W money.pl już kilkukrotnie zapowiadaliśmy, że w tym roku do Polski zawita Popeyes. Dotychczas jednak szczegóły debiutu tej sieci owiane były tajemnicą. Wiadomo było wyłącznie, że pierwsze lokale pojawią się w czterech miastach: Wrocławiu, Warszawie, Słupsku i Szczecinie.
Pierwsze Popeyes we Wrocławiu
Teraz już wiadomo, że pierwsza restauracja serwująca m.in. smażone w głębokim tłuszczu kurczaki otworzy się w lipcu we Wrocławiu. Firma potwierdziła to w komunikacie prasowym, choć zastrzegła, że dokładną datę otwarcia ujawni później na swoich profilach w mediach społecznościowych.
Z ogromnym entuzjazmem wprowadzamy tę kultową markę na polski rynek. Wierzymy, że goście pokochają wyraziste smaki Popeyes prosto z Luizjany – stwierdził w komunikacie Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Popeyes CEE.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Amerykańska sieć fast food swój lokal otworzy w Food Stacji Pasażu Grunwaldzkiego. – W Pasażu Grunwaldzkim lubimy być pierwsi. Jako pierwsi wykreowaliśmy strefę foodcourt w miejskim stylu i pierwsi wprowadzamy markę Popeyes na rynek Polski – powiedziała Natalia Pucicka, dyrektor Pasażu Grunwaldzkiego.
Firma już prowadzi rekrutacje do swojego biura, a także do poszczególnych restauracji, które zamierza otworzyć w naszym kraju.
Czym jest Popeyes?
Popeyes Famous Louisiana Chicken to sieć restauracji typu fast food, założona w 1972 r. w Nowym Orleanie (Luizjana). Oferuje kuchnię typową do Luizjany, czyli smażonego w głębokim tłuszczu kurczaka (nuggetsy, skrzydełka czy udka) serwowanego m.in. w kanapkach, a także smażone w głębokim tłuszczu owoce morza z różnymi dodatkami, również charakterystycznymi dla stanu Luizjana.
Na całym świecie Popeyes posiada niemal 4,2 tys. restauracji w ponad 30 krajach. Właścicielsko jest powiązana z Burger Kingiem, który również ma być mocniej rozwijany nad Wisłą.