Forum
Komentarze użytkownika "estel999"
Re: wymiar urlopu pół etatu
w takim razie jest to 13 dni tylko:/ a jak to się przelicza kiedy pracownik przejdzie na pełen etat?
Ile urlopu przysługuje pracownikowi pracującemu na pół etatu? Chodzi mi o sytuację, gdy pracownik ma 8 lat stażu z pracy za studia i pracuje od dwóch lat na umowę o pracę ale na pół etatu. czy powinno mu już przysługiwać 26 dni urlopu?
bo jak podnosić ceny to już na wszystko, niekoniecznie równomiernie, poza tym podnoszone ceny są w hurcie, a w detalu to już nie koncerny o cenie decydują a stacje paliw : /
ma być zlikwidowana ulga na internet i zmiany nastąpią również w uldze na dziecko, ale to jeszcze nie przy najbliższych rozliczeniach z fiskusem..
czy certyfikaty się liczą?
zastanawiam się nad dwoma kursami w celu uzyskania certyfikatów, chodzi o językowy i z programu AutoCad, czy takie certyfikaty liczą się u pracodawcy? nie mogę znaleźć pracy, a ich pozyskanie będzie mnie kosztować 2 tysiące złotych, czy to mi się opłaci? co Wam podpowiada doświadczenie, a może wypowie się na ten temat jakiś pracodawca?
Co po ogłoszeniu raportu Millera?
ta wielka tragedia to zlepek kolejnych nieszczęść, nie ma jednego winnego tej katastrofy,
odnotowujemy kolejny wzrost cen paliw! jeszcze niedawno cieszyliśmy się z wakacyjnych obniżek, które miały miejsce miesiąc temu, a teraz znów trzeba więcej płacić za paliwo! dlaczego?
wybieramy się samochodem w podróż po Europie, zajmie nam ona około trzech tygodni, jaką polisę wakacyjną najlepiej wykupić, co powinna ona obejmować aby była ważna w każdym kraju, który po drodze odwiedzimy?
witajcie,
mam wreszcie zarobki, które pozwalają mi na podjęcie inwestycji, czy moglibyście mi zdradzić jaką formę wybrać żeby inwestycja dawała faktycznie zyski? będę wdzięczna za propozycje.
budowa domu z generalnym wykonawcą
powiedzcie mi czy przy budowie domu lepszym rozwiązaniem jest budowa wraz z generalnym wykonawcą, który zajmie się wszystkim czy może lepiej każdą część budowy przeznaczyć na inną firmę? Co jest tańszym rozwiązaniem?
witam,
chciałam obliczyć mój staż pracy i zastanawiam się czy wlicza się do niego praktyki jakie zostały przebyte na studiach i staż z urzędu pracy? z góry dziękuje
groźby na forum internetowym
do moderatora mozesz, na policje nie ma sensu bo nic z tym nie zrobi
umowa zlecenie a wynagrodzenie
witam, chciałam zapytać czy wynagrodzenie przy pracy na umowę zlecenie zależne jest od przepracowanych godzin czy może od ilości wykonanej pracy? zostałam przyjęta na pełen etat i nie wiem za bardzo jak to się ma w praktyce, bo podobno na takiej umowie mam wykonać po prostu zlecenie, czyli jeśli przed upływem 8h zrealizuję swoje obowiązki to czy muszę być w pracy do końca czy mogę wyjść sobie wcześniej do domu?
czy strata jest rozliczana jako koszt?
pierwszy raz odnotowałam stratę i nie wiem jak się z nią teraz rozliczyć, czy w picie uwzględnia się jako koszt? w jaki sposób się ją zapisuje, dodam że rozliczam się wspólnie z mężem.
można złożyć wypowiedzenie w każdej sytuacji, czy to urlop czy chorobowe.