Forum

Komentarze użytkownika "kinio46"

Komentarze użytkownika: kinio46

renta z tytułu niezdolności do pracy a staż pracy

kinio46 / 2011-12-12 10:25
Jak wygląda dokładnie zależność przyznawania renty z tytułu niezdolności do pracy w związku ze stażem pracy? czy to prawda że w przeciągu ostatnich 10 lat musimy mieć przepracowane przynajmniej 5? ja mam tylko 3, więc jeśli tak jest to nie mam nawet co składać wniosku o taką rentę. Ile trzeba mieć ogółem lat przepracowanych?

szybka kolej

kinio46 / 2011-10-04 09:10
jak myślicie kiedy będziemy mogli zacząć podróżować szybką koleją w Polsce? Planowo w 2020 roku :D a jak myślicie jak będzie w praktyce? opóźnienia będą na pewno, przecież znajdą się protestujący z green pace, którzy będą chcieli bronić jakiegoś motyla, znajdą się też mieszkańcy, którym nie będzie pasowało, że tory prowadzą właśnie tędy, a przede wszystkim sama budowa będzie mieć poślizgi, a to przez firmę, a to przez materiały, taka już nasza polska rzeczywistość, w końcu jedyne metro w Polsce powstawało ponad 30 lat, więc jedyna szybka kolej może powstawać jeszcze dłużej...

budowa polskich dróg

kinio46 / 2011-09-30 08:34
kiedy wreszcie w naszym kraju będziemy mieć infrastrukturę niczym na zachodzie? pan Grabarczyk w kampanii udziału za bardzo nie bierze, nie ma się co dziwić, skoro większość z nas chciałaby jego dymisji w rządzie obecnym... podobno po euro 2012 ma się jeszcze bardziej zmniejszyć ich budowa, do póki nie zmienią prawa, nie poradzą sobie z tą całą biurokracją, którą przed rozpoczęciem budowy trzeba przeskoczyć, to nic się nie zmieni...

Dom energooszcędny a pasywny ?

kinio46 / 2011-06-03 13:30
ale czy budowa takiego domu nie jest droższa? oszczędny jest później po prostu?

bezpieczny zakup nieruchomości

kinio46 / 2011-06-01 09:06
zamierzam kupić mieszkanie, właściciel przedstawił mi odpis z księgi wieczystej, ale nie wiem czy mogę mu ufać, w związku z tym chętnie bym to sprawdził, czy mogę tego dokonać w sądzie?

zmiana działki rolnej w budowlaną

kinio46 / 2011-05-27 10:49
witam,
chcielibyśmy zamienić naszą rolną działkę na budowlaną, gdzie należy to zrobić i jakie formalności wcześniej powinniśmy załatwić?

dotacje dla bezrobotnych wzrosły o ile?

kinio46 / 2011-05-12 15:00
witam,
podobno wzrosły dotację dla bezrobotnych, czy możecie mi powiedzieć o ile? i kiedy wchodzi to w życie?

Najnowsze wpisy