Forum Polityka, aktualnościKraj

Smiertelny wypadek na trasie Centralnej Magistrali Kolejowej

Smiertelny wypadek na trasie Centralnej Magistrali Kolejowej

Wyświetlaj:
Pasażer / 89.67.126.* / 2013-04-22 01:48
Pan rzecznik nie powiedział wszystkiego: pociągi zatrzymujące się i biorące pasażerów były dwa-drugi był Express Tatry z Zakopanego do Warszawy.

5 minut po zatrzymaniu pociągu-pierwszy komunikat: wypadek śmiertelny,będzie ok. 2 godziny opóźnienia. Jakiś czas potem-drugi komunikat:Pociąg będzie opóźniony ok. 2 godziny,pociągi jadące do Warszawy będą stopniowo zabierać pasażerów. Nic więcej. Ludzie zaczęli iść do wyjść i wychodzić z pociągu. Dopiero po jakimś czasie był komunikat, że ze względów bezpieczeństwa prosi się o pozostanie w pociągu. Czwarty komunikat, to że proszę się przygotować do wyjścia, w pierwszej kolejności osoby jadące do Warszawy w celu przesiadki, osoby starsze i matki z dziecmi. Przyjechal, część ludzi wsiadło tam. Jakiś czas potem kolejny komunikat: prosili o przejście za chwilę wszystkich do pociągu jadącego do Warszawy.
--
Komentarz wysłany ze strony mobilnej
http://m.money.pl/
ostrys / 2013-04-22 13:23
dawno takiego belkotu nie czytalem jak to co napisales teraz :) wiem ze miales napewno dobre intencje i chciales sie pozalic ale naprwde bardzo ciezko czyta sie ten tekst twoj ktory tu napisales, mimo wszysto milego dnia i pogodyu ducha :)_
Pasażer / 46.77.241.* / 2013-04-22 14:08
Dzięki, ostrys, za szczery, ale nie chamski komenentarz :) Tak, przyznaję się bez bicia, że mój komentarz jest nieco chaotyczny :)
Tak, miałem dobre intencje, ale bardziej niż "wyżalić się" chciałem doprecyzować informację i pokazać jak to wyglądało od strony pasażera tego pociągu. Nie czuję żalu do tej osoby, która rzuciła się pod pociąg lub wpadła pod niego. Dziwię się trochę komunikatom w pociągu. Wyglądało tak, jakby nie mieli procedury postępowania w takim wypadku, bo nie mówili od razu ludziom, żeby nie wychodzili. Może zadziałał tutaj stres obsługi pociągu.

Również życzę miłego dnia! :)
Benedykt22 / 2013-04-22 14:19 / Bywalec forum
Tragiczne zdarzenie... neistety niektórzy ludzie nie patrzą gdzie przechodza, nie zwracaja uwagi na to co się dzieje w okół nich...

Najnowsze wpisy