Forum

Komentarze użytkownika "adamusso"

Komentarze użytkownika: adamusso

Re: Rozdajemy rangi - jaką chcesz mieć przy swoim nicku na forum

adamusso / 2007-12-01 12:23 / Praktykant
Nisko sie kłaniam prosze o "praktykant"

Re: MEWA

adamusso / 2007-12-07 08:41 / Praktykant
Pojawiły sie MEWA-JPP dlaczego po1 szt. powinno być *12 ???
adamusso / 2007-12-07 19:13 / Praktykant
MULTIBANK

adamusso / 2007-12-08 10:20 / Praktykant
Pytanie.
JPP jest poczekalnią do notowania PP ?
W momencie uruchomienia notowania JPP zniknie i zamieni się w PP w ilosci JPP*12 ?
I tu zastanawiam się czy mamy już opłacone 0,01 PLN pobrarno przeciez odnas spora kase ?
PP moga wszyscy sprzedawać i kupować.Jednoczesnie wykupić dopłate do PDA za narzuconą sumke ?
to na tyle, bo mozna dalej planować-prosze o komentarz !
adamusso / 2007-12-08 14:30 / Praktykant
Witaj majster, na moja wiedze i logike, zakupione przez ciebie akcje Mewy wczoraj czyli po odcieciu nic nie maja wspólnego z PP z racji ich posiadania nieotrzymasz zadnych PP.
Jak beda notowane na GPW beda juz po wymnozeniu*12 ? Kazdy może nimi normalnie obracać dowoli bez ograniczeń ilosciowych. Podejrzewam ze powina pójsc w góre i tu bedzie główny zarobek bo inaczej spekule nie mjeli by zarobku a to oni krecili na GPW nie zalezało im na wzroscie ceny w trakcie notowan , a szli na ilość i tylko ilość !!!
Mając PP możemy zakupić PDA płacąc zanie co nazwałem dopłata bo zwiekszymy jakąś wartość i przechodzimy piętro wyrzej !?!?
adamusso / 2007-12-08 14:52 / Praktykant
Ja tak jak wjekszość Polaków nie czytamy regulaminów i innych instrukcji i z tad brak wiedzy i te nasze pytania. Wspieramy sie wiedza np.ksenusa (DZIĘKI) i innych forumowiczów, ale uwazaj na róznych forum bywaja CZARNE OWCE które...
podpowiedzi i obserwacja oraz logika daja wiedze

adamusso / 2007-12-25 15:30 / Praktykant
A ja podejrzewam że spekule teraz uśpia (już to widać) i zminiejsza czyjność inwestorów i spodziwać sie N.

Re: FON

adamusso / 2008-01-04 20:23 / Praktykant
poszukajcie ludzie informacji FON nie moja d ziałka ale trzeba miec oczy dupy strny

KDPW: podział akcji spółki FON SA

KDPW S.A. informuje, iż po rozpatrzeniu wniosku spółki FON S.A., Zarząd Depozytu postanowił określić, w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji spółki FON S.A. z 0,10 zł na 0,01 zł, dzień 9 stycznia 2008 r. jako dzień podziału 149.304.035 akcji spółki FON S.A. oznaczonych kodem PLCASPL00019 na 1.493.040.350 akcji spółki FON S.A. o wartości nominalnej 0,01 zł każda.
Jednocześnie Zarząd Depozytu stwierdził, iż z dniem 9 stycznia 2008 r. kodem PLCASPL00019 oznaczonych jest 1.493.040.350 akcji spółki FON S.A. o wartości nominalnej 0,01 zł każda.

Re: MEW S.A.

adamusso / 2009-08-08 20:00 / Praktykant
Witam. Temat napewno z przyszłością. Sam sie kiedyś zastanawiałem nad podobnym tematem.
Rozwarzania powinny iść w kilku kierunkach to znaczy w temacie małych ale duzych elektrowni lokalnych, ale równiez w całkiem małych elektrowni do poboru na cele własne (działki ,siedliska rolnicze, domki)
wiatrowe - np. wiatraczki zintegrowane z pompami wodnyma do nawadniania upraw i rolnych i działkowych jak również woda techniczna do domu (nie spożywcza) myslałem nad tym i tu jest mozliwość oszczędzania wody licznikowej.
W skali długo terminowej sa to wielkie oszczędności.
Narazie tyle zobacze jaki odzew i zainteresowanie do dalszych...

Re: KGHM

adamusso / 2009-08-09 11:22 / Praktykant
A takie spostrzeżenie, czy McDonalduś własnie od kilku dni niesprzedaje miedzi, dowiemy sie o tym za kilka dni

adamusso / 2009-08-09 11:54 / Praktykant
A ja poprostu stosuje politykę:
jak mam resztówki finansowe to kupuje Mewe w bardzo małych pakietach bo wstydził bym sie kupic miedzi 5 czy 10 szt. , będzie dla dwu córek albo dla dwu wnuczek . Mewa napewno przetrwa bo jakby miała paść to by juz było pozamiatane, a tak niech się ucza nosić dobra ładną bielizne, a odbiora co im dam za jakiś czas z przebiciem do 10x.

adamusso / 2009-08-09 13:38 / Praktykant
Czy jest komus znany forumowicz;
agrom
in or out

adamusso / 2009-08-11 13:30 / Praktykant
Dzis pogoda łagodna , miła nie pali, na forum miedziaka prawie miłość spokój i przyjazń i chyba jakaś CISZA może przed burzą ?

adamusso / 2009-08-11 16:18 / Praktykant
Burza Burza i po burzy też jest słońce kto sprzedal ponizej 82 to daje ciała, taniej nieodkupi , to jest wartosc wsparcia

adamusso / 2009-08-12 14:19 / Praktykant
Strajku niebędzie,odkładaja niby na póżniej, ale to dla mydlenia oczu.
Wartość 82 (okolice) utrzymuje sie ja wczoraj pisałm .
do początku nowsze
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Najnowsze wpisy