były spółdzielca
/ 212.163.172.* / 2007-08-06 10:05
drogi xx!!!
za 30 tys.? Ty sobie chyba żartujesz!!! Ja zapłaciłem wolnorynkową cenę za to prawo pseudowłasności, czyli 150.000,- Dlaczego ja kilka lat temu nie mogłem nabyć tego mieszkania choćby nawet za te 30.000,-? To jest szyderstwo z równości i sprawiedliwości!! Poza tym, czy polak potrafi zrozumieć, co to jest sprawiedliwość społeczna? Ludzi operatywnych i pracowitych kara się za to, że utrzymują bandę nierobów, fajtłap i cwaniaków - oby nie powiedzieć - złodzieji. Cały system "spółdzielczości" to idealna pożywka dla złodzieji, mataczy i innych przekręciarzy. Ale cóż, większość tzw. spółdzielców chce być okradana, ponieważ nie protestuje przeciwko ewidentnie widocznym oszustwom. Jeżeli ktoś im przypomina, że są okradani lub próbuje walczyć ze złodziejstwem, odwracają się od niego i zaczynają go dyskryminować. Wniosek stąd płynie jeden: Tzw. "spółdzielcy chcą być okradani". I dobrze! Płaćcie barany nawet 600,- miesięcznie za 50 m2 waszej pseudowłasności. Na pohybel spółdzielczości i polskiej głupocie.