Forum
Komentarze użytkownika "pajchiw"
pajchiw
/ 2010-12-21 07:18
/
Tysiącznik na forum
Ja też bo PKP jest tak niesprawne jak nasz Rząd i opozycja. Sami nie potrafimy to może ktoś to za nas zrobi...
pajchiw
/ 2011-01-02 20:22
/
Tysiącznik na forum
Nie wiem, czemu mi Kolego odpowiedziałeś, skoro ja uważam, że recesja ma u nas miejsce :)
Re: Polski gest solidarności. 20 euro od osoby
pajchiw
/ 2011-01-04 07:33
/
Tysiącznik na forum
A co to da Białorusinom?
Będą mogli uciec z kraju?
jak nie będzie chciał Łukaszenko, żeby wyjechali to im zabierze paszporty.
A naszą "solidarność" dalej będą wykorzystywać do przerzutu lewej kasy przez Polskę - na zachód.
Wszyscy o tym wiedzą tylko nasz "rozsądny inaczej" Rząd nie wie co robi...
pajchiw
/ 2011-01-08 18:15
/
Tysiącznik na forum
Przynajmniej w moim przypadku - pudło.
Sami wychowujemy nasze dzieci i staramy się przetrwać z jednej pensji, bo wsparcie państwa na urlopie wychowawczym w zasadzie nie istnieje...
Re: Unia zamrozi pomoc finansową dla Białorusi
pajchiw
/ 2011-01-19 07:55
/
Tysiącznik na forum
Nic z tego nie zostanie przeprowadzone- zaraz jakiś "przyjaciel" powie, ze te sankcje uderzą w zwykłych ludzi.
Problem polega na tym, że tylko ci zwykli ludzie mogą coś w Białorusi zrobić z Łukaszenką.
I owszem uderzą one w niewielkim stopniu również w nich, ale głównie właśnie w odpowiedzialnych za to co się tam dzieje, ponieważ zwykli ludzie (tak jak my w czasie PRLowskiego syfu) nie wyjeżdżają teraz masowo za granicę. A na pewno nie dokonują transferu dużych sum pieniędzy...
Re: Sikorski: Katastrofa to test dla relacji z Rosją
pajchiw
/ 2011-01-20 14:17
/
Tysiącznik na forum
LOL
Co to za relacje?
Równie bogate mamy chyba tylko z płytami chodnikowymi...
Re: Sejm i Senat za karaniem urzędników
pajchiw
/ 2011-01-20 14:21
/
Tysiącznik na forum
Ciekawe co wtedy, gdy urzędnik niczego nie zrobi?
W prawie zaniechanie jakiegokolwiek działania też jest przestępstwem - oczywiście nie w Administracyjnym Polskim :)
Ponadto postępowanie administracyjne może się ciągnąć - tym bardziej, że pewnie decydentami w nich będą ci sami ludzie, którzy podejmują nieszczęsne decyzje...
pajchiw
/ 2011-01-21 08:11
/
Tysiącznik na forum
Tym żyje Polska od wieków - licytowaniem się kto jest najlepszy.
Teraz również w wersji kto jest najbardziej popularny, kogo gadka jest "najsłuszniejsza" itp.
Dlatego nie widzimy już Kazia, Rokity, Palikota coraz mniej.
Tusk jest wyrocznią dla wyborców PO, Kaczyński dla wyborców PiS, stare komuchy zawsze będą głosować na klony PZPR, a rolnicy na tych, którzy będą głośniej krzyczeć, że komuś w... za ich (prawdziwe lub wyimaginowane) krzywdy.
Jest jeszcze część stada, która porusza się tam gdzie wydaje im się, ze idzie większość.
No i ci, którzy patrzą gdzie "idą". Ci są dla reszty najgorsi - pytają dlaczego, pytają po co, zamiast kierować się cwaniackim instynktem.
Tych nienawidzi każda ze stron bo to nie stado, ani starzy wrogowie, tylko samodzielnie myślące jednostki - taki nie wiadomo co zrobi jak interes kraju będzie zagrożony. Może nawet nie chcieć się dogadać, a to dla nich nieakceptowalne.
No bo jak to, żeby coś się działo bez ich kontroli...
pajchiw
/ 2011-01-21 10:33
/
Tysiącznik na forum
Szał.
Celne słowo na określenie naszych adwersarzy.
Re: Śledztwo umorzone - CBA złamało prawo?
pajchiw
/ 2011-01-24 07:11
/
Tysiącznik na forum
Dajmy jej medal. Odszkodowanie pewnie sama sobie weźmie - oczywiscie w majestacie prawa.
Re: SLD chce zwrotu VAT od ubranek dziecięcych
pajchiw
/ 2011-01-24 07:16
/
Tysiącznik na forum
Ja p********* - stała stawka dla wszystkich, bez wyjątków.
Wyjątki zawsze generują przekręty i zbędną biurokrację.
I mówię to z pozycji niezamożnego rodzica bąbla w wieku "śpioszkowym".
Jako jedyny żywiciel rodziny.
Re: Czym do Sejmu jeżdżą polscy politycy?
pajchiw
/ 2011-01-24 07:18
/
Tysiącznik na forum
No to chyba powinien być tytuł "czym politycy nie jeżdżą".
Przecież o tym czym jeżdżą niewiele tutaj napisano...
Re: Chcieli odsunąć SLD. Dziś rządzą Polską
pajchiw
/ 2011-01-24 08:08
/
Tysiącznik na forum
utworzenie ugrupowania, które mogłoby odebrać głosy lewicy w następnych wyborach
Udało im się.
Odebrali im glosy.
To w zasadzie jedyna zmiana - Miller znowu w telewizji, afery i powszechna nieudolność władzy, kłamstwa w żywe oczy i zajmowanie się polityką by trwać przy korycie zamiast służby Polsce.
Wiem, że elektorat to nie jest grupa docelowa o wybitnych zdolnościach intelektualnych tylko stado, ale podobno taki program partii jakie dążenia potencjalnych wyborców, a mam wrażenie, że trochę dorośliśmy przez te 10 lat.
Czas na realną zmianę...
Re: Atak za pomysły na ratowanie Eurolandu
pajchiw
/ 2011-02-09 14:41
/
Tysiącznik na forum
LOL
Niemcy nie maja wyjścia. a właściwie mają ich 5:
1. Upaść razem z nią.
2. Utrzymywać bankrutów ze swojej gospodarki.
3. Zmusić rozpasane politykowaniem rządy państewek Eurolandu do roboty.
4. Wyjść ze strefy euro i wstrząsnąć rynkiem walutowym na skalę światową.
5. Wystąpić z UE i ją tym samym zlikwidować.
Jestem zdecydowanie za ich pomysłami - każdy z poruszonych w tych koncepcjach problemów, jest potencjalną przyczyną upadku w prawie wszystkich państwach UE. A efekt domina przy dzisiejszym połączeniu rynków jest tylko kwestia czasu. Niedługiego zresztą.
tylko teraz będą się pienić partyjni kacykowie, bo to dla nich koniec złotej ery...
Re: Wykonawca nie chce budować odcinka A4
pajchiw
/ 2011-02-10 13:21
/
Tysiącznik na forum
Generalna zasadniczo nie jest w stanie podźwignąć merytorycznie ani zarządczo takich przedsięwzięć jakie na nich położono. tradycyjnie jest to miejsce dla starych, ale zasłużonych, albo miernych, ale wiernych.
Taka ciepła posadka - jeden z urzędniczych reliktów.
Więc kto ma się zajmować pracą?..