Forum

Komentarze użytkownika "caabi"

Komentarze użytkownika: caabi

caabi / 2006-08-08 13:11 / Tysiącznik na forum
akurat na tą spółkę tak się zapatrzyłem bo większość mojego portfela to właśnie ona.
a na innych też gram, raz zarabiam raz tracę jak to na giełdzie ale narazie mały + jest. jak kghm trochę się rozbuja to będę poprostu zadowolony bo zarobie może więcej. to wszystko.
caabi / 2006-08-08 11:54 / Tysiącznik na forum
a kenobi podaj linka do strony w ceną miedzi, bo ja na kitcometals ale tam nie ma ceny w stosunku USD/TONA.
caabi / 2006-08-08 11:50 / Tysiącznik na forum
uszczypliwy jesteś, to może ja się zapytam jak tobie idzie ??
caabi / 2006-08-08 11:50 / Tysiącznik na forum
niewiem, ale czekam. obym się doczekał
caabi / 2006-08-08 10:23 / Tysiącznik na forum
popyt nie gra tak dużej roli bo i dużo zmienić się nie zmieni, raczej ilośc miedzi w magazynach może wywołac wybicie,a gdy stajkują to wszystko stoi a więc zapasy będą się zmniejszać, im dluzej strajk tym lepiej dla kursu bo będzie systematycznie rósł.
caabi / 2006-08-08 10:21 / Tysiącznik na forum
to że PLN się umacnia to w sytacji naszego kraju akurat jest pozytywne, choćby zadłużenie się zmiejsza bo jest liczone w USD. no i lepiej dla nas aby PLN był mocny w czasie gdy będziemy przyjmowali EUR, choć to jeszcze długo ale zawsze lepiej uklepac fundament i kurs mocny lepszy. choć minusy oczywiscie są ( export) ale nigdy nie może być dla wszystkich ok.
caabi / 2006-08-08 10:19 / Tysiącznik na forum
no ja też myślę że będzie dobrze. a co do miedzi, cieprliwym trza być i poczekać na to wybicie :))
pozdro.
caabi / 2006-08-08 09:25 / Tysiącznik na forum
a byłbym zapomniał o najważniejszym
9. KONKTAKRY W GÓRĘ choć LOP narazie nie za duży ok 33 tys. ( choć powoli rośnie )

Re: Na zachodzie bez zmian

caabi / 2006-08-08 09:23 / Tysiącznik na forum
NIE ZAPESZAJĄC gdzie się nie spojrzy z rana to zielono, może dziś skromnie +3% na wig20 ???.
1. Futuresy Usa ZIELONE
2. Europa ZIELONA
3. BUX ZIELONY.
4. Nasz WIG Zielony
5. Ropa w górę
6. Złoty umacnia się.
7. Miedź - zapasy spadają narazie kurs raczej neutralnie ale handel się dopiero zacznie.
8. Japonia skonczyła na +2.10 %.

a negatywnych chyba narazie nie ma sygnałów, dziś chyba północ ostro.
caabi / 2006-08-08 09:19 / Tysiącznik na forum
na które spólki spojrzała żonka konkretniej, a może na coś innego spojrzała co akurat "urosło" hehehehe.
p.s. no spółki karkosik romana trochę puchną w oczach, ale to juz tradycja.
caabi / 2006-08-08 09:00 / Tysiącznik na forum
Mundek, polecam trochę lżejszą lekturę ( bo pewnie zgłębiasz książki jakiś fanatyków od AT) giełda wolność pieniądze, tam jest ogólnie o giełdzie o falach i definicjach spadków i wzrostów wg różnych ludzi Warren Buffet i inni.przykładów wiele. miła lektura i trochę jednak potrafi człowieka oddalić od samych wykresów i wywołać inne zapatrywanie się na rynek, jako na całość a tą całością są inwestorzy którzy w rynek pakują kasę,.
caabi / 2006-08-08 08:56 / Tysiącznik na forum
ale jaja :))
caabi / 2006-08-08 08:54 / Tysiącznik na forum
Mundek cenię cię za Analizę AT ale nie zgadzam się co do twojej prognozy fali spadkowej. choć swojej teorii nie opieram na żadnej analizie a jedynie na własnym szerokim spojrzeniu na rynki światowe poprostu myślę iż taka zwalka jak majowa już się nie powtórzy a napewno nie w okresie NIE wakacyjnym. Jeśli już oceniać rynek historycznie i na AT to bardziej za prawdopodobne sugeruję następną zwałkę za 6 lat, podobnie jak to już mialo 1994, 2000 i 2006. ale to tylko moja opinia, taka poranna.
caabi / 2006-08-07 17:53 / Tysiącznik na forum
no ba KGHM cały czas trzymam. miedź już +1% :))

Re: Statystyczna i stateczna sesja

caabi / 2006-08-07 17:35 / Tysiącznik na forum
PIERWSZY.
polecam obserwację miedzi bo już jest zielono !!!

Najnowsze wpisy