oszukana79
/ 46.227.246.* / 2013-01-30 12:22
Zgadzam się z wszystkimi oburzonymi traktowaniem przez Eurobank. Nas okradli kilkukrotnie. Mamy u nich kredyt hipoteczny z zabójczą marżą 2,8% z złotówkach. Można powiedzieć nasz wybór -jasne, ale o negocjacjach w trakcie trwania umowy nie było mowy. Wczoraj podpisaliśmy umową z nowym bankiem. Okazało się jednak, ze rzeczywiście data spłaty przypada na dzień płatności raty, wiec 20 lutego musimy zapłacić ratę jeszcze Eurobankowi. Dyspozycję przelewu kwoty do całkowitej spłaty z nowego banku na razie wstrzymaliśmy. Nie wiem tylko na ile dni wcześniej kwota powinna się na koncie eurobanku pojawić, aby zdążyli przed 20 lutego zaksięgować. Orientuje się ktoś?
W zadnym innym banku tak rzeczywiście nie jest. Do końca działąją nie fair. I wcale nie mam tego w umowie, prosze mi wierzyć. Inne oszustwa to:
1) nie wypłacili nam 500 zł z ostatniej transzy i nikt nas o tym nie poinformował, przez 3 lata spłacaliśmy zatem same odsetki, bez kapitału - nic o tym nie wiedząc. Dowiedziliśmy się przypadkiem, kiedy poprosiliśmy o opinię o kredycie potrzebną do nowego banku. Ostatnia transza miała wynieść 55 500, o 500 zł ktoś zapomniał i wypłacili nam 55 000 i przez to spłata kapitału nie została uruchomiona!!!. Na nic zdały się rekalmacje, że przecież jest to ewidentny błąd banku. Nawet umowa, w której wyrażniejbyło napisane, że kwota transzy wynieść ma 55 500 i że transz się nie dzieli - nie pomogła. Zatem 3 lata płaciliśmy haracz!
2) wydali nam błędną opinię i pobrali za nią pieniądze. Reklamacji nie uznali.
3) co placówka to inne informacje, w ogóle bardzo trudno o informacje, bo Pan Centrala o wszystkim decyduje, pracownicy nie mają żadnych kompetencji. Poza tym naprawdę nie mają wiedzy. Z centralą nie ma kontaktu, a infolinia często "nie wie".
Na strzelckiej w Poznaniu co chwila byliśmy przerzucani do innego doradcy, klient g.... znaczy niestety! Radzę wszystko mieć na piśmie, kserować, nigdy nie ufać temu, co pracownik powie, prosić o potwierdzenia choćby mailem.
I ta statuetka Superbrands na biurku doradcy, kiedy ją widzę chce mi się śmiać przez łzy:(:(:( Odradzam Eurobank, jest wybór, więc po co sobie TO robić...