Forum

Komentarze użytkownika "Pinoczet7451"

Re: 16-procentowy PIT, CIT i VAT, koniec przywilejów związkowców. Oto program Nowoczesnej

Pinoczet7451 / 2015-09-20 18:18
Sam bredzisz i nie masz oczywiście żadnej propozycji za to umiesz jak wiekszość wypisywać tutaj bzdury żeby podnieść własne poczucie wartości. i co zmienisz w swoim życiu -nic z pilnikiem w reku od początku do końca?

Re: 16-procentowy PIT, CIT i VAT, koniec przywilejów związkowców. Oto program Nowoczesnej

Pinoczet7451 / 2015-09-20 14:33
Napisz ile ci wychodzi podatku od 1 tys.zł a ile wychodzi podatku do opłacenia od 100 tyś złotych. Żebyś się nie pomylił od 1 tyś i 100 tysięcy zł trzeba zapłacić te same 16%. Nadal ci wychodzi że biedni będą płacić więcej podatku??? Oświecam Cie biedak zapłaci 160 zł, a bogaty w tym przykładzie 16 000 zł! rozumiesz?

Pinoczet7451 / 2015-09-20 14:10
ANDY PEWNIE POWIODŁO SIE TOBIE W ŻYCIU BO PISZESZ JAKBYŚ WIEDZIAŁ WSZYSTKO LEPIEJ OD JASNOWIDZA. PRZEDSTAW SWOJĄ PROPOZYCJE - CO ZROBIŁBYŚ ABY W POLSCE BYŁO LEPIEJ? ŻEBY ZWYKŁYM LUDZIOM BYŁO LEPIEJ? TYLKO NAPISZ CO TY BYŚ ZROBIŁ. NIE INTERESUJĄ MNIE PUSTE ODPOWIEDZI ŻE POWINNI DAĆ LUDZIOM WIĘCEJ KASY. GDYBYŚ RZĄDZIŁ DAŁBYŚ LUDZIOM WIĘCEJ KASY? - NAJPIERW TRZEBA MIEĆ PLAN ABY JĄ MIEĆ LUB ZAROBIĆ. TO TAK JAK W RODZINIE. NIE MOŻNA WYDAWAĆ WIĘCEJ NIŻ SIĘ ZARABIA I DAWAĆ KOMUŚ CZEGO GO SIĘ NIE MA. OCZYWIŚCIE MOŻNA WZIĄĆ KREDYT I WYBUDOWAĆ LUDZIOM MIESZKANIA I POWIEDZIEĆ ZA MNIE TO CHOCIAŻ MIESZKANIA DOSTALIŚCIE. A TERAZ TO SOBIE JE WY LUB WASZE DZIECI SPŁACAJCIE I NIC MNIE NIE OBCHODZI DŁUG DO SPŁACENIA - JA JUŻ NIE RZĄDZE. JEŻELI KTOŚ NIE ROZUMIE O CZYM PISZĘ TO MYŚLĘ ŻE COKOLWIEK CO POSIADA ODZIEDZICZYŁ LUB (UKRADŁ) PRZEPRASZAM JWSZEDŁ W NIELEGALNE POSIADANIE.

Re: 16-procentowy PIT, CIT i VAT, koniec przywilejów związkowców. Oto...

Pinoczet7451 / 2015-09-19 23:04
Obniżka podatku do 16% w zamian za wszelkie ulgi - TYCZY SIĘ TO również przywilejów pracowniczych w/g mnie górnik, hutnik itd powinni pracować tyle samo co inni do emerytury czyli do 67lat. dlaczego ja i ty mamy płacić z naszych składek na tych panów aby byli wcześniej na emeryturze i śmiali się z nas że dzięki nam już nie muszą pracować. Ciężkie zawody w/g mnie po prostu powinny być lepiej opłacane, aby znaleźli się na nie chętni, a jak zdrowie nie taki lub po prostu już człowiek dorobił się i nie chce się mu już pracować w tak ciężkiej pracy, to zawsze można zmienić na lżejszą i dociągnąć do 67 dając szansę pozostałym. Pozdro
Pinoczet7451 / 2015-09-19 22:34
myślimy podobnie z tym że ja chce dać równą szanse wszystkim biednym i bogatym. jeżeli nawet jeżeli bedziemy zabierać bogatym a dawać biednym czyniąc dobrze dla wiekszośći ludzi bo przecież wiecej jest tych biednych to bogaty jak bedzie miał wiecej oddać niż inni dla bogatego wiekszość ludzi to zacznie kobinować i ucieknie w szarą strefę a ja uważąm żę nie należy tego promować - dlatego każdy procentowo powinien płacić równo tu mowa o 16 % . jeżeli ktoś ma dochód 1 tyś zapłaci 160 zl a od 1mln zapłaci 160 tyś podatku, a biedak jak napije 100zł obrotu ma do oddania 16zł. wiec co ani biedak nie zbiednieje ani bogaty nie straci a wływy do państwa pewnie wyższe niż teraz przy 40 dochodowego gdzie szara strefa wykazuje obrót nie rzeczywisty tylko kilku procentowy w stosunku do tego co zrobili aby państwo im polowy dochodu nie zabrało

Re: 16-procentowy PIT, CIT i VAT, koniec przywilejów związkowców. Oto...

Pinoczet7451 / 2015-09-19 22:06
100% ZA! Popieram likwidację wszystkich ulg w zamian za obniżenie podatku. w ten sposób powoli zacznie ginąć szara strefa i budżetówka od przekładania papierków. A Wy wszyscy co tu wystawiliście swoje komentarze to co proponujecie? ludzie czego wy chcecie? nie jestem za żadną partią ani programem tylko podatkiem liniowym bez żadnych ulga a z a to niższym. macie wogóle jakieś własne działalności że się wypowiadacie? pozwólcie firmą się rozwijać a mając dogodne warunki to nawet urzędnik założy własną firmę zamiast p******** w stołek. Jeżeli zapłacić 160 zł podatku od zarobionego tysiąca i to wszystko to więcej kasy zastaje pracownikowi co może wydać kupując pobudzi gospodarkę a jak będzie wybierany do tego polski produkt to znacząco wzrośnie ilość miejsc pracy, przyczynią się również do tego pracodawcy kupujący nowe dodatkowe maszyny za coraz większe zostające im pieniądze, a ludzie będą mogli w końcu wrócić z zagranicy i mieszkać u siebie a zagranicę odwiedzać na wycieczkach i wczasach. Jednak jedna osoba tego nie zmieni ponieważ masę osób bije się o ówczesne koryto w rządzie. Wystarczy się zaangażować i zrobić tak niewiele (trzeba dążyć do tego tylko aby to wprowadzić) i będzie dobrze, w przeciwnym razie zostaje tylko uciec do jakiegoś innego państwa gdzie rząd robi dobrze dla obywateli a nie jak w Polsce gdzie rząd robi tylko dobrze dla siebie. I co o tym myślicie? Szanuje każdego który chce dobrze dla ogółu. Pozdrawiam i nakłaniam do przemyślenia.

Najnowsze wpisy