Forum

Komentarze użytkownika "lapek"

Komentarze użytkownika: lapek

Re: Polska ma najdroższe autostrady w Europie

lapek / 2008-02-21 14:57 / Bywalec forum
... eee tam, autor artykułu czepia się. Przecież w Polsce autostrad jest tak mało, że są towarem luksusowym, a za luksus trzeba słono płacić. W Niemczech autostrady są wszędzie więc są za darmo ;)
lapek / 2008-01-31 14:00 / Bywalec forum
Małpy w akcji mieliśmy okazję oglądać za rządów koalicji PiS-LPR-SO.

Re: MiSie wystrzeliły w górę

lapek / 2007-11-22 14:32 / Bywalec forum
... przedwczesny wytrysk ...

Re: "Wprost" Prezydent wskaże Platformie ministrów

lapek / 2007-10-22 13:12 / Bywalec forum
Jeśli to się potwierdzi, to będzie oznaczało, że prezydent Kaczyński ma w głębokim poważaniu wolę narodu, który bardzo wyraźnie wypowiedział się wczoraj w wyborach.
lapek / 2007-10-22 10:35 / Bywalec forum

Szef klubu Platformy Obywatelskiej zapowiedział, że w przyszłym roku wycofamy nasze wojska z Iraku.

Proszę wykrzesać z siebie odrobinę wysiłku intelektualnego i przeczytać artykuł ze zrozumieniem. Przyszły rok to 2008. W tytule jest błąd.
lapek / 2007-10-17 11:27 / Bywalec forum

79.187.37.*
to człowiek opłacony przez PiS - wkleja te same bzdury, które mu pewnie Kurski podsuwa. Nie ma sensu się nim przejmować ani liczyć na rzeczową polemikę z jego strony. Zniknie po wyborach tak szybko jak się pojawił.
lapek / 2007-10-05 15:56 / Bywalec forum
... a tak serio te 2,5PLN to chyba opłata za przejazd ciężarówką, bo taka stawka dla samochodów osobowych jest nierealna. Nie zmienia to jednak faktu, iż pomysł J. Polaczka aby objąć opłatami przejazdy osobówkami po wszystkich drogach krajowych to po prostu zapowiedź kolejnego podatku.

Re: Drogi ekspresowe będą płatne

lapek / 2007-10-05 15:41 / Bywalec forum
Tak będą wyglądały drogi w Polsce jak PIS wygra wybory:
http://www.pardon.pl/zdjecie/3/251612/23221
lapek / 2007-09-01 20:33 / Bywalec forum
Nigdy nie miałem nic wspólnego z komunistami. Nie obrażam też nikogo na tym forum w przeciwieństwie do mojego przedmówcy. Widzę że czerpie Pan z najlepszych wzorów swoich idoli - zdławić w zarodku przejawy samodzielnego myślenia - to mi bardziej zalatuje PRL niż moje komentarze.
lapek / 2007-08-31 23:25 / Bywalec forum
Bardzo merytoryczna odpowiedź.
lapek / 2007-08-31 23:13 / Bywalec forum

Sztuką jest publicznie oczyścić się z takich
figur.Jak dotąd, nikt takich porządków nie robił.

To nieprawda, przykład: wyrzucenie Pawła Piskorskiego i ekipy z PO

Re: Prokuratura ujawnia dowody

lapek / 2007-08-31 23:03 / Bywalec forum
Wszystko pięknie, w blasku fleszy postawiono Kaczmarkowi zarzuty, Rząd wreszcie ma upragniony sukces, który był mu tak potrzebny w walce o głosy wyborców. Tylko jest jedno małe "ale". Kaczmarkowi postawiono zarzuty "w sprawie utrudniania śledztwa dotyczącego akcji CBA w ministerstwie rolnictwa". Jak powszechnie wiadomo ministerstwem kierował wtedy Andrzej Lepper powołany na stanowisko Ministra Rolnictwa i Wicepremiera przez PiS. Wygląda to tak, że PiS sam wyprodukował aferę, którą sam śledził, sam podsłuchiwał i sam aresztował swoich ludzi, których sam skarze i sam posadzi do swojego więzienia. Ot takie perpetum mobile. Tylko gdzie tu walka z "układem" i korupcją? Oni sami ze sobą sobie nie radzą.
lapek / 2007-08-31 22:49 / Bywalec forum

Trudno
natomiast nie rozumieć histerii w jaką wpadają
grabieżcy naszej wspólnej ojczyzny

Kto to taki ci grabieżcy? Jakieś konkrety proszę.
lapek / 2007-08-31 22:46 / Bywalec forum
Proszę pamiętać o jednym - panowie Netzel, Kornatowski, Kaczmarek i Krauze są ludźmi wypromowanymi lub desygnowanymi na stanowiska przez PiS i prezydenta Jarosława Kaczyńskiego. Giertych i Lepper zostali wicepremierami dzięki Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego partii.
Głosować może Pan na kogo chce - to jest Pańskie prawo.

Re: Religa: Będzie nowe ubezpieczenie

lapek / 2007-08-29 11:41 / Bywalec forum

w rejestrach ministerstwa zdrowia jest około miliona stu tysięcy osób całkowicie niesamodzielnych

To około 3% społeczeństwa! Nie chcę mi się wierzyć, że aż tylu Polaków wymaga opieki z powodu całkowitej niesamodzielności. Może warto najpierw sprawdzić, czy rejestry Ministerstwa Zdrowia zawierają prawidłowe dane - czy nie ma tam po prostu symulantów i naciągaczy. Tak samo należałoby sprawdzić, ile osób pobiera bezpodstawnie renty inwalidzkie. Zaprzestanie świadczeń w stosunku do takich ludzi spowodowałoby, że znalazłyby się pieniądze na opiekę tych, którzy tego na prawdę potrzebują.
do początku nowsze
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Najnowsze wpisy