Zagraniczni inwestorzy wracają na GPW
mike
/ .* / 2005-05-18 17:52
orzeł
/ .* / 2005-05-19 01:21
dzięki Strokuś - jesteś wielki :)
strokuś
/ .* / 2005-05-19 00:22
gdyby nie powalone wyniki prokomu to powiedziałbym że IT powinno już jutro zacząć odbijaća może jednak warto spojrzeć na nasdaq i kupić przyszłość? :)
strokuś
/ .* / 2005-05-18 23:23
a poza tym super że starzy i nowi piszą tu coraz więcej, bo zaczynam przejawiać oznaki uzależnienia od forum i czuję niedosyt gdy wchodzę na forum a tu brak nowych wiadomości ;-)także piszcie ludzie jak najwięcej, dzielcie się swoimi opiniami, radością, a czasem smutkiem - razem raźniej
strokuś
/ .* / 2005-05-18 23:14
pekao, pekao... jutro kolejne 3% up, ale to i tak nic w porównaniu do tego co niebawem czeka ing :)spodziewałem się co prawda obrony 420, ale fakt zejścia poniżej spowoduje jeszcze bardziej dynamiczne wyjście w górędzisiejsze obroty mówią same za siebiekontynuując temat banków - mam wrażenie że kredytb pójdzie śladem betacomu (tu i tu wyniki dobre tylko na pierwszy rzut oka - stąd wzrosty na pierwszych sesjach po publikacji, a potem powolna obsuwa)
zbygro
/ .* / 2005-05-19 13:39
Chyba jednak pekao dzisiaj nie pójdziekolejne 3% w górę...
zbygro
/ .* / 2005-05-19 07:54
A na jakiej podstawie twierdzisz, że ING pójdzie w górę, skoro 420 padło? Moim zdaniem mocniejszy w tej chwili jest BACA.
strokuś
/ .* / 2005-05-19 09:58
jak już to tu zostało powiedziane: czasem trzeba strząchnąć leszczya ing jest po prostu warte sporo więcej niż wynosi obecny kurs
orzeł
/ .* / 2005-05-18 23:38
NIESTETY MUSZĘ SIĘ Z TOBĄ ZGODZIĆ :) aczkolwiek tak do końca to dopiero jutro :)jeśli na becie pęknie wyraźnie 16,40 puszczam gościa w te pędy! mam go po 14,40 (średnio) więc nie będzie wstydu:) co do kretyna to nie jest to dla mnie takie jasne - chętnie sprzedałbym jutro powyżej 9 zł :):):)pozdrawiam Cię Stroke serdecznie i napisz cóś niecóś o funduszach z dólarami związanych - jak i co wybrać ?! KRótko i konkretnie bo ufam Ci wielce!:)pozdrrraaawiaaammm
strokuś
/ .* / 2005-05-19 00:02
zlecenie na sprzedaż f. obl. dol. wystawiłem w piątek, wycena poniedziałkowa - jak na dzień dzisiejszy decyzja słuszna, bo w poniedziałek dolar maksowałwiem, że piszę po fakcie, ale zainteresowanie tym tematem tutaj jest raczej niewielkie - poza tym nie chciałem zanudzać Dżeja rozważaniami na temat drobnych procentów ;-)kupno usd rozważę przy 3.20na razie PLN ma powody, żeby się nieco umocnić (infl. bazowa cpi m/m w usa 0 i kupno pln przez inw. zagr. pod IPO lotosu)nadal natomiast trzymam f. akcji usa (+4,8%) i europa (+0.5%) - po dzisiejszych notowaniach powinno być jutro bez zmian na usa i wzrost o 1% na europietrochę się waham, ale do końca tygodnia raczej nie sprzedaje a w weekend pomyślę nad tym dłużej - spadki walut (do 3.20 i 4.10) powinny zostać conajmniej zrównoważone przez wzrosty indeksówwstępnie wydaje mi się, że po spadku usd do 3.20 (za 2 dni? :)) warto jednak rozważyć dokupienie akcji usa
jujo
/ .* / 2005-05-19 18:44
Z wynikow widac ze miales odpowiednie wyczucie. Niestety ja nie zdecydowalem sie wystawic na sprzedaz f.obl.dol choc na dzis jestem 5% do przodu. Co prawda spodziewalem sie spadku dolara szczegolnie wlasnie z uwagi na Lotos jednak doszedlem do wniosku ze w perspektywie m-ca dolar jednak dojdzie do 3,35 czego sobie i wszystkim posiadajacym jakies fundusze nominowane w walucie zycze. pozdr
strokuś
/ .* / 2005-05-19 00:15
miało być krótko i nie byłoa poza tym miało być też "co" i było ale nie do końcajeśli już f. obl. usd to do wyboru w SFI mbanku są bph, dws i skarbiec - wybrałem bph z uwagi na dobre wyniki w przeszłości i możliwość szybkiej i pewnej konwersji do różnych rodzajów funduszy, których nie ma skarbiec (brak f. akcji zagr., słabe obligacji polskich) i dws (brak f. akcji usa, kiepskie pieniężne, "długi" f. obligacji podczas gdy teraz lepsze są "krótkie")z f. akcji zagr. wybrałem bph top ameryka (brak innego wyboru w mbanku) i dws top50 europaten drugi miał jedynego konkurenta w postaci bph top europa (bph ostatnio miał lepsze wyniki niż dws i trochę żałuję wyboru, ale w przeszłości jednak częściej był gorszy)
Piotr
/ .* / 2005-05-18 22:50
Powiedzcie gdzie sens i logika!!! Cyztam komenarze na temat Intercars i tak spolka miala strate, ze wzniki rozczarowly itp itd a kurs do gory o 8 % i jak tu podejmowac decyzje
Marian
/ .* / 2005-05-18 22:37
Ale jestem zły Wczoraj sprzedałem PKOBP po 26.3 ze stratą 0.7 zł na akcję po długim wyczekiwaniu na odbicie o one dzisiaj poszły do góry Można się załamać Cała gotówke z tejj operacji wpuściłem w CCC Proszę szanownych uczestników tego wspaniałego forum o radę czy warto było?
orzeł
/ .* / 2005-05-18 23:11
witaj !Przede wszystkim to fajnie, że tak szczerze dzielisz się swymi doświadczeniami(a nie jest łatwym przyznać się do wtopki) - to Ci zostanie wynagrodzone już wkrótce (taki los prawdomównych) Czekam więc już niedługo na radosne wieści z portfela (o CCC później )Pozdrawiam
Giant
/ .* / 2005-05-18 21:32
Witam Szanowne Grono,zastanawialiście się nad Energomontażem?
mike
/ .* / 2005-05-18 22:18
nad energomontazem polnoc czy poludnie? jezeli chodzi o polnoc to zrobilem nawet wiecej niz zastanawianie sie i kupilem go... zobaczymy czy nie lepiej bylo sie dluzej zastanowic:-)
mike
/ .* / 2005-05-18 17:52
Ale fajnie KPX oglosil dzisiaj podpisanie kolejnej znaczacej umowy, do tego wszystkiego brakuje tylko ogloszenia, ze wybrano juz inwestora strategicznego, jutro znowu szybowanie na KPX, dzisiaj lekkie ruchy odbywaly sie na EPN, jutro sie okaze w jakim kierunku to pojdzie. Orle, nie sprzedawaj STR tak szybko, daj szanse tej spolce, maja bardzo dobre wyniki, wiec kwestia czasu jest tylko wzrost ceny akcji...nikt nie napisal mi co mysli na temat Jupitera, ja jutro kupuje...
lolek
/ .* / 2005-05-18 21:33
co sadzisz o TPSA i WZBK
mike
/ .* / 2005-05-19 07:59
nie ruszam z WIG20 spolek, sparzylem sie w zeszlym roku
jujo
/ .* / 2005-05-18 20:19
Zerknalem na analize techniczna dotyczaca Jupitera. Wyglada obiecujaco co prawda RSI jest na poziomie 50 ale linia MACD zbliza sie do poziomu i prawdopodobnie moze wygenerowac sygnal kupna. Linia oporu na 2,90/3,10 i dosc silna na 3,60. Zobacze jak sie bedzie jutro zachowywal. Pozdr
zoltodziob
/ .* / 2005-05-18 22:31
witam , z przyjemnoscia od dluzszego czasu sledze wasze komentarze dotyczace gpw . mam pytanie apropos jupitera wlasnie , czy to co tam sie dzieje to moze byc "baza"??
orzeł
/ .* / 2005-05-18 23:40
Baza baza baza i baza i jeszcze raz baza :) i coby się tak nie bazował długo i szczęsliwie:)
mike
/ .* / 2005-05-18 20:28
dzieki za slowa otuchy...:-)Pozdrawiam jujo
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.