tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlat
Angelika CRES, Geneve / 77.236.12.* / 2010-05-14 14:42
INDEKS GLIKEMICZNY.

Temat: INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
MM.4.
MOTTO: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.

Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !!

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne; IRL KRAKÓW.
_

Najnowsze wpisy