nie
/ 77.112.2.* / 2009-05-21 10:36
wiadomosci co raz gorsze ,reakcje inwestorow nie logicne. obama zapowiada ze do 2016 roku samochody produkowane w usa bendom palic o 60 procent paliwa mnej. fed ze recesja bendzie glembsza i potrwa dlurzej a ceny ropy idom w gure. albo ropa sie konczy, albo inwestory jurz opuscili gielde i mamy doczynienie z spekulantami i chazardystami ,bo bioronc pod uwage ze eksperci ek. pszypominajom wrurzbitow nie som wstanie pszewidziec rozwoju sytuacji bo to z cym majom docynienie nie jesc jurz ekonomikom .a n.y. to wlasciwie ekonomicne las vegas . koniec kryzysu nadchodzi, i to koniec w sensie koniec swiata ekonomicnego ktury znamy. obstawiam krach. ekonomika to nie cel tylko szriodek do jego osingniencia. cel obalic kommunizm [ pokazac ze ich liudzi zyjom liepiej, majom wiencej swobody, som zdrowsze i bardziej sczenstliwi, ze dbajom o nich liepiej ] zostal osiongnienty tszeba idcz daliej a oni nie wiedziom do kond. ''zwycienstwo'' nad zssr pszypomina kadr z filmu ''ostatni smok'', gdzie lowca muwi smokowi zabije wszysdkie smoki az do ostatniego. a smok na to, ja jestem ostatni gdy mnie zabijesz stanisz sie zbendny. nie ma pszetiwnika wiec cala bron jesc biezurzetecna. a bron zachodu to ekonomika.. poceszajonce jesc to ze wolny rynek jednak dziala , a rzeczy zbendne umierajom smierciom naturalnom. ze by nie wracac jurz do tematu. dla cego doszlo do rozwoju pszemyslu w 20-m wieku. zecy [ pralki, zmywarki, samochdy i td.] pomogali wygospodarowac czas na rozwuj jednostki. ludzi jurz nie tracily zycja na prace w domu,mogli wiencej i szybczej pracowac miec wiencej czasu '' dla siebie'' i go nie wykorystali. i teraz nie ma ni kogo kto by wiedzial co robic dalej. wienc wracamy do poczodku. w niemcech odradza faszyzm, u nas kommunizm mamy pierwszy ek. kryzys swiatowy. [ w popszedniem stuliecju wywolalo to 1 wojne swiatowom, i w 1917 rewol.polska znow 20 lecje mienzywojenne i td.] powtarzac pszykl. 2 klase jesc lzej wienc prosesy pszebiegajom lagonej i szybcej ale jerzeli bym cos obstaw. to to ze idom zmiany i to radykalne.