Forum
Komentarze użytkownika "karol53"
Re: ZAJECIE WSPÓLNEGO KONTA W ING PRZEZ KOMORNIKA
MOŻE- bezprawnie ale może!!! Nie dość tego wszystkiego to BRE bank uruchamia kredyt odnawialny realizując zajęcie komornicze. Trzeba więc uważać jak się ma komornika na koncie to nie można mieć kredytu odnawialnego. Ktoś za pewnie napisze , że to nie możliwe !! A jednak tak, jestem tego przykładem. Mam konto w Multibanku, za sprawą byłej żony ( z przed 10 lat) konto zajął mi komornik, ponieważ jako osoba samotnie wychowująca troje dzieci uznałem, że dorastające dzieci mają pierwszeństwo przed alimentami dla byłej żony, która ma dobrą emeryturę i pół etatu. Oczywiście zaskarżyłem ten stan rzeczy, ale Sąd Okręgowy w Łodzi uznał, że BRE Bank ma prawo do dysponowania zadłużeniem klienta i może swoimi środkami spłacać zajęcia komornicze powodując jednocześnie zadłużenia klienta wobec siebie a co za tym idzie naliczając odsetki od udzielonego kredytu oczywiście wbrew woli klienta. W ten sposób odsetki od nieuregulowanych zobowiązań zamiast trafić do wierzyciela trafiają do BRE Banku. Zdaniem Sądu BRE Bank może łamać prawo jeżeli jego zdaniem nie wyrządza szkody.