Witam,
nie mogąc nic znależć w tak ogromnym źródle jakim jest internet, postanowiłam spróbować tutaj. Już mówię o co chodzi.
Na studiach mam przedmiot zwany "Elementy prawa" (na kierunku mechanika i budowa maszyn...), na których każdy ma przygotować wystąpienie z danej umowy. Mi przypadła umowa merchandisingu. Wiem czym jest merchandising, natomiast o umowie nie mam najmniejszego pojęcia. Jeżeli ktoś czułby się na tyle kompetentny, że mógłby mi pomóc (np. podać linki lub polecić literaturę) byłabym niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam, Anna
Umowa merchandisingu to nic innego jak umowa-zlecenie. Popytaj koleżanek lub kolegów - może ktoś wykonywał te czynności.
Chyba, że chodzi o umowę między agencją a klientem ? Takiej umowy nie zdobędziesz, bo to tajemnica handlowa.
dziękuję, tylko chodzi o to, że prowadząc prezentację muszę powiedzieć o niej wszystko od strony prawnej, status, powstawanie etc...
A chodzi o umowę między agencją a zleceniobiorcą czy miedzy agencją a klientem ?
w zasadzie to nie mam pojęcia :/
już pokazuję jak to wygląda: każdy wybrał sobie jakąś umowę a wykładowca dał nam kartkę na której było napisane tak:
"Struktura treści referatu dotyczącego umów nienazwanych:
1. Nazwa umowy
2. Definicja, dziedzina życia, zakres jej stosowania
3. Przykład umowy
4. Wskazania elementów przedmiotowo istotnych
5. Wskazanie elementów ubocznych
6. Wskazanie elementów podmiotowo istotnych
7. Odmiany umowy i ich opis (jeśli takie występują)"
i to niestety wszystko...
Czego to nauczyciele nie wymyślą.... Myślę, że chodzi tutaj o umowę między agencją a klientem, a takiej nie dostaniesz, bo to tajemnica handlowa. Możesz się podszyć pod potencjalego klienta, ale przecież to nie jest zgodne z prawem.... Nie ma czegoś takiego jak szablon umowy a każda firma ma swój wzór. Szkoda, że nie przypadła Ci umowa o pracę tymczasową - bo bym mógł Ci pomóc. Umowy o świadczenie usług merchandisingu nie mogę. Powodzenia
i tak dziękuję bardzo za pomoc:)
pozdrawaim