Forum Polityka, aktualnościKraj

Ruszają kontrole restauracji - na co trzeba uważać?

Ruszają kontrole restauracji - na co trzeba uważać?

Wyświetlaj:
Sosnowiczanin / 193.106.84.* / 2010-07-26 11:59
Sosnowiec Patelnia - kebeb (był o tym artykuł). Wpadł sanepid - wszystkie sałatki przeterminiowane, mięso bez faktur, syf itd. Kara ..... 400PLN i dalej sprzedają. A włąściciel... chyba się ze świechu przewraca...
cuda_na_patyku / 77.253.15.* / 2010-07-27 09:51
Wychodzi Tusk przed wyborami i obiecuje obnizke podatkow a potem ... . Po wyborach ze smiechu sie przewraca.
w4455 / 145.237.108.* / 2010-07-22 09:06
"Nie wydaje się jednak, by wymagania stawiane przedsiębiorcom działającym w branży gastronomicznej, były na tyle wygórowane, by nie dało się ich spełnić"

- wreszcie można przczytać jakieś zdanie do rzeczy. Pewnie w 90% przypadków zamiast studiować przepisy wystarczy stosować powszechnie znane zasady higieny, które powinno się wynosić z domu rodzinnego.
adfaasdf / 83.31.209.* / 2010-07-22 10:05
komu się nie wydaje? Żeby prowadzić gastronomię, trzeba zatrudnić 3 prawników, to ilu prawników trzeba, żeby działać w bardziej zaawansowanej branży? To jest chore. Ciekawe ilu inspektorów na raz dokonuje czynności sprawdzających, bo jeden to wszystkich przepisów nie spamięta.

Najnowsze wpisy