Forum

Komentarze użytkownika "rabbitto"

Komentarze użytkownika: rabbitto

rabbitto / 2010-01-06 17:51
jak dla mnie to człowieku chory jesteś i popadłeś w depresje z powodu braku pracy. I to tobie mogę współczuć. Dzięki studentom i ludziom z wyższym wykształceniem może do cywilizacji dojdziemy wkońcu, więc co masz przeciwko zdobywaniu doświadczenia przez studentów. Myslisz ze pracodawca od razu da ci umowa na czas nieokreslony i 10tys na ręke w jakim ty świecie żyjesz prosty człowieku. Prawda jest taka, żę ludzie po studiach prędzej dostaną pracę i będą mieli wyższe zarobki w porównaniu z tymi którzy skończyli jakąś śmieszną szkołę no chyba że sa przedsiębiorczy i sami będą prowadzić działalnośc gosp. ale bez wiedzy nie na długo im wróże biznes. Twoje lenistwo samo mówi za siebie myślisz że siedzenie w banku i kserowanie za 0zł cie czegoś nauczy. Żyjemy w głupim kraju i nie porównuj go do innych. Jeśli myślisz ze odrazu dosotaniesz dobrą prace z miejsca to zmień kraj człowieku jesli nie jestes dobry w konkretnej rzeczy. Ludzie którzy po studiach mają dużą wiedzę i potrafią dzieki nawet małemu doświadczeniu za twoje 500zł i frajerzenie się wykorzystać ją w praktyce dojdą do czegoś a ty będziesz nadal szukał szczeście i bujał w obłokach

umowa o pracę czy umowa zlecenie co wybrac?

rabbitto / 2010-01-06 00:01
Witam proszę o fachową pomoc. Aktualnie pracuję na umowe zlecenie. Dostałem własnie możliwość pracy w firmie na podstwie umowy o pracę lub umowy zlecenia-muszę wybrać. Jestem studentem 5roku. Zatem jakie korzyści materialne jak i niematerialne wynikają z poszczególnej umowy. Co jest bardziej korzystne punktu widzenia pracownika jak i pracodawcy. Pozdrawiam

Najnowsze wpisy