eme
/ 83.5.96.* / 2009-06-30 08:06
Mikkeon porownalem cie do Lezdruba ze wzgledu na oszczerczy ton wobec innych ofe.Zauwaz ze takim językiem posluguje sie tutaj tylko on. Ja osobiscie do zadnego ofe nie czuje urazu, kazdy z nich jest graczem na rynku, wiekszym lub mniejszym, i tak jest i tak bedzie, i tak musi byc. Beda ofe okresowo slabsze okresowo silniejsze. Ktory bedzie najlepszy czas pokaze. To czysta spekulacja a spekulujac powinno sie ewakuowac z Generali z powodu wynikow za ostatni miesiac czy nawet kwartal. Wlasnie ten leci na dół.Sam popatrz.To tylko i wyłącznie gra akwizytorów na emocjach klientów. A cel jaki przyswieca?? Ocz\ywiscie prowizja. Zaden z tych oredowników zachwalajacych swoj fundusz i namawiajacych do zmiany nie ponosi zadnej finansowej odpowiedzialności za to ze za miesiac , rok lub dluzej wlasnie ten fundusz bedzie najslabszy. A moze by wlasnie ci zmieniacze dokladali ze swojej kieszeni do ewentualnej roznicy w zyskach pomiedzy funduszem ktory klient opuscił a do ktorego zostal namowiony??? Jaja prawda?? Rynek akwizycyjny dawno by sie skurczył a murarz by sie nie chwalil ze ma wyniki 4 krotnie wieksze od sredniej:):):) A moze srednia jest 0,2 na łebka?? :):):)
Uważam że to mało etyczne sprzedawać coś co jest
słabe. Nie mam polisy w CU, nie odkładam tam na emeryturę, nie twierdzę, może te produkty
mają ok. Ale OFE leci na łeb na szyję... Cóż mam poradzić...
Sam pracowales w markecie jeden towar odrzuciles drugi sprezedales. Nie poleciles tej wiertarki bo to nie byl twoj sklep. Prawda? A moze klient akurat chcial taka bo nie potrzebowal lepszej?
kazdy chwali swoje lecz tylko do klienta nalezy wybór, mozemy sie sprzeczac co lepsze co gorsze, to klient wybiera. Ten wlasnie klient niejednokrotnie zostal tutaj obrazony, wyzwany od nieuków i głupków. Wiesz dlaczego??? Bo nie kupil tego co chciano mu sprzedac.Gorycz, rozpacz.
Czy cu leci na leb na szyje?? Jest sredniakiem, graczem jak kazdy inny fundusz. Popatrz na wyniki i ty uzyj argumentów dla poparcia swoich slow.
Wiesz cala ta dyskusja o to ktory lepszy to dziecinada. Wszystko zalezy od tego jakie sie przyjmie kryteria porownawcze. Jedni wola zysk, drudzy wola obsluge, inni sa tam gdzie sa tylko z sympatii, jeszcze inni bo tak im dobrze a inni to olewają. A wy chcecie wszystkich uszczesliwic tym ze jakis fundusz zarobil wiecej. Paranoja. A moze ja chce nalezec do najslabszego, nikogo to nie powinno obchodzic, to tylko moja wyłącznie sprawa, moja spekulacja.Ostatni bedą pierwszymi.
Czas najwyzszy tak jak pisal pracownik KNF skonczyc z ta grą na emocjach.Czas skonczyc ta rzeź.