Forum
Komentarze użytkownika "bezkarny"
kontrola policji przez numer IP
W sytuacji gdy zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa, policja może wejść bez nakazu. Nakaz musi zostać przedstawiony w ciągu 7 dni.
Kontrolować sobie ot tak, jak drogówka sprawdza czy w samochodzie jest apteczka - nie. Musi być realne podejrzenie popełnienie przestępstwa, najpowszechniej jest tak że po prostu złożono zawiadomienie i sprawdzają.
Do tego, często sprawdzane są mieszkania gdy ludzie kupowali komputery z nielegalnym systemem operacyjnym (obojętnie czy z ich wiedzą czy nie).
Takze sama kontrola nie jest tka prosta, jak nie lamiesz prawa to nie musisz sie bac o kontrole
Szczyt UE w Brukseli. Oszustwa podatkowe głównym tematem
chcialbym doczekac czasow kiedy na szczycie uni europejskiej podjety zostanie temat oszustw w polskim rzadzie, zeby wreszcie ktos sie tym zajal profesjonalnie i odpowiednie osoby ktore dopuscily sie takich czynow znalazly swoje miejsce w wiezeiniu i zostali ukarani!
W drugiej połowie roku miało być lepiej. Nie będzie!
napewno nie bedzie skoro ostatnie informacje z dzis mowia o masakrycznie szybkim spowolneiniu gospodarki. to skad oni chca zeby bylo lepiej?? w polsce z dnia na dzien dzieje sie coraz gorzej i nic nie wskazuje na to ze bedzie lepiej...
gdzies widzialem mapke europejska gdzie mozna korzystac z cb i na jakich zasadach ale jak na zlosc nie jestemw stanie jej teraz znalesc wiec nie pomoge ale fakt tam byllo oznaczone ze w austri jest zakaz stosowania radia CB.
Zastanawiam sie co sie dzieje z pieniedzmi ktore zostanął przyznane jako kara dla jakiegos przedsiebiorstwa przez UOKIK. Czy te pieniadze ida na konto UOKIKu czy sa one przekazywane na jakies cele charytatywne? No i jak z podatkiem czy jest to jakos opodatkowane?
Nowy prezydent Włoch zaprzysiężony
no i fajnie ale co z tego jak to i tak premier jest postacia decyzyjna tak naprawde a prezydent jest tylko osoba ktora jest reprezentacyjna jako glowa panstwa. tak samo w polsce przeciez jest :]
Zwolnienia w Fiacie błędem? Tyska fabryka przyjęła 150 osób
jakie błędem? to były taktyczne manewry majace pobudzic cala infrastruktrue. dobrze ze jest praca bo gorzej jakby jej nie bylo, cieszmy sie z tego ze jest miejsce pracy dla tylu nowych ludzi i ze jest szansa ze to pojdzie do przodu cos
hahah no i prawidlowo!! bardzo sie ciesze z tego co oni robia, moze wreszcie nie beda uwazani za zlo a zaslyna wlasnie takimi operacjami !! brawo niech rozwala ten rezim od samego srodka od samych korzeni niech to wszystko padnie i legnie w gruzach mocy jaka posaida cyberswiat! brawo i trzeba trzymac kciuki
Re: cyfra+, telewizja N, a nC+
tak jak to w kazdej firmie sa lepsi i gorsi ;/ niestety skoro firma nastawiona jest na maksymalizacje zysku kosztem jakosci uslug i wydajnosci pracownikow to tak to jest i to nie tylko w Nce starej
Re: Włochy pójdą w ślady Cypru? MFW alarmuje
a czemu akurat tak? jaki to ma stycznosc z tym ze wlosi chca isc sladami cypryjczykow?
Re: zamkniecie dzialanosci gospodarczej
A skoro obecnie pracuje na umowe zlecenie ze skladkami odporwadzanymi do zus to czy samo ceidg wystarczy wyrejestrowanie?? W zakresie PIT - to rozumiem ze musze przeliczyc co i jak od poczatku roku, zaplacic podatek od tego wyniku jaki mi wyjdze tak? Renament likwidacyjny dotyczy sprzetu? Mozesz to przyblizyc co i jak? Czy te zgloszenia musze robic osobiscie czy moze to zrobic ksiegowa moja?
ABW odkryla gigantyczny przekret
no to chlopaki maja problem teraz xD pewnie robili jaies lewe przekrety na podatkach czy na jakis innych rzeczasz ze to wyszlo, te 5mln przy tych 150mln puszczonych do chiin to kropelka zalledwie :)
bilety drozsze jak jestes gruby
duzy kraj- duzi ludzie? :D to polska muslaia by miec glupi kraj - glgupi ludzie xD hehe a tak serio to jakis motyw w tym jest napewno, raz lecialem z takim grubasem ktory siedzial po drugiej stornie, az mi bylo przykro jak widzialem ta osobe ktora siedziala obok niego na 1/3 fotela bo tamte zajmowal ten koles.... przykre to bylo
jeden pracownik dwa etaty
ee nie, ja pracuje tak :) etat jak etat ale mam 2 rozne czynnosci do wykonywania na ktore mam osobno inne umowy i rachunki :) i napewno jest to wpelni legalne wiec niema co sie martwic na zapas
Justin Biber po koncercie
Wczorajszy koncert Justina Bibera byl napewno wielkim show. Przerazila mnie informacja ze Biber kiedy wyladaowal w polsce, pomyslal czy tam powiedzial ze jest w rosjii. co za nie kompetentny czlowiek. bardzo go nie lubie