Forum

Komentarze użytkownika "hanka_franka"

tandetny pomysl PSL

hanka_franka / 2013-07-01 09:45
Ja mam nadzieję, że przyszłości będzie więcej dubbingu w normalnych filmach. Są takie osoby jak zwolennicy dubbingu i ja jestem jednym z nich. W wielu cywilizowanych krajach jest on stosowany, a Polska też jest cywilizowanym krajem, więc uważam, że powinni udostępniać 3 wersje językowe, czyli dubbing, lektora i napisy. Mam nadzieję, że doczekamy się tego. Z kolei najgorszą z możliwych opcji są napisy. No ludzie! Ja chcę film oglądać, a nie czytać. Przez napisy połowa wątków ucieka i przez to odnosi się wrażenie, że film jest monotonny. Dla mnie to nie jest nic atrakcyjnego, że trzeba cały czas skupiać wzrok na dole ekranu. Dlatego mam nadzieję, że chociażby w kinach będzie więcej wyboru pomiędzy dubbingiem a napisami. Na to powinni przede wszystkim kłaść nacisk. Z lektorem oglądam tylko to co dubbingu nie posiada, ale w kinach absolutnie bym go nie chciał, bo groziło by to tym, że będą lektorować wszystkie produkcje i wtedy o dubbingu moglibyśmy zapomnieć. Byłby to wielki krok w tył.

emerytura rolnika

hanka_franka / 2013-06-04 09:52
Emerytura rolnicza przysluguje ubezpieczonemu rolnikowi badz domownikowi ktory spelnia nastepujace warunki (wszystkie).
- Osiągnał wiek emerytalny
- podlegal ubezpoeczeniu emerytarno-rentowemu przez okres conajmniej 25 lat.
W wyniku zmian wynikajacych ze ustawy z dnia 11 maja 2013 roku. (Dz. U. z 2012 r., poz. 637) od 1 stycznia 2013 r. o emeryturę rolniczą w dotychczasowym wieku emerytalnym (60 lat - kobieta, 65 lat - mężczyzna) będą mogły ubiegać się wyłącznie: kobiety urodzone do dnia 31 grudnia 1952 r. i mężczyźni urodzeni do dnia 31 grudnia 1947 r. Pozostałym osobom wiek emerytalny będzie stopniowo podwyższany o 1 miesiąc w każdym kwartale

zablokowanie paypass

hanka_franka / 2013-04-24 13:19
czy da sie jakos samodzielnie zablokowac mozliowsc placenia karta paypass? chodzi mi o zablokwoanie tranzakcji bez potwierdzenia pinem. Boje sie ze moze mnie ktos okras wiec chcialabym to zablokowac poki jeszce nikt tego nie dokonal

Re: Fabryka samochodów Opla w Bochum przetrwa do 2016 roku

hanka_franka / 2013-03-01 11:25
moze nie o az tak duzo, ale przeniesc fabyke to jest ogromne zaplecze logistyczne i ogromne koszta, nie mowiac juz o ponownym uruchomieniu lini, mysle ze niemialo by to sensu w zaden sposob bo sie to nie kalkuluje

cofniecie zaplanowanego urlopu

hanka_franka / 2013-02-14 13:51
nie wiem czy prawo jest na to jakies ale faktycznie glupia sytuacja, nie dasz rady sie dogaac jakos z pracodawca ? moze mial zly dzien czy cos ? kurcze wspolczuje Ci bo naprawde nieciekawa sytuacja

Program do faktur VAT

hanka_franka / 2013-02-08 14:55
jak ten darmowy program sie nazywa? Czy jest on laczony z serwerm w internecie ? zalezy mi na dostepie do faktur w kazdym miejscu na swiecie gdzie jest internet,.

Najnowsze wpisy