Forum

Komentarze użytkownika "Kielczanin"

Komentarze użytkownika: Kielczanin

Re: Złoty interes - jak inwestować w złoto

Kielczanin / 2012-03-17 11:07
Idz do banku i kup, zostaw na 30 lat, a potem ciesz się!!!

Re: trzeci filar

Kielczanin / 2012-03-17 11:05
Drodzy Państwo,
jestem multi-agentem z dużym doświadczeniem, III filar to konieczność, jak ktoś nie ma kasy na zakup nieruchomości lub złota, diamentów. To regularne oszczędzanie to zapewne jest jedynym rozwiązaniem zabezpieczenia sobie przyszłości i rodziny. Ja sprzedaje produkty finansowe kilku Towarzystw, opiekuje się klientem i pod klienta dopasowuje produkt w zależności od jego potrzeb, czasu i możliwej kwoty (żadna polisa mi nie upadła). III filar posiada każdy Niemiec, takich polis trzeciofilarowych jest ponad 100 mln, w Polsce może 1,5 mln. Wniosek...!!!
Pozdrawiam

Re: nietypowe lokaty

Kielczanin / 2012-03-17 10:59
Koniunktura jest niestabilna, banki nie chcą zamrażać klientom kasy na dłuższy termin, bo za 3 miesiące zamiast 6 netto będą dawać 4 netto. Wszystko krąży wokół kasy:

Re: Najlepszy bank dla firmy

Kielczanin / 2012-03-17 10:57
Wybierz ten bank, który jest blisko Ciebie, myślę o oddziale. Mam kilka kont, ale mając w mBanku jest problem z wpłacaniem kasy, ING - tylko wpłatomat, konto korzystne, ale wpłatomatów jest niewiele. Blisko mam Aliora i jestem zadowolony, choć przelewy firmowe dość drogie:P

Re: Co Myślicie o Skandi?

Kielczanin / 2012-03-17 10:52
Mój agent obiecywał 10%, nie więcej, bo jak stwierdził, nie chce mieć mnie na sumieniu, bo koniunktury nikt nie przewidzi. Kontakt jest częsty, aż za częsty:P. Ale nie tylko skandią się zajmuje. Od 2 lat mam skandię, czuję opiekę jego, bo daje mi znać mailowo jak zarządzać portfelem. Firma ma swoją strategię i super to wychodzi na razie.

Najnowsze wpisy