Forum
Komentarze użytkownika "literatka"
w spadku dostałam mieszkanie po babci, teraz chciałabym je sprzedać, jednak nie wiem jak się za to zabrać, jest to stara kamienica, z elektrycznym ogrzewaniem, mieszkanie nie jest w dobrym stanie, a ja nie mam pomysłu na to jak podnieść jego wartość niskim kosztem, jak sprzedać mieszkanie, które nie jest perełką na rynku?
czy zdjecie w CV jest obowiazkowe?
jeżeli pisze że wymagane to oczywiście że tak, ogólnie lepiej widziane jest CV ze zdjęciem, wtedy łatwiej skojarzyć osobę na rozmowie kwalifikacyjnej
Re: PiS chce odwołania Roberta Biedronia
dokładnie takie samo wrażenie odniosłam po wczorajszym wystąpieniu Biedronia w tvn24, czyżby Ruch Palikota chciał swoją politykę budować tylko i wyłącznie na legalizacji marihuany?
najlepsza reklama jest wtedy gdy się robi o niej głośno, im większa kontrowersja tym lepiej, do tego celu już dawno wykorzystywane są również religijne symbole, a ludzie są coraz bardziej obojętni na takie treści,
nie ma nic gorszego jak mieszanie religii do polityki... dlatego właśnie państwo powinno być świeckie
pozywamy zbiorowo pobieraczek.pl
ciekawi mnie czy niepłacenie tej pobieraczkowej kwoty nie wiąże się później z jakimiś odsetkami, nie chciałbym żeby po kilku latach okazało się że mam do zapłaty znacznie wyższą sumę niż ta początkowa...
wniosek o urlop okolicznościowy
czy w wynikłym zdarzeniu, kiedy z powodów osobistych nie mogę stawić się w pracy, to mogę skorzystać z urlopu okolicznościowego? czy aby go wziąć musimy złożyć jakiś wniosek? czy on jest wliczany do ogólnej liczby dni urlopu wypoczynkowego, czy są to dodatkowe dni wolne?
polisa od kredytu hipotecznego
Czy w każdym banku mam obowiązek podjęcia polisy od kredytu hipotecznego? Czy może wyboru takiej polisy mogę dokonać w towarzystwie ubezpieczeniowym, nie martwiąc się czy ta z banku zawiera wszystkie wymagane przeze mnie ubezpieczenia? Na co głównie powinnam zwrócić uwagę w takim ubezpieczeniu?
zdziwił byś się, Grecja wciąż w cenie
prywatyzacja szpitali w Polsce
Jakie jest Wasze zdanie na temat prywatyzacji szpitali w Polsce? Nie uważacie że to by mogło wiele naprawić w służbie zdrowia, w której i tak trzeba płacić za stanie w gigantycznych, czasem nawet kilkumiesięcznych kolejkach? wolałabym żeby było prywatnie a sprawnie!
witam
chciałam zapytać co jest bardziej opłacalne wziąć kredyt na samochód czy może zdecydować się na auto w leasing pod firmę? wtedy nigdy nie będzie nasze, ale czy jest to dużo tańsze?
telefoniczna porada w związku z PIT
witam,
razem z narzeczonym chcieliśmy się rozliczyć, wyskoczył nam ten sam problem, ja zadzwoniłam do swojego urzędu on do swojego i na to samo pytanie dostaliśmy inne odpowiedzi, jak mamy się do tego odnieść?
spadek oprocentowania lokat?
czy to prawda że lokaty w banku będą miały coraz niższe oprocentowanie? czy w takim wypadku warto tam zostawiać swoje pieniądze, czy może inwestować w jakiś inny sposób? no właśnie tylko jaki? macie jakieś sprawdzone rozwiązania którymi chcielibyście się podzielić?