Forum

Komentarze użytkownika "gyamtso"

Komentarze użytkownika: gyamtso

gyamtso / 2008-09-25 14:34 / Om mani padme hung :)
ja podtrzymuje zdanie ze ten plan to badziew,czy go uchwala..mozliwe...dziwie sie tylko ze Obama nie prubuje upiec 2 pieczeni przy jednym ogniu,pokazujac inny plan!Jakby jego znajomi ekonomisci przysiedli,w pare dni by skrecili cos lepszego,w ogniu powszechnej krytyki plan Bush-Barnake-Paulson by upadl,przepchneli by projekt Obamy bo kongres cos zrobic i tak chce...Obama zostal by zbawca narodu,wybory w kieszeni...itd...a moze to dla niego za ryzykowne,woli patrzyc jak po uchwaleniu planu,nienawisc do republikanow w spoleczenstwie rosnie...dziwi mnie tez to,ze wszyscy sa na pozycji uchwala ten plan,albo nie uchwala,uchwalic-nie uchwalic...a prawie nikt glosno nie mowi:ZROBMY TO INACZEJ!
gyamtso / 2008-09-24 22:15 / Om mani padme hung :)
a myslalem ze to z dzisiaj,jak rozpieprzal Bena...
gyamtso / 2008-09-24 22:13 / Om mani padme hung :)
ogladalem life,ale ciekawy jestem komentarzy..
gyamtso / 2008-09-24 22:12 / Om mani padme hung :)
no,polecialo pare fajnych tekstow,ironicznych,przesmiewczych,ze strony senatorow :) a Ben sie czasami tak platal np:pytanie"-czyli nie planowaliscie zadnego innego rozwiazania niz obciazyc kosztami kryzysu spoleczenstwo??"odpowiedz Bena"TO PRAWDA(w sensie ze nie planowali)",nagle sie kapuje ze palnal glupstwo i sie poprawia ze cos tam bylo,ale jego zdaniem tylko ten plan ma sens...nie no dla mnie to byl nokaut Bena,gdyby w stanach byly wolne media,to pewnie juz by byly takie naglowki...
gyamtso / 2008-09-24 19:34 / Om mani padme hung :)
no i niech sie dziej...niech powyzucaja popsute jablka z koszyka,a wespra te dobre...mozna to zrobic tak by nie bylo zbytniej paniki,za 10%tych 700B na pewno...zreszta trza by to pozadnie rozkminic...i zrobic dobrze...ja tu rzucam tylko strzep jakiegos pomyslu,nie chce mi sie rozmyslac bo i tak nie mam wplywu na to co sie tam stanie...zreszta,to moje prywatne opinie i odczucia
gyamtso / 2008-09-24 18:44 / Om mani padme hung :)
tak,i jezeli wprowadza ten plan w zycie to nic sie nie zmieni,tylko wszystko rypnie mocniej troche pozniej...nie no na moje oko i ucho,Ben przegral to przesluchanie,i mysle ze kazdy rozsadnie myslacy amerykanin,jesli jeszcze tego nie wiedzial to po tej debacie,juz wie ze z tymi 700bilionami mozna zrobic cos lepszego...nie rozmuie dla czego nikt tam do tej pory,nie zaproponowal otwarcie jakiegos innego planu,bo bez watpienia sie da!Niech upadnie czesc bankow,tych co najwiecej zwinily,niech to beda upadki kontrolowane,a te ktore najmniej zawinily niech przetrwaja,a za te 700 to mozna tysiace lepszych rzeczy zrobic...Jak to sie skonczy inaczej niz klika Busha chce,to znowu zaczne wiezyc w usa :)
gyamtso / 2008-09-24 18:11 / Om mani padme hung :)
trzeba dodac ze Ron to republikanin...czyli demokraci przeciw,czesc republikanow tez...teraz by tylko trzeba zeby Obama i spolka pokazali lepszy plan,i wybory tez zalatwione...
gyamtso / 2008-09-24 17:59 / Om mani padme hung :)
tak,Ron byl swietny!Ale ogolnie i tak Ben obrywa...zobaczymy...

Re: GPW: Brak dobrych wieści

gyamtso / 2008-09-24 17:47 / Om mani padme hung :)
ale Ben obrywa na przesluchaniu przed kongresem...gubi sie,placze i widac ze klamie

Re: W końcu chwila spokoju

gyamtso / 2008-09-24 17:46 / Om mani padme hung :)
ale Ben obrywa na przesluchaniu...gubi sie,placze i widac ze klamie :)
gyamtso / 2008-09-24 15:19 / Om mani padme hung :)
dziwie sie ze jeszcze Obama i demokraci,nie wyskoczyli z kontrpropozycja...bo generalnie ponad polowie obywateli usa,jest nie w smak,ratowanie dupsk bankierow za wlasne ciezkozarobione dolce...
gyamtso / 2008-09-24 12:50 / Om mani padme hung :)
popieram :)
gyamtso / 2008-09-24 11:26 / Om mani padme hung :)
nie taki glupi pomysl,posiadac europejska linie,kupiona za dobra cene,do samolotow lac paliwo z wlasnych pul po niskiej cenie,moga sie dzieki temu stac konkurencyjni,arabi tak robia ze swoimi(linia Emirates dziala tak na pewno),i wali ich to ze ktos im zarzuca te praktyki paliwowe jako niezgodne z prawem...
gyamtso / 2008-09-24 10:01 / Om mani padme hung :)
a gdzie jest pozadne platne forum?? :)
gyamtso / 2008-09-24 09:50 / Om mani padme hung :)
Witam!A co Ty nagle taki optymistycznie nastawiony??Do nie dawna byles najwiekszym wieszczycielem krachu i powtorki wielkiego kryzysu na tym forum...co sie zmienilo w usa,oprocz planu ktory ma uratowac banki,a co do ktorego polowa senatu usa ma watpliwosci czy to sie uda i czy przyniesie cos wiecej niz tylko uratowanie dupsk bankierom ktorzy sami spowodowali ten kryzys....ze nagle zachecasz do wzrostwow??Mowisz Indie +1,73(po za tym u hindusow widze +1,48),ja bym powiedzial wezmy przyklad z japoni i badzmy rozwazni jak oni:+0,20...a moglbym dodac,ze moze to chinczycy maja racje:-0,88

Najnowsze wpisy