Forum
Komentarze użytkownika "olbrzymi_anus"
Wystarczy że bawisz się np. w Allegro i samo się nazbiera. Poza tym czy ma to jakieś znaczenie? Robię w miesiącu ok. 200 przelewów i wybrałem Aliora ponieważ w ofercie miał darmowe wszystkie przelewy, a okazuje się że mnie okłamał.
Dzwoniłem właśnie na infolinię, uprzejmy pan stwierdził że widocznie "pani z okienka" wprowadziła mnie w błąd, ale stwierdził że to nie jest chyba jakiś większy problem i zaproponował... założenie drugiego konta, na którym będę miał kolejne 49 darmowych przelewów. Abstrahując od tego żaden bank nie pozwoli zakładać mi dowolnej ilości kont, łatwo można policzyć że potrzebuję 4-5 kont żeby nie ponosić opłat, z tym że wtedy przestanie mi się to opłacać, bo za każde konto będę musiał płacić miesięczną opłatę (w Aliorze nazywa się to opłata za kartę).
Alior każe płacić za przelewy!
Założyłem sobie konto w ponoć rewelacyjnym nowym banku Aliorem zwanym, reklamującym się m.in. darmowymi przelewami przez internet. We wszystkich możliwych reklamach podkreśla się że za przelewy w Aliorze nie płacimy. Przy zakładaniu konta "pani z okienka" wręcz zarzekała się że wszystkie przelewy są darmowe.
Jakież było moje zdziwienie gdy od pewnego momentu na koncie zaczęły się pojawiać opłaty za przelewy.
Okazuje się że pracownicy Aliora celowo okłamują swoich klientów ponieważ tylko pierwszych 49 przelewów przez internet jest bezpłatnych natomiast każdy kolejny kosztuje nas 0,75 pln, o czym w żadnym momencie nie jesteśmy informowani.
Czy tak właśnie wygląda wasza Wyższa Kultura Bankowości panowie i panie w melonikach?