OK panie futurek z logiem bez z k odłączonym lub nie.
1 Z jednego adresu są wysyłane posty wszystkich futurków
Po co to robisz? Przecież Ty nie lubisz przeszkadzaczy,naganiaczy tych co może niewiele potrafią,
więc poco tak robisz?skrzywdził cię ktoś czy w przedszkolu przerwe mają i nie masz co robić? - nie odpowiadaj każdy sam jest w stanie to ocenić.
2 Miło mi jeżeli dałeś się nagonić takiemu co tylko potrafi naganiać(co widać po postach) np.na SKY.bo zarobiłeś.
ale Ty gdybyś na SKY zarobił to pewnie inaczej byś śpiewał. Prawdopodobnie siedzisz w krótkich gaciach i sam nie wiesz kiedy Ci zwieracze puszczą(tłumaczy to trochę zamieszanie z twoim nickiem które wprowadzasz
po prostu brak ci jaj)
3 Nie wiem na co kogo nagoniłem bo do końca wszystkich spółek o których pisałem nie pamiętam a nie chce mi się sprawdzać więc JEŻELI KTOŚ SIĘ ZASUGEROWAŁ MOJĄ WYPOWIEDZIĄ I STRACIŁ TO BARDZO PRZEPRASZAM NIE MIAŁEM TAKICH ZAMIARÓW cokolwiek o mnie myśli futurek.
4 Większość forumowiczów którzy są od dłuższego czasu pewnie zauważyła jak zmienił się charakter tego miejsca
ja mogę tylko powiedzieć niestety.(nic na to nie poradzimy )
można jedynie zniknąć lub ograniczyć się ze swoimi wypowiedziami lub nie zwracać uwagi na idiotów.lecz przy tej ilości wypowiedzi trudno wyłapać coś wartościowego,choć mi się to udaje czasem.(i nie są to wypowiedzi futurka)
Ponieważ lista ludzi których z przyjemnością czytam zawiera pare nicków i mógłbym kogoś pominąć więc nie będę nikogo wymieniał.Ludziom nowym w tym miejscu powiem tylko UWAGA nie wszscy tutaj muszą mieć zgodny interes z waszym.
Na koniec powiem tylko że żałuję że kilku "starych" forumowiczów przestało się wypowiadać ale im się nie dziwię jest w końcu pare innych miejsc w necie w których można podyskutować i nie okazuje się potem że pod pięcioma nickami występuje jedna osoba która ma tylko jeden cel.(choć tego nigdy nie jesteśmy pewni-no może prawie nigdy)
Tak tak internet to fajna sprawa ale i narzędzie do manipulacji.
Na koniec zacytuję wam coś o czym warto pamiętać inwestując:
2006-10-01 19:10:53 | 83.144.75.* | in.in
NIestety dyskutowanie z innymi moze spowodowac ze utracisz wole podejmowania samodzielnych
(i rozsadnych) decyzji. A to jest juz niebezpieczne. Zaakceptuj: inwestowanie jest ryzykowne
a przyszlosc kompletnie nieznana. Co wiec zrobic? Zminimalizowac ryzyko czyli zwiekszyc
swoje prawdopodobienstwo odniesienia sukcesu. Jak? A no wlasnie poprzez zorientowanie
(samodzielne!) czy dany bzines (spolka) ktory kupuje jest wart tych pieniedzy. Potraktuj GPW
jak tzw "Pana Sprzedawce" ktory proponuje Ci codziennie
akcje po roznej cenie. Ale wartosc
(ta wewnetrzna) spolki przeciez sie tak dynamicznie nie zmienia. Odpowiesz mi ze trzeba miec
wiedze i czas na analize spolki. W pewnym sensie tak, no ale tez nikt Ci niekaze byc na GPW.
To Twoj wybor. Poza tym zeby ocenic spolke wystarczy przejrzec sprawozdanie finansowe spolki
aby sie zorientowac czy to dobry interes czy nie, no i dostepny obecnie po atrakcyjnej cenie
czy nie. NIe musisz znac skomplikowanych wzorow itd. Wystarrczy rozsadek i umiejetnosc
liczenia do 10;)
Cena jest najwazniejsza.Nieufaj nikomu dopoki sam sie nie przekonasz ze cena jest
atrakcyjna!
Jezeli chcesz isc za tlumem, to predzej czy pozniej ten sam tlum Cie stratuje.
Miej swoja madrosc i swoj plan ktory realizuj konsekwentnie. Dzieki temu odetniesz sie od
tlumu, ktory jak wiemy dziala irracjonalnie i bardzo emocjonalnie. Jak ten plan bedziesz juz
mial to zaakceptuj jeszcze jeden czynnik. Dlugi termin. To mam byc plan na cale zycie!
Np ja w obecnej sytuacji mam 60% kapitralu zainwestowanego w spolki ktore bardzo doglebnie
przeanalizowalem i czuje sie z nimi bardzo komfortowo. Pomimo ze trzymam je po 2 a niektore
3 lata. Na niektorych zarobilem juz 300% a na niektorych zaledwie 20%. Powiesz etam ja wole
spolki na ktorych zarobie po 40% w tydzien. Byc moze sa lepsze ale moj plan odzweirciedla
moj charakter i nastawienie do ryzyka. Te 40 % mam w gotowce poniewaz nie wiem co kupic bo
wszystko dookola jest teraz cholernie drogie. Powiesz zebym kupil spolki z ktorymi czuje sie
komfortowo. Nie zrobie tego bo z takim zaangazowaniem juz bym tego komfortu nie czul.
Rozumiesz? Mam plan ktory odzwierciedla moj charakter. Poza tym te 40% przyda sie jak ceny
zanurkuja gwaltownie. Wtedy tlum rzuci sie do ucieczki a ja bede przebieraj w dobrych i
tanich ofertach "Pana Sprzedawcy" zwanego GPW :)))
Jak chcesz inwestowac swiadomie to daj znac.
Szczerze chcialbym zebys odniosl sukces. Ale musisz zdecydowac czy idziesz z tlumem czy tez
to tlum bedzie przynosic Ci sukces. Ale to drugie oznacza kokmpletna samodzielnosc.
Niestety.
Milego dnia
Fajnych i wartościowych wypowiedzi jest więcej ale wyławianie takich" rodzynków "to naprawdę ciężka praca.
To tyle jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam i wszystkim życzę sukcesów nawet tym nieucywilizowanym:-)))
PS.A może ja nie tylko jestem " mari" na tym forum może mari to moje gorsze ja naganiające.Może ja to również Orzeł ,Kenobi,Nemo,@@@@@, Brydzia , Anna, A2,Ossesek ,Gabrik,i jeszcze pare niewymienionych osób
Skąd to możecie wiedzieć ,może mam biuro a w nim 100 komputerów i 100 pracowników którzy piszą teksty by czytacze robili błędy?(Przepraszam wszystkie wymienione osoby ale posłużyłem się waszymi nickami .Wszystkich Was szanuję szczególnie za pewną wyjątkowość waszych osób)- więcej jest takich osób choć niestety nie wszyscy piszący tu.
Powodzenia
Wasz Forumowy naganiacz .:-)))))