Forum

Komentarze użytkownika "bahara"

Komentarze użytkownika: bahara

Re: pozyskiwanie funduszy z Unii

bahara / 2011-05-12 16:05
witaj! Do 2013 w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich można starać się o dotacje w ramach różnych działań, więc myślę, że powinieneś zdobyć jakieś dotacje. Jednak po konkretne informacje najlepiej zgłoś się do jakiejś firmy zajmującej się pozyskiwaniem dotacji i może nawet pomogą Ci napisać i zrealizować projekt. Powodzenia!

Re: Czy fundusze unijne są szansa na rozwój

bahara / 2011-05-12 14:56
Cześć,

rzeczywiście są sytuacje kiedy będziesz musiał zwrócić pieniądze z dotacji, ale te sytuacje zależą od Ciebie, więc jeśli tylko zadbasz o porządną realizacje projektu to zwracanie Ci nie grozi.

dotacje musisz zwrócić jeśli:
- wydasz ja na coś innego niż masz zapisane w projekcie
- jak rozpoczniesz projekt i go nie skończysz
- jak nie będzie określonej w projekcie trwałości działań wynikających z realizacji projektu
- jak nie będziesz miał faktur -jak nie udowodnisz, że wydałeś pieniądze.

Jeśli obawiasz się, że możesz samodzielnie sobie z tym poradzić, możesz zgłosić się do wyspecjalizowanej firmy np. A1 Europe, która pisze i potem koordynuje projekt dofinansowany z UE. To rozwiązanie Ci zagwarantuje sukces projektu

Jak napisać wniosek o dotacje z UE?

bahara / 2011-04-17 17:37
Poczytaj PM BOOKA i zasady POKL, zapisz się na szkolenie albo skorzystaj z usług firmy zewnętrznej, która napisze za CIebie wniosek i pomoże w realizacji. Jest teraz wysyp tego typu firm, np A1.

fundusze europejskie

bahara / 2011-04-17 17:33
Trzeba mieć pomysł na biznes i dobrze go obronić. Musisz napisć wniosek o dofinansowanie działalności i albo piszesz go sam(musisz znać określone kryteria i nie łątwo go napisać samemu) albo korzystasz z usług firmy zewnętrzej, która pisze wnioski i pomaga w ich realizacji, np A1 w Krakowie ect

Re: Jak zdobyć dotację na rozpoczęcie działalności?

bahara / 2011-04-17 17:08
Mój współlokator korzystał z pomocy firmy zajmującej się dotacjami. z tego co zauważyłam, jeśli pomysł jest dobry i złoży się odpowiednio dobrze napisany wniosek(tu już trudniej bo zupełnie jest w tym lewy i musiał korzystać z usług jakiejś firmy, chyba A1, która zajmuję się dotacjami) to pieniądze się dostanie:)

Najnowsze wpisy