Forum

Komentarze użytkownika "pajchiw"

Komentarze użytkownika: pajchiw

Re: Eksperci: Kryzys w branży budowlanej jest nieunikniony

pajchiw / 2012-05-09 07:05 / Tysiącznik na forum
Mógłbyś trochę rozwinąć myśl?

Re: Zwolnienia w firmach. Nie będzie podwyżek

pajchiw / 2012-05-11 10:28 / Tysiącznik na forum
Eeee tam.
Czytaj ze zrozumieniem "historyku".
Wiadomo, że - oficjalnie - w Katyniu ruscy zabijali tak mniej więcej od 1940. Ale jak przeczytasz uważnie, to zobaczysz, że napisałem "i dalej". Co oznacza "Syberię". Tam wywozili nas i przed wojną i po wojnie.
I ja ze swej strony martwię się o młodych ludzi, których ukształtują Twoje "historyku" wypowiedzi, skoro czepiasz się szczegółów, które istnieją tylko w Twojej fachowej głowie. Tacy jak Ty historyku - kształtują właśnie młodych ludzi na subiektywnych ignorantów zdolnych tylko do erystycznych popisów zamiast na wartościowe jednostki.

Re: Grecja w strefie euro. Powinna ją opuścić?

pajchiw / 2012-05-14 08:17 / Tysiącznik na forum
No tak, banki zostały uratowane, pożyczki zaciągnięte - reszta nie jest istotna...

Re: Reforma emerytalna poparta przez Ruch Palikota. "Dyscypliny nie było"

pajchiw / 2012-05-14 11:25 / Tysiącznik na forum

Andrzej Rozenek powiedział, że jego ugrupowanie postąpiło odpowiedzialnie i dlatego postanowiło zagłosować za wydłużeniem wieku emerytalnego.

Głosujecie cały czas tak jak PO wam każe - wiem, że z waszej strony to "odpowiedzialne", bo zostajecie w grze i partia-matka przytuli jak będzie trzeba, ale proszę, bez ściemy...
pajchiw / 2012-05-14 12:54 / Tysiącznik na forum
No pewnie - medialnie tak go wykreowano przed wyborami w 2005. Już zapomniałaś, że pierwsze zdjęcia jego brata, na których nie wyglądał jak idiota zalały media dopiero jak zmarł? Jakby nie było normalnych zdjęć to by ich nie publikowali post mortem, no bo jak? - po prostu wcześniej te normalne by się nie "sprzedały". Chciałaś w to wierzyć co przekazały Ci media, a przekazywały, że to, że jest źle (chociaż w wersji by Mr. Rostowski raz jest, a innym razem broń Boże nie jest :) ) to wina Kaczyńskich. A prawda jest taka, ze to wina ich wszystkich, Tych, którzy trzymają łapę na jakichkolwiek zmianach na lepsze w naszym kraju. I PO i PiS, i popłuczyn po PZPR. To im pasuje bieżący układ - tylko oni na nim wygrywają. Myślę, że - niestety - kiedyś zgodzisz się ze mną zaglądając do swojego portfela po wypłacie...

Re: Ostry atak na Kaczyńskiego.

pajchiw / 2012-05-14 13:12 / Tysiącznik na forum
Zgadza się.
Że tak powiem:
ci, których pominąłem niech się nie obrażają, nie chciałem ich pominąć, po prostu są mało ważni na dzisiejszej arenie politycznej. Ale fakt - cała paczka z UW - świetny przykład.

Re: Wałęsa: Na miejscu Tuska pałowałym "Solidarność"

pajchiw / 2012-05-16 14:02 / Tysiącznik na forum
Bolek weź się kurde już nie wypowiadaj lepiej...
pajchiw / 2012-05-17 16:20 / Tysiącznik na forum
A radni to jeszcze inna bajka - u nas traktuje się to jako pracę, a nie jako funkcję publiczną i w swojej naturze raczej społeczną. I to jest prawdziwe źródło patologii...

Re: Szok demograficzny. Ponad połowa dzieci może dożyć 100 lat

pajchiw / 2012-05-18 07:55 / Tysiącznik na forum
G. prawda. Ludzie żyją dłużej, bo jest lepszy dostęp do lepszych leków. A na te nie będą mieli staruszkowie kasy, bo nasze emerytury przeje (a właściwie już to zrobiła) władza, a na dalszą pracę nie będzie popytu...

Re: Kryzys w Grecji: Słabnie popracie dla przeciwników oszczędności

pajchiw / 2012-05-18 08:49 / Tysiącznik na forum
Tak się właśnie kształtuje wynik wyborów :)
pajchiw / 2012-05-18 09:33 / Tysiącznik na forum
Głównym parterem biznesowym Chin jest USA. Tam też od lat kierują się wszystkie spojrzenia dużego, amerykańskiego biznesu. Co więcej - bez USA Chiny nie będą "działać" - to kraj zbudowany na eksporcie towarów. A w odróżnieniu od Rosji, która opiera wszystko na surowcach - tam widać realny postęp technologiczny.

Re: "Trybunał Stanu dla Kaczyńskiego dopełnieniem sprawy Sawickiej"

pajchiw / 2012-05-18 09:35 / Tysiącznik na forum
LOL
Schetyna, daj sobie już spokój z wypowiedziami publicznymi. Dość się już ośmieszyłeś - jak tak dalej pójdzie, to możesz stanowić zbyt duży "balast" dla wizerunku PO i się ciebie pozbędą...
pajchiw / 2012-05-21 13:51 / Tysiącznik na forum
Problem w tym, że te wszystkie "newsy" ujawniła Pani Sawicka, a nie "agent Tomek" i to próbując chronić własny (teraz już oficjalnie) umoczony w nielegalnych sprawach tyłek. On się nie wypowiadał.
Co do książki, to jestem naprawdę ciekaw co tam jest napisane. Chyba z tej ciekawości nawet ją kupię.
Być może właśnie o to chodzi, a może nie - coś za cicho o tym na "salonach" :)
No, ale - przed lekturą trudno się wypowiadać :)

Re: Gafa Obamy. Tak komentuje ją świat

pajchiw / 2012-05-30 09:46 / Tysiącznik na forum
Prawda jest taka, że ani Putin, ani Obama nie są naszymi przyjaciółmi. W ogóle w polityce nie ma przyjaciół, są tylko tymczasowi sojusznicy, którzy za chwile mogą być wrogami (też tymczasowymi). Nie do bycia przyjaciółmi ci Panowie zostali powołani i - w odróżnieniu od naszych polityków - wiedzą gdzie jest interes ich krajów.

Re: Ważna wiadomość dla kierowców. Chodzi o A2

pajchiw / 2012-05-30 13:23 / Tysiącznik na forum
Oby się udało i było w miarę chociaż przyzwoicie. Bez względu na beczenie baranów czy z PO, czy z PiS, czy z innej strony.
Opanujcie się ludzie - dajecie się tylko wmanewrowywać w ich grę i tym samym przedłużacie ich trwanie u władzy, zamiast patrzeć na wszystko z punktu widzenia naszego (nie partyjnego) dobrobytu...

Najnowsze wpisy