Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Spożycie mięsa a rak. Polacy jedzą prawie dwukrotnie więcej mięsa niż zaleca WHO

Spożycie mięsa a rak. Polacy jedzą prawie dwukrotnie więcej mięsa niż zaleca WHO

Wyświetlaj:
ja721 / 109.231.41.* / 2015-11-24 06:58
Z treści wynika że to nie wina mięsa tylko tego całego syfu które jest do niego ładowane aby nas oszukać.
Może by ktoś zainteresował się co i w jaki sposób jest produkowane i nam sprzedawane.
Elmo236 / 194.15.124.* / 2015-11-23 22:07
Meso zakwasza organizm, ale jesli trzymamy rownowage kwasowo zasadowa jemy duzo warzyw, to miesko mozna jesc w kazdym posilku, mieso a nie jakies wedliny naszpikowane chemia, pozdro :)
Stykmen / 188.47.38.* / 2015-11-23 09:13
To nie mięso jest rakotwórcze tylko dodatki stosowane do wyrobu wędlin przez zakłady mięsne z chciwości żeby z jednego kawałka mięsa zrobić dwa. A te dodatki to rakotwórcza chemia !
zaha / 95.171.218.* / 2015-11-23 14:53
zaklad chce tylko przezyc to winna jest unia i rzad d************ coraz to nowe regulacje dajace jedynie coraz wiekszy syf w tym co jemy
peyo245 / 85.115.58.* / 2015-11-23 08:51
Polacy! Zacznijcie jeść więcej szczawiu i mirabelek!
Mięso jest be .
żeby się nie załamać / 213.155.168.* / 2015-11-23 08:17
zjadać codziennie korpusy to pomaga
Pektosol? Nie, dziękuję! / 79.184.111.* / 2015-11-23 00:13
Wystarczy (na początek) usunąć z mięsa i wędlin cały ten chemiczny syf, który przyszedł do nas wraz z unijnymi normami.
Kris0902 / 2015-11-22 23:21
Sorki ci debile twierdzili 25 lat temu, że masło jest szkodliwe. To są po prostu przekupne kutafony, którzy patrzą jak najwięcej kasy zdobyć do własnej kieszeni. Pieprzyć ich jakieś tam wymyślenia propagandowe.
giedrowiczpiotrgiedrowicz / 89.67.115.* / 2015-11-22 22:21
żrę po droby, resztki i tez mienso co popadnie i żyję.... polecam grzebanie w lodówkach kolegów.
pol124 / 188.252.41.* / 2015-11-22 21:31

Polacy jedzą prawie dwukrotnie więcej mięsa niż zalecają eksperci Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) - twierdzą naukowcy komentujący ostatni raport Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem.

Najlepiej żeby żarli tylko szcczaw i mirabelki ....no i mleko jeszcze dawali-----ale żarcie mamy zatrute to fakt,
oog / 178.42.46.* / 2015-11-22 21:29
Mięso, szczególnie czerwone, sprzyjają także rozwojowi nowotworów przewodu pokarmowego - wymienił naukowiec.
mareg / 89.65.229.* / 2015-11-22 21:15
Jak zwykle za dużo uogólnień. O jakie mięso chodzi? Drób a wieprzowina to przecież zupełnie inna bajka. I nie każda wędlina jest szprycowana chemią a już na pewno nie w takim samym stopniu. Osobną kwestią jest też sposób przygotowania - gotowanie, smażenie, pieczenie powoduje różne zmiany w mięsie. Jak na razie to mięsożerne narody - choćby Skandynawowie - należą do tych najdłużej żyjących.
anna572 / 89.77.130.* / 2015-11-22 20:32
Polacy nie dawajcie dzieciom wędlin, pod żadnym pozorem tylko pieczone lub duszone mięso
Maryjan916 / 159.205.0.* / 2015-11-22 18:23
Clintonowa to Żydówka więc nic dziwnego że Soros i Spielberg ją popierają. Szkoda tylko że oboje Clintonowie działają na szkodę Stanów za kasę sprzedając co się tylko da. Nawet kopalnie uranu Ruskim.
JA102 / 91.90.61.* / 2015-11-23 08:59

Clintonowa to Żydówka

Dudowa I Dudówna też żydówki i co ?

Najnowsze wpisy