Forum

Komentarze użytkownika "prokuratorek"

nanotechnologia

prokuratorek / 2013-08-14 09:12
nielze tylko pytanie czy taka technologia jest ICH czy to est technologia ktora zakupili od np. usa bo z tego co wiem usa juz od dawna korzysta z takich rowiazan technologicznych na podobnej zasadzie działania

natychmiastowe przelewy

prokuratorek / 2013-07-04 10:13
jak przelewam z alior sync do pekao sa (żubra), to nie zdążę przełączyć zakładek w przeglądarce i kasa już jest. wiec nie kilka minut… co z tego, ze nie wszędzie można wysłać? to wina samych banczkow, a nie systemu. szkoda tylko, ze ekspresowe przelewy kiru są drogie i niestety na razie tylko dwa większe banki to maja, tj. millennium oraz ing. co z reszta? hehe – komuś pasuje, iż moja kasa wysłana o 6 rano idzie do kolesia przez 6 godzin ;) a jak wyśle o 15, to czasem o 17 już jest. elixir jest da best! ale jest lekko przestarzały, warto to zauważyć. a płacić 5 pln za przelew natychmiastowy nie zamierzam, chyba, że spłacam kredytowke i grozi mi 40 pln kary ;)
i warto zapoznać się z tabela godzin granicznych przyjmowania przelewów wewnętrznych. db śpi rzeczywiście już od 18tej. ale np. millennium tez idzie spać już o 17:30. a wprowadzili niby natychmiastowe kir’u. gdzie tu logika millennium – nie wiem…

sprawa sądowa z dojazdem

prokuratorek / 2013-05-28 09:26
Zacznijmy od tego ze świadkowi który stawił sie przed sadem ustawowo przysługuje możliwość domagania się o zwrot należności za dojazd oraz za nocleg a czasem także utraconych zarobków bądź dochodów w ciągu tego wyjazdu. Koszty obliczane są na takiej samej zasadzie jakby to była podroż służbowa, tak samo oblicza się koszty noclegu oraz utrzymania w miejscu przesłuchania. Świadek ma także prawo otrzymać wynagrodzenie za utracony zarobek za każdy dzień udziału w rozprawie. To jest obliczane indywidualnie. Ważne jest to ze zwrot wydatków następuje na wniosek który trzeba złożyć do 3 dni od zakończenia rozprawy. Mozna tez skorzystać z opcji ustnego żądania które zostanie odnotowane w protokole.

Re: Happening na temat HIV w Warszawie

prokuratorek / 2013-05-17 13:54
od chemi ktora daja w spozyczym artykulach! albo w polsce jak daja sol drogowa ;/ albo smog w meiisce... to jest bardziej niebezpieczne niz hiv.

Cena czy jakość produktu? Zobacz, co decyduje o wyborze sklepu

prokuratorek / 2013-05-17 13:23
w moim przypadku zwracam uwage na jedno i na drugie ale tez nie w przesadzonych ilosciach. liczy sie dla mnei jakosc ale nei zapacle 400% wiecej za ten sam produkt ktory ma inna fimra, bardzo czesto na tych samych podzespolach

bezpłatna opieka

prokuratorek / 2013-05-17 11:39
moim zdaniem placac przez cale zycie skladki na cos co ma nas w przyszlosci chronic powinny osoby starsze miec zapewniona bezplatna i profesjonalna oblsuge medyczna! z mozliwoscia szybkiego leczenia

eSąd jak załozyc sprawe

prokuratorek / 2013-05-17 10:27
witam, mam problem ze swoim byłym kontrahentem od września zalega mi z opłata za usługę która dla niego wykonałem. Wysłałem mu już przed sądowe wezwania z potwierdzeniem odbioru ale dalej pieniędzy nie zobaczyłem. Chciałbym skorzystać z esądu ale nie wiem jak się za to zabrać, ktoś doradzi?

zgubienie dokumentów

prokuratorek / 2013-04-30 14:24
jesli jes zgubiles to chyab w gminie skladasz wniosek o wydanie nowych dokumentow, w przypadku kradziezy musisz sie zglosic na policjie chyba ale nie znam sie wiec niewiem

Re: Brakuje 13 mld złotych. Rząd obetnie pieniądze na drogi, w nas uderzy...

prokuratorek / 2013-04-18 10:39
dokladnie, na bledne decyzje politykow i na premie dla nich zawsze jest kasa, niema za to pieniedzu na podstawowe systemy takie jak ochrona zdrowia, socialne czy na projekty zwalczajace bezrobocie i rozkrecajace gospodarke

Coraz więcej wody w rzekach. Będzie powódź?

prokuratorek / 2013-04-15 10:33
o zaraz sie okaze ze wiosna jak zwykle zaskoczyla polakow ;/ przeciez mowione bylo glosno w styzniu i lutym ze jak jest snieg to i beda roztopy a co za tym idzie bedzie podniesiony stan rzek i beda podtopenia, a jednak nikt nic z tym nie zrobi l;/

NFZ powinien pytać pacjentów, zamiast nękać kontrolami

prokuratorek / 2013-04-09 12:15
hahaha pytac pacejntow? no prosze was, to on nie wie co sie dzieje w swoim podleglym terenie c osie tam dzieje, czego brakuje, co potrzeba komu sie zle dzieje?? to co to za wlasciciel jak nie dba o swoj interes? zwalniac wszystkich niech sie do roboty wezma!!!

przestepstwo a wykroczenie

prokuratorek / 2013-03-11 11:56
w przypadku kierowania pod wplywem alkholou to jest to chyba tak ze w zaleznosci od tego ile promili wydmuchasz tak bedzie okreslone przewinienie czy bedize to przestepstwo czy wykroczenie

Do kiedy mogą przyjść pieniadze z rozliczenia?

prokuratorek / 2013-03-07 12:51
przez internet napewno szybciej dostaniesz niz mialbys stacjonarnie skladac pita. Ustawowo jest to do 3 miesiecy chyba. ale najeczesciej kolo miesiaca trzeba czekac, jedni szyubciej dostaja inni wolniej. Przez telefon napewno nikt takich danych ci nie poda

Proces Katarzyny W. nareszcie rusza

prokuratorek / 2013-02-18 08:20
media podają ze juz dziś rozpocznie sie proces Katarzyny W. oskarżonej o zabójstwo swojej córki Madzi. Ponad rok temu cały kraj obiegła wzruszająca historia o porwaniu małej Madzi - jak się potem okazało była to kolorowa bajeczka mająca na celu próbę uniknięcia odpowiedzialności za zabicie własnego dziecka

Najnowsze wpisy