Forum

Komentarze użytkownika "MarcusTrade"

Komentarze użytkownika: MarcusTrade

MarcusTrade / 2007-11-23 16:04
nie bedzie rzadmego odrabiania .trza jeszcze poczekac i sie obkupic .Narazie jak dlamnie to jest jakos drogo
MarcusTrade / 2007-11-22 12:10
zakupilem jestem wsrod was a moze drugi pakiecik relpolu sam nie wiem musze pezanalizowac
MarcusTrade / 2007-11-22 12:00
Polowe pakietu dzis a druga polowe pakietu jutro mysle ze bedzie to dobra inwestycja ,na wielkonoc beda juz zlote jajca co sadzicie?
MarcusTrade / 2007-11-22 11:57
ok 40% portwela wladuje w ponar do 9.5 idzie zaakceptowac i nie ruszam tego rok a jak bedzie trzeba nawet i dwa i trzy liczy sie fundament jesli mozna spac spokojnie nawet 35% na minusie mnie nie zrazi dopiero moze ok 50% ale i tak nie sprzdam bo po co lepiej przeczekac .Wielkie ryby tak zawsze robia,a ja leszczyk bede plynal za tymi duzymi wytoruja mi droge.Mysle tez jeszcze o Skotanie i w malej czesci o Relpolu .
MarcusTrade / 2007-11-22 11:34
A taka ladna cenka byla za ponarka 9tka to prawie wymazona juz chyba nie kupie tak nisko
MarcusTrade / 2007-11-22 10:31
duzo do 1go grosza nie brakuje zjedzie jeszcze i do tego split i prosze bardzo 1 gr
MarcusTrade / 2007-11-22 10:22
no i mamy stalo sie 9tka naruszona teraz maja kazje do prawdziwego zbicia ceny przy zlej sytuacji maja tak ladnie ulatwione ze az pozazdroscic,wspolczucie
MarcusTrade / 2007-11-21 22:27
po 10 zetku to by bylo przyzwoicie czyz nie?

Re: Thailand Stock

MarcusTrade / 2007-11-21 21:49
sorka za blad w nazwie

Thailanl Stock

MarcusTrade / 2007-11-21 21:49
Czy ktos z was interesuje sie ta gielda?bardzo interesujaca .Zobaczcie jak tam zachowaly sie wskazniki indeksowe heh Mysle zeby tam zainwestowac chociaz tak 5% kapitalu na dobry poczatek i pozniej zwiekszac .Co myslicie o tej gieldzie ma przyszlosc?czy czeka ja to samo co GPW ?

Re: Skotan kontra Elstaroils-zapraszam do dskusji

MarcusTrade / 2007-11-21 21:27
EBITDA wypada slabo w skotku c/wk tez ma mniejsza czy zjedzie do 4 zl ?Puki nie ruszy z biopaliwami moze byc tyko gorzej jak sadzicie ?mysle ze trzeba sie jeszcze wstrzymac z kupnem Skotka chociaz sygnaly sie pojawiaja juz zaczynaja skupowac z zarzadu mysle ze jak bedzie spadac beda kupowac zreszta tak jak powiedzial Karkos w jednym z wywiadu w PB moze mowil prawde bo jak narazie sie wszystko sprwdza co mowil .Jak narazie nic sie nie szykuje na zmiane aspektow prawnych co do biopaliw,trzeba bedzie nadsluchwac w tv czy cosik wspomna.Tak czy owak zakupy planuje na ten tydzien .Jak podchodzicie do tej spolki?czy juz warto wchodzic waszym zdaniem?moze ktos przedstawi glebsza AT?

Skotan kontra Elstaroils-zapraszam do dskusji

MarcusTrade / 2007-11-21 18:29
Porownajc dwie spolki z sektora biopaliw ElstarOlis i Nasz kochany skotan(jeszcze go nie kupilem moze na dniach do was dolacze)Free float w skotanie 2.5 raza mniejszy nizeli w Elr(elstar) przy podobnej kapitalizacji to w przyszlosci wyjdzie nam na plus -duzo szybciej bedziemy sie w stanie wybic jesli pojawi sie jakis prezent od politykow w postaci nowelizacji prawa .Obie spolki bardzo podonie sie zachowuja w kwestii spadkow na przestrzeni 1M 3M itd Skotek ma dodatkowo duze udzialy w alchemi czyli potencjalne srodki na jakies dodatkowe dofinansowanie czy rozbudowe spolki .

Re: w co zainwestować

MarcusTrade / 2007-11-21 13:05
nikt Ci nie poda recepty dziewuszko!Po co takie posty ?Jak nie wiesz co kupowac to idz do DM od 50tys pln zaczynaja z Toba rozmawiac dajesz kase,negocjujesz stopien ryzyka,jakie rynki,jakie instrumenty,dywersyfikacje,troche jednostek TFI itd podpisujesz umowe z doradca indywidyalnym jaiegos banku i juz .Ja mam 50% kapitalu tak zrobione a druga polowa sam staram sie dubac z gieldy
MarcusTrade / 2007-11-21 12:44
moze spasc ale na maluckim wolumenie a to nie bedzie mialo znaczenia i nie dokupisz ile bys chcial chyba ze koszyk kilku sztuk
MarcusTrade / 2007-11-21 12:42
Co jak co ale ponarek ladnie sie trzyma ,szacuneczek dla was chyba ze przebije 9tke wtedy moga byc wachania ale tak to ladnie idzie ,nie poddawajcie sie
do początku nowsze
1 2 3 4

Najnowsze wpisy