Forum
Komentarze użytkownika "Albert Rokicki"
Re: WIG20 znów powyżej 2400 punktów? Zobacz, jakie są na to szanse
Widzisz - nie śledzisz regularnie. Zachęcam zatem do zapisania się na darmowy biuletyn. Nie dzisiaj - nie jutro, nie za miesiąc - dla mnie czas ma małe znaczenie gdyż zamierzam inwestować jeszcze kolejne 45 lat. Ja mogę poczekać nawet rok na Ciebie, w końcu nie bez przyczyny mam nicka "longterm":-) wiesz gdzie mnie szukać gdyż tutaj piszę prawdopodobnie ostatni raz. Pozdrawiam
Czy mógłbyś przytoczyć konkretne przykłady? Odnoszę wrażenie że nie czytujesz zbyt często moich komentarzy giełdowych. Od ponad roku uparcie twierdzę że spadki z sierpnia 2011 roku były przesadzone i że czeka nas powrót hossy. Czy miałem rację - rynek chyba pokazuje że tak. WIG jest 25% powyżej dołków z ubiegłego roku, WIG-respect, już odrobił całość strat z "niby bessy" więc dziwię się że tego nie dostrzegasz. Na moim blogu są dostępne również analizy S&P i DAX i w nich od ponad roku, bardzo konsekwentnie prognozuje odrobienie strat i pobicie nowych szczytów. W USA już dawno pobili szczyty z 2011 roku i teraz czas na pobicie historycznych, w Niemczech lada chwila to również uczynią. Zdaje sobie sprawę że to co Ciebie irytuje to że się reklamuje i śmiem brać wynagrodzenie za moje raporty. Musisz jednak zrozumieć że wkładam w nie bardzo dużo pracy - czytam osobiście raporty kwartalne kilkudziesięciu spółek, te spółki jakie wyselekcjonowałem znam od podszewki i służę każdemu kto zakupił raport codzienną pomocą.
-----Wpis usunięty z powodu złamania regulaminu Forum Money.pl.---------
Troliku nasz kochany:) nawet Cię lubię wiesz?
ja nie jestem facetem z jajami i nie aspiruje do takiego miana:)to porównanie to była metafora - mam jedną żonę w realnym życiu i ją bardzo kocham i nie zamierzam zdradzać! ja jestem fachowcem od giełdy i na tym się znam. Pracuje na swój własny biznes, mogę sobie pozwolić na to że nie pracuje dla kogoś. Czy to jest gołodupstwo?
Bańka spekulacyjna na polskich akcjach:)
Wawel wali szczyty historyczne...dzień jak codzień - jak to w bessie:)
PS: Tym samym dałem sample - próbkę moich analiz długoterminowych (żeby nikt nie wyskoczył za tydzień czy dwa że coś się nie sprawdza). Przypomnę te prognozy za rok.
Ktoś mi zadał poniżej pytanie o HG.F i mi wychodzi że gdzieś na przełomie 2013/2014 cena powinna osiągnąć 11 tyś USD za tonę - teraz trwa konsolidacja podczas której Chińczycy dokonują akumulacji.
Brent - tu widzę jeszcze jedno podejście pod szczyty historyczne ale raczej 140 USD już nie lizną. Może Iran? Może Syria? Nie wiem ale droga jest UP i Ruskie będą krezusami a my będziemy im płacić niestety haracz na stacjach...
przekonasz się że może się trochę na tym po prostu znam skoro się reklamuje:)
Łukasz podaj dowolne aktywo - surowiec, waluta, spółkę i zrobimy symulację tradingu? proponuje Ci pojedynek
Podawałem PZU i KGHM. Można powiedzieć że to są moje żony:) dają stabilność i poczucie że zawsze będzie na mnie czekać gorąco zupa:) reszta to bardziej kochanki ale i one mogą dać Ci wiele satysfakcji oczywiście na krótki okres:)
PS: dobre polskie spółki też dadzą zarobić ale tych dobrych jest może 20-30 na 800 z całego grajdoła. szeroka ława to przeszłość na giełdzie - teraz liczą się fundamenty.