Forum
Komentarze użytkownika "olgaa"
Komentarze użytkownika: olgaa
Witam mam problem podobny do większości.Bardzo proszę o obliczenie urlopu.Ukonczyłam studia wyższe. Po studiach podjęłam pracę na czas określony na 1/2 etatu od 01.09.2008 do 31.08.2009.Nastętnie zmieniłam pracodawcę od dnia 01.09.1009 do 31.08.1010 również na czas określony na 1/2 etatu w tym okresie wykorzystałam 20 dni urlopu.Następnie znowu umowa na czas określony na 1/2 etatu u tego samego pracodawcy od 01.09.2010 do 31.08.2011 jeszcze nie wykorzystałam urlopu ponieważ pracodawca powiedział że należy mi się UWAGA 10 dni urlopu jakiś absurd.a co wogóle z moim stażem pracy? czy przysługuje mi urlop uzupełniający i czy pomimo tego że pracuję na pół etatu przekroczyłam już 10 letni staż pracy?Bardzo proszę o obliczenie stażu pracy i urlopu i o udzielenie informacji które punkty w kodeksie pracy o tym mówią.
Dziękuję oczywiście za odpowiedź .A proszę o dodatkowe wyjaśnienie jeżeli chodzi o urlop za 2010 rok. Napisałam że w czasie tego okresu wykorzystałam 20 dni urlopu a wg Pana obliczeń maiłam do wykorzystania tylko 5 dni? czy to są dni dodatkowe do wykorzystania? Bardzo proszę o odpiwiedz.
Już doczytałam przepraszam, ale nie zauważyłam komentarza niżej że urlop rozlicza się w systemie kalendarzowym czyli z czystym sumieniem mogę prosię o moje 128 godzin urlopu. Już rozumiem wszystko i jeszcze raz dziękuję za informacje.