Forum
Komentarze użytkownika "MarcusTrade"
nie bedzie rzadmego odrabiania .trza jeszcze poczekac i sie obkupic .Narazie jak dlamnie to jest jakos drogo
zakupilem jestem wsrod was a moze drugi pakiecik relpolu sam nie wiem musze pezanalizowac
Polowe pakietu dzis a druga polowe pakietu jutro mysle ze bedzie to dobra inwestycja ,na wielkonoc beda juz zlote jajca co sadzicie?
ok 40% portwela wladuje w ponar do 9.5 idzie zaakceptowac i nie ruszam tego rok a jak bedzie trzeba nawet i dwa i trzy liczy sie fundament jesli mozna spac spokojnie nawet 35% na minusie mnie nie zrazi dopiero moze ok 50% ale i tak nie sprzdam bo po co lepiej przeczekac .Wielkie ryby tak zawsze robia,a ja leszczyk bede plynal za tymi duzymi wytoruja mi droge.Mysle tez jeszcze o Skotanie i w malej czesci o Relpolu .
A taka ladna cenka byla za ponarka 9tka to prawie wymazona juz chyba nie kupie tak nisko
duzo do 1go grosza nie brakuje zjedzie jeszcze i do tego split i prosze bardzo 1 gr
no i mamy stalo sie 9tka naruszona teraz maja kazje do prawdziwego zbicia ceny przy zlej sytuacji maja tak ladnie ulatwione ze az pozazdroscic,wspolczucie
po 10 zetku to by bylo przyzwoicie czyz nie?
Czy ktos z was interesuje sie ta gielda?bardzo interesujaca .Zobaczcie jak tam zachowaly sie wskazniki indeksowe heh Mysle zeby tam zainwestowac chociaz tak 5% kapitalu na dobry poczatek i pozniej zwiekszac .Co myslicie o tej gieldzie ma przyszlosc?czy czeka ja to samo co GPW ?
Re: Skotan kontra Elstaroils-zapraszam do dskusji
EBITDA wypada slabo w skotku c/wk tez ma mniejsza czy zjedzie do 4 zl ?Puki nie ruszy z biopaliwami moze byc tyko gorzej jak sadzicie ?mysle ze trzeba sie jeszcze wstrzymac z kupnem Skotka chociaz sygnaly sie pojawiaja juz zaczynaja skupowac z zarzadu mysle ze jak bedzie spadac beda kupowac zreszta tak jak powiedzial Karkos w jednym z wywiadu w PB moze mowil prawde bo jak narazie sie wszystko sprwdza co mowil .Jak narazie nic sie nie szykuje na zmiane aspektow prawnych co do biopaliw,trzeba bedzie nadsluchwac w tv czy cosik wspomna.Tak czy owak zakupy planuje na ten tydzien .Jak podchodzicie do tej spolki?czy juz warto wchodzic waszym zdaniem?moze ktos przedstawi glebsza AT?
Skotan kontra Elstaroils-zapraszam do dskusji
Porownajc dwie spolki z sektora biopaliw ElstarOlis i Nasz kochany skotan(jeszcze go nie kupilem moze na dniach do was dolacze)Free float w skotanie 2.5 raza mniejszy nizeli w Elr(elstar) przy podobnej kapitalizacji to w przyszlosci wyjdzie nam na plus -duzo szybciej bedziemy sie w stanie wybic jesli pojawi sie jakis prezent od politykow w postaci nowelizacji prawa .Obie spolki bardzo podonie sie zachowuja w kwestii spadkow na przestrzeni 1M 3M itd Skotek ma dodatkowo duze udzialy w alchemi czyli potencjalne srodki na jakies dodatkowe dofinansowanie czy rozbudowe spolki .
nikt Ci nie poda recepty dziewuszko!Po co takie posty ?Jak nie wiesz co kupowac to idz do DM od 50tys pln zaczynaja z Toba rozmawiac dajesz kase,negocjujesz stopien ryzyka,jakie rynki,jakie instrumenty,dywersyfikacje,troche jednostek TFI itd podpisujesz umowe z doradca indywidyalnym jaiegos banku i juz .Ja mam 50% kapitalu tak zrobione a druga polowa sam staram sie dubac z gieldy
moze spasc ale na maluckim wolumenie a to nie bedzie mialo znaczenia i nie dokupisz ile bys chcial chyba ze koszyk kilku sztuk
Co jak co ale ponarek ladnie sie trzyma ,szacuneczek dla was chyba ze przebije 9tke wtedy moga byc wachania ale tak to ladnie idzie ,nie poddawajcie sie