Forum
Komentarze użytkownika "prokuratorek"
nielze tylko pytanie czy taka technologia jest ICH czy to est technologia ktora zakupili od np. usa bo z tego co wiem usa juz od dawna korzysta z takich rowiazan technologicznych na podobnej zasadzie działania
jak przelewam z alior sync do pekao sa (żubra), to nie zdążę przełączyć zakładek w przeglądarce i kasa już jest. wiec nie kilka minut… co z tego, ze nie wszędzie można wysłać? to wina samych banczkow, a nie systemu. szkoda tylko, ze ekspresowe przelewy kiru są drogie i niestety na razie tylko dwa większe banki to maja, tj. millennium oraz ing. co z reszta? hehe – komuś pasuje, iż moja kasa wysłana o 6 rano idzie do kolesia przez 6 godzin ;) a jak wyśle o 15, to czasem o 17 już jest. elixir jest da best! ale jest lekko przestarzały, warto to zauważyć. a płacić 5 pln za przelew natychmiastowy nie zamierzam, chyba, że spłacam kredytowke i grozi mi 40 pln kary ;)
i warto zapoznać się z tabela godzin granicznych przyjmowania przelewów wewnętrznych. db śpi rzeczywiście już od 18tej. ale np. millennium tez idzie spać już o 17:30. a wprowadzili niby natychmiastowe kir’u. gdzie tu logika millennium – nie wiem…
Zacznijmy od tego ze świadkowi który stawił sie przed sadem ustawowo przysługuje możliwość domagania się o zwrot należności za dojazd oraz za nocleg a czasem także utraconych zarobków bądź dochodów w ciągu tego wyjazdu. Koszty obliczane są na takiej samej zasadzie jakby to była podroż służbowa, tak samo oblicza się koszty noclegu oraz utrzymania w miejscu przesłuchania. Świadek ma także prawo otrzymać wynagrodzenie za utracony zarobek za każdy dzień udziału w rozprawie. To jest obliczane indywidualnie. Ważne jest to ze zwrot wydatków następuje na wniosek który trzeba złożyć do 3 dni od zakończenia rozprawy. Mozna tez skorzystać z opcji ustnego żądania które zostanie odnotowane w protokole.
Re: Happening na temat HIV w Warszawie
od chemi ktora daja w spozyczym artykulach! albo w polsce jak daja sol drogowa ;/ albo smog w meiisce... to jest bardziej niebezpieczne niz hiv.
Cena czy jakość produktu? Zobacz, co decyduje o wyborze sklepu
w moim przypadku zwracam uwage na jedno i na drugie ale tez nie w przesadzonych ilosciach. liczy sie dla mnei jakosc ale nei zapacle 400% wiecej za ten sam produkt ktory ma inna fimra, bardzo czesto na tych samych podzespolach
moim zdaniem placac przez cale zycie skladki na cos co ma nas w przyszlosci chronic powinny osoby starsze miec zapewniona bezplatna i profesjonalna oblsuge medyczna! z mozliwoscia szybkiego leczenia
witam, mam problem ze swoim byłym kontrahentem od września zalega mi z opłata za usługę która dla niego wykonałem. Wysłałem mu już przed sądowe wezwania z potwierdzeniem odbioru ale dalej pieniędzy nie zobaczyłem. Chciałbym skorzystać z esądu ale nie wiem jak się za to zabrać, ktoś doradzi?
jesli jes zgubiles to chyab w gminie skladasz wniosek o wydanie nowych dokumentow, w przypadku kradziezy musisz sie zglosic na policjie chyba ale nie znam sie wiec niewiem
Re: Brakuje 13 mld złotych. Rząd obetnie pieniądze na drogi, w nas uderzy...
dokladnie, na bledne decyzje politykow i na premie dla nich zawsze jest kasa, niema za to pieniedzu na podstawowe systemy takie jak ochrona zdrowia, socialne czy na projekty zwalczajace bezrobocie i rozkrecajace gospodarke
Coraz więcej wody w rzekach. Będzie powódź?
o zaraz sie okaze ze wiosna jak zwykle zaskoczyla polakow ;/ przeciez mowione bylo glosno w styzniu i lutym ze jak jest snieg to i beda roztopy a co za tym idzie bedzie podniesiony stan rzek i beda podtopenia, a jednak nikt nic z tym nie zrobi l;/
NFZ powinien pytać pacjentów, zamiast nękać kontrolami
hahaha pytac pacejntow? no prosze was, to on nie wie co sie dzieje w swoim podleglym terenie c osie tam dzieje, czego brakuje, co potrzeba komu sie zle dzieje?? to co to za wlasciciel jak nie dba o swoj interes? zwalniac wszystkich niech sie do roboty wezma!!!
przestepstwo a wykroczenie
w przypadku kierowania pod wplywem alkholou to jest to chyba tak ze w zaleznosci od tego ile promili wydmuchasz tak bedzie okreslone przewinienie czy bedize to przestepstwo czy wykroczenie
Do kiedy mogą przyjść pieniadze z rozliczenia?
przez internet napewno szybciej dostaniesz niz mialbys stacjonarnie skladac pita. Ustawowo jest to do 3 miesiecy chyba. ale najeczesciej kolo miesiaca trzeba czekac, jedni szyubciej dostaja inni wolniej. Przez telefon napewno nikt takich danych ci nie poda
Proces Katarzyny W. nareszcie rusza
media podają ze juz dziś rozpocznie sie proces Katarzyny W. oskarżonej o zabójstwo swojej córki Madzi. Ponad rok temu cały kraj obiegła wzruszająca historia o porwaniu małej Madzi - jak się potem okazało była to kolorowa bajeczka mająca na celu próbę uniknięcia odpowiedzialności za zabicie własnego dziecka