Dr Haft
/ .* / 2004-11-10 22:33
Przed II wojną ludzie, głównie na wsiach umierali bez doktora i też im się dobrze umierało. Wielu chwali czasy sanacji za co nie wiem. Jeśli chodzi o służbę zdrowia to one wróciły. Doktor i Mecenas tylko dla wybranych, a dla reszty modlitwa i wiara w cuda-ponoć pomaga. Z pałaców Purpuratów zarówno jak i Namiestnikowskiego nie widać ludzkich łez. Z jednej strony jest TACA z drugiej PODATKI i dać gawiedzi IGRZYSKA - czy to Orlen itp. Ludu pracujący a właściwie niepracujący miast i wsi popatrz na kumulację żądań jakie masz po utracie socjalu jaki dawał socjalizm w naszym krajuTylko garstka ludzi kumuluje kapitał w swoich rękach, a reszta nie ma nic - czyżby znowu rewolucja?Zorganizowane Państwo to takie, które "rąbie" swojego mieszkańca, ale daje mu za to minimum socjalne- m.in."SŁUŻBĘ" zdrowia w tym omawianym przypadku. Dlaczego u nas w Polsce nazywa się to służba nie wiem -jestem pewnie zbyt młody(45)-chociaż nieodparcie służba kojarzy się z kopem w tyłek i policzkiem w twarz bo tak niejednokrotnie traktuje się służbę.Ad rem- po latach pracy w zawodzie MEDYKA objawiam Wam gorzką prawdę - trzeba mieć końskie zdrowie, żeby w Polsce chorować.Być może jakaś piosenkarka wyśpiewa: piękne marzenia i długie życia lata utop w NFZ i funduszu NFI - gwarantowana strata.Sowo do Pana Romana- ma Pan rację, że dawniej..... .Dzisiaj ludzie nie patrzą jaki Jesteś tylko co masz, czym jeździsz, jaki masz dom..itp i właściwie ich ".;';" obchodzi co u Ciebie. Jeśli masz mniej niż "ONI" to w porządku, ale jeśli więcej to strzeż się - z Urzędem skarbowym włącznie.Czuję się zarobiony- domy, samochody,firmy,doprawdy momentami nie wiem ile zarabiam, ale mimo wszystko czuję doktorem za 1190 zł miesięcznie netto i wtedy się budzę .Stare greckie powiedzenie : Aegroti curate ibsum!!!