Forum
Komentarze użytkownika "easy"
Komentarze użytkownika: easy
easy
/ 2008-11-14 00:07
/
Baczny obserwator
Bridgestone w Poznaniu ma 30dni postoju obowiązkowego (700k opon mniej) - Japończycy skubani dobrze planują, VW stoi do początku stycznia... się dzieje
easy
/ 2008-11-14 00:01
/
Baczny obserwator
a na ile można ufać Moody's Investors Service ;)
easy
/ 2008-01-15 09:17
/
Baczny obserwator
potem mali w ślad za nimi jak te truśki na rzeź ;)
easy
/ 2008-01-14 19:01
/
Baczny obserwator
nikt nie przesyła kasy, żeby rodzinka się dobrze miała tylko sami kupują nieruchomości i wynajmują bo myślą że to złoty interes (póki z wynajmu spłacają kredyt)
easy
/ 2007-07-09 18:00
/
Baczny obserwator
No właśnie też jestem ciekaw i dlatego chciałby to sprawdzić. Tylko nie mam za bardzo czasu latać po sądach i szukać orzeczeń, a takich starych to w necie nie ma. Chyba, że jest gdzieś jakieś źródło elektroniczne?
easy
/ 2007-07-06 16:28
/
Baczny obserwator
No to wiem ale zwłokę można uzasadniać, udowadniać i to może być 2 dni a może i 14 dni w zależności od sytuacji; ale spotkałem się z taka opinią, że jeśli chodzi o informowanie o czymś na piśmie to sąd uznaje to do 3 dni!!!
easy
/ 2007-07-04 16:38
/
Baczny obserwator
Koleś Ty chyba z Samoobrony się urwałeś! Co za pranie mózgów. Chyba nie wierzysz, że to wina Balcerowicz?
Kraj tym bogatszy im bardziej ma wykształconych obywateli. Ludzie uczyć się a nie biadolić!!! Za parę lat to my będziemy szukać tanią siłę roboczą tak jak to Anglicy, Hiszpanie i inny robią teraz.
easy
/ 2007-07-04 16:27
/
Baczny obserwator
tworzenie nowych miejsc pracy OK ale jakich? samych robotników? nie robotnikami kraj żyje. już to przerabialiśmy
Re: jaka firmę najlepiej załozyć. Na poczatek mam 30 tys. zł czy idzie coś z ...
easy
/ 2007-07-04 14:43
/
Baczny obserwator
Giełda to dobry pomysł ale trzeba to czuć albo troszkę na ekonomi sie znać.
Nie jest to miejsce i czas na doradzanie i rozmowa o konkretach ale jedna dobra rada ogólna: trzeba robić interes na czymś co się dobrze zna i bardzo lubi!!! Bo jak się robi coś czego się nie lubi, bez pasji to nie wypali i będzie tylko udręką.
Powodzenia :)
Co oznacza termin "niezwłocznie"?
easy
/ 2007-07-04 14:28
/
Baczny obserwator
Czytałem mnóstwo forów, wszyscy piszą to samo. Bez niezbędnej zwłoki itd. Słyszałem o jakimś wyroku SN z 1973 czy 1974 gdzie w jakieś konkretnej sprawie sąd wypowiedział (orzekł), że "niezwłocznie" oznacza maksymalnie 3 dni?
Czy ktoś może to potwierdzić, sprawdzić? Nie jestem prawnikiem i nie za bardzo wiem gdzie szukać orzecznictwa starszego niż 2-3 lata.
Dzięki z góry
Re: Co sądzicie o serwisach internetowych udzielających porad prawnych ?
easy
/ 2007-07-04 14:25
/
Baczny obserwator
Ludzie coraz częściej korzystają z neta aby cokolwiek się do wiedzieć na wszystko co ich interesuje. Ktoś robi proste pieniądze na naiwności takich ludzi. 10zł nie majątek ale udzielana odpowiedź bardzo skromna, wręcz nic nie mówi. Porada prawna to przeważnie bardzo złożona odpowiedź na bardzo konkretną sytuację. Nie sądzę aby ktoś wypisywał całą historię i opis sytuacji w jednym pytaniu a seriws online dokonał rzetelnej analizy prawnej i wyczerpującej odpowiedzi.
Ale od strony biznesu? ok. cena niska, szybka odpowiedź, za 10zł można już wiedzieć w którym kierunku pójść:)
easy
/ 2007-07-04 14:14
/
Baczny obserwator
Może i prymitywna ale jakieś podstawy są: numer, adres, data, sposób reprezentacji, zawsze to szybsza informacja niż wycieczka do sądu i stanie w kolejce. Trzeba się cieszyć z tego co się ma a nie płakać po tym czego się nie ma. Poza tym jak się idzie do KRS to i tak trzeba znać nr KRS albo nazwę spółki.
Poczekajmy w przyszłości może będzie więcej informacji w KRSie elektronicznym.
Re: Apelujemy do senatorów: Wyrzućcie nowy podatek do kosza
easy
/ 2007-05-25 10:12
/
Baczny obserwator
średnia pensja urzędasa z NFZ to 4000zł a lekarza? może ze 2000zł. Czyli My naród Polski poprzez wybranych rządzących zdecydowaliśmy, że praca urzędasa z NFZ jest ważniejsza niz praca lekarza!!!!
easy
/ 2007-03-23 19:13
/
Baczny obserwator
nie jestem urzędnikiem ale trzeba spojrzeć z innej strony: taki urzędnik to czyjaś żona, moż, brat, matka, sistra itd. Nie wieszajy na nich psów, coż oni winny? Winni są Ci którzy mnożą ilość etatów zamiast zmniejszać ich ilość. Głosujmy dalej na PIS i inne partie to będzie więcej Urzędów, Biur, Instytutów, stanowisk państwowych i więcej pieniędzy na roztrwonienie!!!
easy
/ 2007-03-23 19:08
/
Baczny obserwator
wszystko pięknie ale taki system gospodarczy jak w HK paradoksalnie zabił by nasz kraj: co by robili mało inteligentni, prości i niewykształceni urzędnicy, których w Polsce jest setki tysięcy? Nie obrażając Ich ale naprawdę to są prości ludzie, którzy nie potrafią prowadzić własnych biznesów a jednak swoje wypłaty zostawiają w sklepach, butikach, punktach usługowych, w kioskach i wielu innych miejscach prowadzonych przez przedsiębiorczych ludzi.
Zmiana? tak! Ale wyjątkowo powoli. Sądzę, że ze 2 pokolenia musiały by się transformować aby doprowadzić do takiej sytuacji jak w HK :)