Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Statistica: Co pije Polak? Coraz więcej whiskey i cydru. Wódka jest w odwrocie

Statistica: Co pije Polak? Coraz więcej whiskey i cydru. Wódka jest w odwrocie

Wyświetlaj:
Kajman / 31.182.4.* / 2015-07-16 08:07
POobłakanych celowo rozpija naród a młodzież w szczególności , również celowo nie likwidują dopalaczy bo maja kasę z tego trojącego badziewia na swoje utrzymanie i kampanie wyborcze .
Kiedyś w jedna noc potrafiono wszystko ,,zabezpieczyć'' ze nikt nie miał dziwnych pomysłów .
Przemo2 / 31.61.138.* / 2015-07-16 08:07
Jak byłem w szkole średniej i na studiach to piło się jabole. Jabol był tani używany na rajdach, przy ognisku. Na imprezie domowej można było go przerobić na grzańca.
W wiekszości wypadków postawienie jabola na stole byłoby nietaktem i oznaką braku kultury.
Jabola nazwano cydr i teraz i jego chlanie nie narusza niczyich odczuć ostetycznych.
.:. / 46.151.136.* / 2015-07-16 08:11
Witać nie wiesz czym jest Cydr lub jabol. Oba produkty mają bardzo niewiele wspólnego ze sobą.
nie polak / 188.33.131.* / 2015-07-16 08:05
o prosze a ja widzę że wzrasta spożycie piwa i to nie tego koncernowego
ffrdserttz / 46.223.0.* / 2015-07-16 08:02
to co polak pije nie mozna nazwac Whisky. johny walker to nie Whisky tylko szczyny.
xxx896 / 83.3.192.* / 2015-07-16 07:58
Przecież ten cały nasz cydr smakuje jak gazowany jabol
DASER / 83.26.188.* / 2015-07-16 07:55
Nie ruszam alkoholu,nie jest mi do niczego potrzebny,lepiej się czuję jak całkowicie z niego zrezygnowałem ,no i kasy jest teraz dużo więcej.
calver1056 / 83.8.59.* / 2015-07-16 07:53
Po prostu opanowaliśmy doskonale produkcję bimbru. Koszt wyprodukowania 1 litra spirytusu domowym sposobem to ok. 3 zł , a smaczek jak wódeczki po 90 zł za 0,7 l.
miki111 / 80.55.71.* / 2015-07-16 07:42
To co w sklepie nazywa się cydrem jest niczym innym, tylko alkoholizowanym napojem z dodatkiem smakowym jabłkopodobnym. To nic innego jak kolejna ściema i liczenie na debilizm konsumenta. Czy ktoś pił prawdziwy cydr? Prawdziwy cydr jest mętny i niezbyt dobry w smaku, ale w 100% zrobiony z jabłek pochodzących z nie pryskanych sadów. Z jabłek, na których siedzą naturalne drożdże. Fermentacja odbywa na samym soku, bez dosładzania, odżywiania i zaszczepiania "szlachetnych" drożdży. Napój nie jest klarowany ani pasteryzowany. To jest prawdziwy cydr. Posmakuje w nim może 1 na tysiąc, a już na pewno nie klient supermarketu.
Eugeniusz384 / 83.27.77.* / 2015-07-16 08:17
"Znafco" ! Gdzie wyczytałeś swoje wypociny ? Poczytaj sobie stronę "Cydr lubelski", a potem zabieraj głos ! Nie oskarżaj bezpodstawnie, bo to grozi sankcjami.
Jurek 1277 / 109.241.106.* / 2015-07-16 07:41
Słowianie zawsze byli pierwsi do picia a my zaraz po Rosji wiedliśmy prym no ale się skończyło a to dla tego że nie mamy za co i pijemy produkty rodzime czyli bimber bo jego produkcja jest tania wyprodukowanie 1 litra bimbru to koszt 10 zł i to jest odpowiedz na ten wasz spadek picia mądrale
mlod..y / 31.182.78.* / 2015-07-16 07:49
Dobrze zrobiony bimberek jest super. Wodke robia z ropy naftowej albo z proszku czy co, ze to taki "zajzajer" jak mowi dziadek.
hsrthstrh / 94.42.195.* / 2015-07-16 07:30
Polak wypije wszystko co tanie a whiskey to kupuje dla lekarzy - taka prawda kreatorzy wirtualnej rzeczywistości.
Jan1000 / 83.27.77.* / 2015-07-16 07:53
Widocznie należysz do tych pierwszych, bo dawanie flaszki lekarzom już dawno wyszło z mody. Twój zryty umysł nie pojmuje, że tego co pije wszystko, nie stać na kupno whisky !
kopak / 87.205.201.* / 2015-07-16 07:43
Whisky czy whiskey, bo to różnica, ale pismak to ignorant.
1 2 3 4 5
na koniec starsze

Najnowsze wpisy