Sfinks nie przejmie Da Grasso
Money.pl
/ 2015-09-23 21:38
Dagrasso ma jakość w miarę, ale sfinks niestety nie
keks
/ 78.10.204.* / 2017-08-01 11:30
kpiny, nie podniosą się już, bo wszystkich już sensownych przorali i olali... co maxipizza? please
adsf
/ 91.53.156.* / 2015-09-28 10:28
znowu w zyciu ci nie wyszlo cacus... patrzec jak jakosc w Sphinxie pada na twarz, juz niedlugo plajta i znowu umycie raczek, a pracownicy bez pracy i kasy
Felippe 991
/ 94.78.173.* / 2015-09-25 07:45
Trzecia firma w Polsce a tak tragiczne żarcie...
edddd
/ 46.113.98.* / 2015-09-29 06:25
Jest tam lepiej niż jeszcze rok temu, może wzięli trochę za gęby ajentów. Ogólnie te restauracje są średnie, nic tam nie ma zachęcającego szczególnie aby jeść u nich często, ale już nie ma niedorobionych potraw czy brudu na sali dla gości.
ja200
/ 79.191.116.* / 2015-09-25 06:53
Przecież te pseudo prezeski to kompletne dyletantki. Członkowie sieci nazywają ich "zarządzanie" emocjonalnym:). Decyzje podejmowane są w zależności od chwilowego nastroju. Doskonałym potwierdzeniem jest zerwanie negocjacji na 2 tygodnie przed założonym terminem.
Marcin Zawadka
/ 31.63.192.* / 2015-09-24 22:08
Nagonka na prezesa Cacka jest bez sensu. Kto go poznał, wie że to jest wizjoner, człowiek wielkiego serca i świetny Szef. Piszę jako człowiek, który miał zaszczyt pracować z nim w życiu i zawsze będę go darzył dużym szacunkiem, tak samo jak jego żonę Dorotę. Podpisuję swoim nazwiskiem, bo jestem odpowiedzialnym za słowa a nie tchórzliwym hejterem.
Zawodka Marcinkiewicz
/ 188.146.134.* / 2015-09-25 06:54
A może Jesteś zwykłym lizusem, który liczy na ponowne przyjecie do pracy , a nie odpowiedzialnym za słowa człowiekiem.
krancc
/ 109.173.158.* / 2015-09-24 21:32
Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze
fsdfsd
/ 37.47.45.* / 2015-09-24 18:51
Oglądałem program Kryptonim Szef na TVP gdzie był prezes Sphinxa. Ja p*********, co to za człowiek kieruje firmą... ciapruła w kuchni, nie umie sprzątać, zmywać. Taki człowiek całkowicie nie obyty z pracą. Czy on cokolwiek w życiu robił, czy ktoś mu usługiwał od małego do teraz? Czy jest od dziecka prezesem? Po drugie świadomość tego co się dzieje w restauracjach poraża, człowiek oderwany od rzeczywistości. Przerażony, że kelnerzy mają głodowe stawki?! On sam pewnie setki tysięcy miesięcznie zgarnia i wydaje mu się, że ma tak każdy pewnie. Jak dla mnie szkoda było mi niektórych osób, świetnie pracowali, bardzo doświadczeni w tym co robili, pracowici. A pewnie płaci im się ochłapy. Smutne to dla mnie.
Lee934
/ 80.55.215.* / 2015-09-24 09:28
Dla mnie największa ciekawostka jest fakt , że Sfinks ledwo odbił się od dna, ma pierwszy zysk od dłuższego czasu i natychmiast szuka podmiotów do przejęcia i inwestowania.....
YOGI2071
/ 195.74.51.* / 2015-09-24 00:37
CACEK TO GRABARZ KIEDYŚ SFINKS TO BYŁO JEDZENIE TERAZ UCHOWAJ BOŻE JAK SIĘ NIC NIE ZMIENI BĘDZIE JAK Z WIDZEWEM
Qń z miasta
/ 31.172.181.* / 2015-09-24 20:52
Chłopskie Jadło zajechali w trzy miechy. Podobno głównie przez "optymalizacje składników" Zapewne chodziło o "maksymalizacje zysków" :(
AdamoooX
/ 93.105.182.* / 2015-09-24 00:32
Sphinx to przerost formy nad treścią, nie jestem zadowolony z tych restaurcacji. Miałem taki przypadek- wybrałem się z żoną do Sphinxa Kelner olewał nas w sposób żenujący jak gdyby obsługa nas była jaką karą dla niego. Postanowiliśmy zrobić mały eksperyment - ta sama restauracja 2 miesiące później trafiło, że obsługiwał nas ten sam kelner. Ponieważ i ja i żona mieszkaliśmy w USA grubo ponad 20 lat żona od 6 roku życia ja od 12 roku życia znamy angielski, więc celowo rozmawialiśmy ze sobą jak i z kelnerem wyłącznie po angielsku. Kelner słysząc angielski nadskakiwał nam, wszystko było szybko z uśmiechem i tak jak powinno byćzawsze - zapewne liczył na duży napiwek. Jak wielkie było jego zdziwienie kiedy na koniec odezwałem się do niego po polsku i przypomniałem jak naz zlewał 2 miesiące wcześniej. Tak być nie powinno. Wiem, że to sieciowy lokal, ale chcą uchodzić za sieciówkę z klasą a niestety tak nie jest. Może włąściciele powinni rozważyć wprowadzenie polityki segregacji nie rasowej jak było w RPA, ale narodowościowej dla ludzi z bogatych krajów EU i USA, Canady inny standard a dla Polaków inny, w sumie i tak już tak jest co stwierdzam na podanym przykładzie, więc może oficjalnie zrobić osobne sale... dno i tyle.
Myśliciel
/ 149.156.96.* / 2015-09-24 15:57
Nie dziw się, że jest taka obsługa. Jeśli w wielu pracach w Polsce płaci się mało, nie oczekujmy, że będzie ona wykonywana dobrze. Jak mówi przysłowie - jaka płaca, taka praca. Właściciele oszczędzając na wynagrodzeniach sami strzelają sobie w stopę, bo mają zirytowaną załogę, która będąc niemiła dla gości odstrasza im klientów. Sphinx nie oferuje też smacznego zdrowego jedzenie. Jest ono proste, tłuste i mało ciekawe. Kiedyś chodziłem tam, ale już nie chodzę. Niestety w wielu jeszcze lokalach w Polsce oszczędza się na jakości, a ludzie też są mało wymagający - byle tylko najtaniej.
Akurat
/ 86.149.109.* / 2015-09-24 16:50
Myślicielu, a czemu kelner karze mnie za to, że mu słabo płacą? Ja przecież przyszłam tu zjeść, a nie dyskutować o poborach. Tym bardziej, że mieszkając w Polsce też guzik zarabiałam i wypad do "Sphinxa" z reguły urządzaliśmy sobie z okazji urodzin lub innych ważnych wydarzeń w naszym życiu.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
fsdfsd
/ 37.47.45.* / 2015-09-24 18:45
Nie każe Ciebie. Po prostu słaba płaca robi wszystko. Jak się odpowiednio płaci, to kierownicy od kelnerów mogą wymagać sporo. A jak się płaci grosze to przychodzi do pracy byle kto, bo człowiek odpowiedni na kelnera nie będzie pracował za takie marne pieniądze.
mario 89
/ 83.11.215.* / 2015-09-23 23:47
faktycznie słabe jedzenie widać jak pusto mają w lokalach
logika
/ 77.255.207.* / 2015-09-23 23:42
Sfinks kojarzył sie KIEDYŚ z dobrym jedzeniem i duzymi porcjami za dobrą cenę. AKTUALNIE to szajs .Spółki widać są nastawione na zysk a nie na klienta.
sdgfds
/ 37.47.45.* / 2015-09-24 18:54
To prawda jest, swego czasu bardzo dobre jedzenie. Menu było prostsze, ale wszystko świeże i własnej roboty. Obecnie sosy z pudełek na zamówienie, rosół też z proszku. Jak idę do restauracji to liczę na dobre jedzenie od profesjonalnego kucharza, ale kucharza dobrego brak bo mało płacą, wszystko z proszku. Po co więc przepłacać, lepsze zrobię z Pomysłu Na sam w domu. I za te ceny będę miał żarcia na kilka dni.
And2000
/ 192.162.151.* / 2015-09-23 23:03
Panie Cacek Pan nigdy nie chciał przejąć Dagrasso tylko robił Pan wszystko aby pańska spółka miała lepsze notowania na giełdzie.
klient755
/ 88.156.8.* / 2015-09-23 23:02
Kiedyś sphinx byli dobra i tania restauracją, byłam latem tam na obiedzie, nie dość ze drogo, porcje zmniejszyli, nie dosmarzona karkowka, ciagnela się jak guma, nigdy więcej juz tam nie pujde.
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.