1cosmo
/ 89.75.198.* / 2010-01-17 13:10
Nie miałem nigdy takiej sytuacji jak Pańska w Nordei, więc do końca nie wiem. Procedura jest taka, że składa się podanie o zmniejszenie kwoty kredytu, podpisuje się stosowny aneks do umowy i nie powinni robić problemów, zwłaszcza iż jest to tylko 20 000 PLN. Jeżeli pojawią się jakieś niejasności, to od razu będzie Pan wiedział jak traktować ten bank. Taki ruch nie podlega zapisowi w umowie o wcześniejszej spłacie, ponieważ zmniejsza Pan kwotę kredytu, a nie go spłaca czy nadpłaca.
Aha, no tak w 2008 to się rzeczywiście opłacało pod względem marży, ale jak trafiłby Pan do mnie to podejrzewam 1,5% do 1% byłbym w stanie w tamtym okresie spokojnie załatwić. Nieszczęśliwie wstrzelił się Pan natomiast jeżeli chodzi kurs, bo podejrzewam zadłużenie znacznie wzrosło. Trzeba się będzie z tym pogodzić i wybrać dobry moment na refinans, aby nie płacić spreadu po wejściu do strefy EURO. Mogę się tym zająć, proszę o kontakt na cosmo-pl@o2.pl i pozostawienie jakichś namiarów na siebie, jeżeli byłby Pan zainteresowany taką usługą.
Pozdrawiam.