Forum
Komentarze użytkownika "observer5"
Przykro mi, że Pan również znalazł się w podobnej sytuacji. Radzę złożyć równocześnie wnioski w innych bankach. Szkoda tylko, że niedbałość tego banku jest naszym kosztem finansowym i czasowym.
Nie chciałabym tutaj być reklamą jednego z banków, wyrażam tylko moje doświadczenie, po nieszczęsnej próbie wzięcia kredytu w DnB Nord, złożyłam wnioski w mBank, Millennium, PKO BP. Po dwóch tygodniach od złożenia wniosku podpisałam umowę z PKOBP, najlepsze warunki, nawet niż w DnB Nord, choć trudno tu podać punkt odniesienia bo DnB Nord propozycje warunków zmieniał jak w kalejdoskopie.
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że wszystko powiedzie się po Pana myśli.
Jeżeli chcecie Państwo czekać na realizację tylko wniosku ponad miesiąc czasu a drugie tyle na przygotowanie umowy i wypłatę środków pienieżnych to proszę bardzo.
Ja tyle czasu nie miałam, choć przy obecnej sytuacji na rynku to my stawiamy warunki deweloperowi to jego cierpliwość też ma granice, z drugiej strony wolimy mieszkać a nie zmagać się z formalnościami bankowymi. Bank nie przygotował tę ofertę solidnie, brak norm, zasad, doprecyzowanych warunków przekłada się na niedotrzymywanie żadnych terminów. Doradcy będą Państwa zachęcać, ubarwiać że to jedyny bank nie oczekujący wkładu własnego (co nie jest prawdą), że wymagane jest minimum formalności, a potem na kilka dni przed umownym terminem wpłaty transzy do dewelopera usłyszycie, że brak postępów w realizacji wniosku to wina analityków bankowych, nowych decyzji bankowych, bo myślę, że właściwie to oni też już pogubili się w tym całym bałaganie. Całe szczeście że w nim już nie uczestniczę.