Forum

Komentarze użytkownika "gyamtso"

Komentarze użytkownika: gyamtso

gyamtso / 2008-10-10 13:01 / Om mani padme hung :)
hehe...rachunek sumienia...troche poleciales...poprostu taka refleksja nad tym co czuc w powietrzu...gniew,smutek,strach...i wielkie pytania DLACZEGO,PO CO(?)...

Re: GPW: spadki na Wall Street sprowokują podaż

gyamtso / 2008-10-10 12:50 / Om mani padme hung :)
czarny piatek,czarny tydzien lub jak kto woli...czerwony...to jest dramat,ciocia pare dni temu opowiadala mi ze jakas znajoma wplacila 200tys na fundusze i wyplacila kolo polowy...wsciekla na tych co jej to doradzili...majac ochote pozabjac bankierow :/...ilu jest takich ludzi,ilu wlasnie sklada zlecenia....ja jestem zdania ze gielda to takie miejsce w ktore w jakikolwiek sposob sie wchodzi,trzeba byc swiadom zasad,swiadom zyskow,ale i strat...swiadom manipulacji,spekulacji,walki....bywajac na minusie nie mam do nikogo pretensji...nie chcesz,nie graj...ale tych co naciagali ludzi na fundy obiecujac zlote gory,nie mowiac rownie mocno o ryzyku...powinna spotkac kara...a moze niech to wszystko je...e na maxa i moze w koncu ludzie zmadrzeja i powstanie nowy lepszy swiat :) nie mylic z new world order :)
gyamtso / 2008-10-09 21:08 / Om mani padme hung :)
wiem,ale nie myslalem ze na serwisie cnn money tez zonbacze :]
gyamtso / 2008-10-09 21:07 / Om mani padme hung :)
to jest baner z linkiem do strony gpw po angielsku,na banerze pisze: zacznij myslec inaczej o rynkach europy centralnej,logo gpw itd,niebieski biale litery bardzo duzy :) http://money.cnn.com/
gyamtso / 2008-10-09 21:04 / Om mani padme hung :)
znaczy glownej :)

Re: Niepewne wzrosty na GPW

gyamtso / 2008-10-09 21:03 / Om mani padme hung :)
hehe...wlasnie zobaczylem reklame gpw na cnn money:) baner na 1 stronie :):)
gyamtso / 2008-10-09 20:40 / Om mani padme hung :)
obeecnie tak...a ogolnie,w wielkim skrucie...to stan umyslu jednostek jest najwazniejszy...w sensie,jednostki o w miare jasnych umyslach...w miare wolne od gniewu,pozadania,glupoty/ignorancji,zazdrosci i dumy,beda tworzyc dobre i szczesliwe spoleczenstwa,niezaleznie od ustroju:]
gyamtso / 2008-10-09 18:56 / Om mani padme hung :)
z kazdego wiekszego kryzysu wychodzono interwencjonizmem panstwowym...kolo znowu zatoczylo cykl...neo-socjal-liberalizm ;)
gyamtso / 2008-10-09 01:17 / Om mani padme hung :)
new world order...
gyamtso / 2008-10-09 00:56 / Om mani padme hung :)
tak,kiedys tak na pewno bylo...ale teraz medializacja=manipulacja,kontrola,mcdonalds,glupota...a ponoc kandydaci na prezydenta i tak graja w tej samej druzynie...
gyamtso / 2008-10-09 00:34 / Om mani padme hung :)
pytanie co zrobia niewolnicy,bo grandziarstwo wie ze na chwile musi przestac szalec,musza sie znalezc jacys winni...spoleczenstwo muusi ochlonac,zapomniec,a pamiec ma krotka potem znowu bedzie nowa hulanka,nowa swawola,nowy krach...no chyba ze niewolnicy w koncu postanowia zmienic swoj swiat,w koncu ich jest wiecej...tylko jak to zrobia,bo stworzenie kolejnych elit,chocby zupelnie nowych,bez zmiany swiadomosci ludzkiej,sprawi ze znowu stana sie one grandziarstwem i historia znowu zatoczy kolo...

Re: GPW: Huśtawka nastrojów z bankami w tle

gyamtso / 2008-10-09 00:22 / Om mani padme hung :)
moim zdaniem wszystko zalezy teraz od checi tych ktorzy maja wladze nad tym...beda chieli wszystko rozp.... to tak sie stanie...albo wszystko niedlugo sie naprawde sypnie do konca,albo sie usokoi...kto ma media,ten tez nakreca klimat,gdyby chciano same media mogly by w tej sytuacji nakrecic psychoze,wieksza psychoze,i bombka by wybuchla,zmiotla by caly system bankowy...co by sie moglo dziac....1929 to bylby maly miki...ale generalnie uspokajaja,rzady i banki centralne caly czas cos robia,a przypomne ze wyjscie z Wielkiego Kryzysu nastapilo przez interwencjonizm panstwowy,ktory nie nastapil od razu,w zasadzie dopiero w 34 roku za prezydentury roosvelta zaczeto dzialac,teraz dzialaja od razu,wszyscy...inna kwestia jest to kto i po co doprowadzil do tego kryzysu,bo on nie narodzil sie raczej sam,a jesli nawet to kktos to zawazyl i dopuscil do tego by kryzysl urusl i wybuchnal...

Re: GPW: Huśtawka nastrojów z bankami w tle

gyamtso / 2008-10-08 21:50 / Om mani padme hung :)
czy ktos juz gdzies widzial jakas zmianke w mediach ze ktorys polski bank jest zagrozony(lub jego investor strategiczny/wlasciciel z zagranicy?? ja nie widzialem, ale jak stoi wbk tak dla spokojnosci ??:)wyniki chyba mieli nienajgorrsze za IIIkw??
gyamtso / 2008-10-08 20:58 / Om mani padme hung :)
nie sposob sie nie zgodzic...spadajacy popyt= spadajace ceny=deflacja,w przpadku globalnej recesji rzeczywiscie deflacja moze byc problemem...w przypadku jednego kraju recesja a inflacja moga isc w parze...
gyamtso / 2008-10-08 20:53 / Om mani padme hung :)
no przytaczasz srednie wartosci wysokosci kredytow...przytocz do tego srednie wartosci posiadanych oszczednosci na miesszkanca...mowisz ma dlugi, jasne ze ma,wiekszosc moich znajomych ma,ale ma tez sporo pieniedzy odlozonych,zainwestowanych...to bylo przegiecie z tymi kredytami,z cenami mieszkan...bedzie co ma byc,mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle...i moze dzieki temu na jakis czas ludzie sie naucza,ze konsumpcja na kredyt nie poplaca...a jak nie to nadajdzie jeszcze wiekszy kryzys i tzw ulica zacznie zabijac bankowcow,nadejda zmiany o jakich nikomu sie nie snilo...

Najnowsze wpisy