Forum
Komentarze użytkownika "Egon"
Komentarze użytkownika: Egon
Ja też mam inny fundusz, lecz założyłeś jakiś czas temu konto w mbanku. Wypowiem tylko moje zdanie - rewelacja!
0 opłaty za prowadzenie, 150 funduszy do wyboru, nie trzeba brać karty (ja mam, wydaja za darmo). Przyznam, że przekierowalem wypłate z pracy na mbank i tam wpłacam sobie na różne fundusze (narazie obligacji). aha wszystkie fundusze bez opłat i można wpłacać i wypłacać kiedy się chce. Według mnie najlepsza forma oszczedzania. Ze starego funduszu nie zamierzam rezygnować, gdyż i tak juz poniosłem opłaty.
Jedyne za co się płaci, to 50 groszy za przelewy.
Wojtek ma chyba rację, przecież codziennie nie opiszą wszystkich sytuacji. M bank proponują pewnie dlatego, że nie ma opłat (więc po co mają proponować ten sam produkt z opłatami? Ja teź się radziłem, gdyż posiadam inny fundusz. Dostalem odpowiedź iż oni proponują najlepsze rozwiązania dla osób nie mających jeszcze funduszu. Ja miałem konwertować jednostki w moich funduszu do obligacji.
Maile przychodzą prawie codziennie z jakimiś analizami, więc po pewnym czasie się wczujesz w sytuacje rynkową. O swoje fundusze zawsze możesz zapytac mailem.
Popieram też Wojtka, iż każdy powinien mieć swoje zdanie. Mądry człowiek wybiera z kilku źrodeł najlepsze rozwiązanie.
witaj,
Już troche tam jestem zalogowany, więc może Ci odrobine pomoge. Jesli chodzi o te sygnały, to oni zamkneli długoterminowo koło października i poprostu nie posiadają. Chyba dlatego nic nie pisza i nie rekomendują w tej rubryce, bo poprostu nie rekomenduja? komentarz znajdziesz w analizie rynku. Ogólnie moim zdaniem, to troche czasu zajmuje żeby sie w to wciągnąć, po tygodniu juz łatwiej wszystko przyswoić
ja równiez polecam mbank. Zero opłat, 140 funduszy do wyboru i łatwa konwersja. Możesz tez poczytać na funduszowe.pl, jesli bedziesz sie zastanaiwał kiedy wybrac fundusz.
pozdrawiam
To chyba coś źle czytasz. Ja czytalem w raportach, iż możliwa jest krótka korekta wzrostowa, a w średnim terminie spadki. Jesli chcesz wiedzieć jak będzie na giełdzie każdego dnia to nikt Ci tego nie powie. Zostaje tylko wróżka. A z funduszy ja wyszedlem razem z nimi w październiku i przyznam że nie narzekam.
A co do rynku, to indeksy sa na zielono bo futures w usa mocno rosną po wczorajszych spadkach. Zawsze mieć najepiej swój pogląd, a w innych źrodlach tylko szukac potwierdzenia
2 sesje temu przeczytałem w tym portalu, iż indeksy w USA mogą przełamać ważne wsparcia i runąć w dół. Czemu więc nasi analitycy mówią nam bezprzerwy, iż to już jest dołek korekty i ciągle zalecają kupowac
akcje?
z tego ci zdążyłem sie zorientowac to w październiku rekomendowali sprzedaz funduszy akcyjnych, a teraz fundusze sa wybierane tylko na krotki termin
dla mnie stronka ok, ale pewnie co czlowiek to zdanie będzie miał inne