Forum
Komentarze użytkownika "investment"
ok. staram się rozumieć Twój punkt widzenia. Ja do pewnego czasu śledziłem na bieżąco wydarzenia polityczne, jednak ostatnio uważam to za stratę czasu. Do niczego konstruktywnego nie dojdziemy walcząc każdy z każdym. Pewne kwestie (np. gospodarcze) wymagają porozumienia ponad podziałami. W naszym kraju staje się to coraz bardziej niemożliwe, bo tak jak jeszcze niegdyś można było łatwo podzielić scenę na prawicę i lewicę tak dzisiaj prawica walczy jeszcze bardziej zagorzale sama ze sobą. Zamiast porozumiewać się my walczymy, szukamy we wszystkich wrogów - to jest chyba największa choroba naszego narodu , niestety. Druga sprawa to brak nam autorytetów - żywych :) Jedynym żyjącym jeszcze, jaki przychodzi mi do głowy jest prof. Bartoszewski a za nim długo, długo nic ...
nie wiem kim jesteś, że jesteś tak pewien swoich faktów. Ja wiem jedno, życie nie dzieli się tylko na białe i czarne i nie nam to oceniać czy prof. Geremek miał więcej zasług czy też nie - historia to kiedyś oceni. A zbulwersowany lekko jestem samą formą niektórych wypowiedzi - moim zdaniem nie na miejscu.
Re: Profesor Bronisław Geremek nie żyje
To smutne czytać takie komentarze. Wstydzę się za takich "Polaków" jak proton. Zastanawia mnie tylko skąd się bierze tyle agresji i nienawiści w ludziach. I co z tego że był Żydem? Takie argumenty świadczą o razizmie, małostkowości i jakimś strasznym zakompleksieniu. Czy prof. Geremek komuś z Was coś zrobił?! To dlaczego zaraz go tak opluwać? Nawet jeśli mieć odmienne poglądy to człowiekowi i jego rodzinie (która może czytać Wasze banialuki) należy się odrobina szacunku. Więcej pokory i skromności przydałoby się w naszym narodzie bo do oceniania rwą się dziś byle uczniaki, którym wydaje się, że już wszystkie rozumy posiedli.