Forum
Komentarze użytkownika "griffin"
Jakieś info na toorze? Czy tylko się bawią na przedbiegach?
Co do c/z to nie sprawdzę a co do mniejszych przychodów to się zgadza ale mają ścisłe powiązanie z przyrostem naturalnym ;oP Podobno od zeszłego roku jest przyrost. No i mój synek testuje ich wyrób jak na reklamie zelmera - łóżeczko żyje ;o)
mianowicie? coś przeoczyłem?
Re: Kontynuacja wzrostów zagrożona
Witam
Czy ktoś wchodził w drewex? 100 000 akcji po 5 zl w emisji dla małych. 900 000 akcji w sumie.
Przychody ze sprzedaży w wysokości 23,8 mln zł, zysk z działalności operacyjnej 999,7 tys. zł, zysk brutto 899,9 tys. zł i zysk netto 586,1 tys. zł. (dane za 2007)
Czyli c/z 7,67
Re: Na rynku przewagę miały byki
Witam :o)
Jako jeszcze rookie zadałem pytanie o "ścianę strachu" i wg odpowiedzi to tak mi trochę pasuje do obecnej sytuacji. Oczywiście się pewnie mylę, niewielu wierzy w dalsze wzrosty (średnia) . Mam krótkie doświadczenie ale to cudo wysępuje wg opinii w niekorzystnej sytuacji rynkowej..
ps.
Do Flugo. ktoś chyba chce zaniżyć cenę lug'a. moglby przecież spokojnie wystawić mniejsze pakiety po wyższej cenie niż stawiać dwie zapory na sprzedaży
Mogłeś rano viaguarę kupić.
Zgadza się ale aton to raczej nowe technologie. Maszynka do utylizacji azbestu, do utylizacji odpadów szpitalnych (małe urządzonko), urzadzenie do dopalania spalin.
Bankiera nie czytam. Z giełdowych forów to tylko money a głównie siedzę na komputerowych. A veno w emisji było chyba po 0,20 to ma jeszcze z czego spadac.
A ja nie. I jeszcze we wszystkich infach i wykresach powinni podawać cenę emisyjną i wartość księgową. Co się człowiek musi naszukac...
doncorleonte ma trochę racji. Ale na głównym też niektóre spółki to śmiecie. Tak samo jest na NC.
Btw to na skotanie walka o utrzymanie jak w barażach.
ja miałem od 2,00. Potem sprzedałem po 2,40 i wróciło na 2 no to kupiłem. Potem wyjechałem, wracam i patrzę że jest po 4 z haczykiem. Sprzedałem i czekam na 3-3,20
Oczywiście, że średnia to to niestety nie jest. Narazie jeszcze jestem jakieś 2-3% na minusie od listopada .
Mały pakiet to tak z 1500 zł (prowizja wtedy jest już procentowa - powyżej minimalnego 5 zł)
Chodziło mi o to, że na NC też się da zarobić - i stracić oczywiście też. (kiedyś kupiłem trochę veno no i przytrzasnęło mi paluszki).
A co do prądu, netu i czasu to i tak muszę ślęczeć przed monitorkiem to notowania mam włączone (administruję niewielką siecią)
A z atonem to miałem sporo szczęcia, które także na giełdzie się przydaje
Na atonie zarobiłem ponad 120%. (trzy razy kupowałem i sprzedawałem)
Jest ryzyko jest zabawa.
Kupuję małe pakiety.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych.
Rozumiem podbijanie kursu na fixingu np. 10 akcjami.
Ale zaniżanie kursu? To na chłopski rozum komuś zależy żeby było taniej.
No i kurs najniższy w historii więc realizacja zysków odpada.
Mnie bardziej chodziło o zakupy w sklepie. Tam zazwyczaj na widok "okazja" i "promocja" włącza mi się czerwona lampka.
Czyżby po tym ;o)
2008-05-12 16:32:00 | *.*.*.* | max303 [ DLACZEGO TU JESTEM? ]
niedługo zakupy po pachy,tymczasem jadę z panią wydać trochę zrealizowanego,do
poczytania wieczorkiem(:-)
Witam również :o)