Forum

Komentarze użytkownika "Raminez"

Komentarze użytkownika: Raminez

Re: auta bez VAT - ktos kupił?

Raminez / 2014-03-06 15:24
ja szukam VW Tiguan najchętniej. Czas leci, boje się, że nie zdazę znalesc dealera dobrego

auta bez VAT - ktos kupił?

Raminez / 2014-03-03 11:42
czy ktoś z Was kupił auto z kratką z pełnym odliczeniem VAT? czas na to jest do końca marca, ja się waham ;)

przetarg - publiczny = pełen pułapek?

Raminez / 2013-09-10 12:52
Witam,
czy startowaliście kiedyś do przetargu publicznego? Ja się przymierzam (branża informatyczna, mówiąc ogólnie). Moja firma jest dosyć mała, ale mamy dobre referencję i uporządkowaną syt. kredytową. Chciałbym startować w przetargu publicznym bo to zawsze pewny płatnik :). Ile czasu zabiera przygotowanie formalności? orientacyjnie, oczywiście.

Re: radca prawny dla firmy - opinie

Raminez / 2013-07-31 15:43
a wiecie może jakie ceny są w kancelariach za usługi korporacyjne? Doświadczenia mam głównie z prawnikami na etacie - nie są złe, ale fajnie wybadać rynek ;)

Re: Czy to już podmioty powiązane?

Raminez / 2013-02-11 12:33
JanuszK - dziękuję za wyjaśnienie. Czy masz może jakiś sposób postępowania, który umożliwia w miarę sprawną identyfikację? Z Twoich słów wynika, że analiza powiązań może zająć przysłowiową wieczność a mam akurat taką sytuację, że nie za bardzo mogę skupić na tym 100 procent mojej uwagi.

Czy to już podmioty powiązane?

Raminez / 2013-02-04 12:49
Mam wątpliwość dotyczącą podmiotów powiązanych a przez to także cen transferowych. Chodzi mi o charakter tych powiązań - słyszałem sprzeczne opinie na ten temat. Czy w grę wchodzą same powiązania kapitałowe, czy trzeba sprawę rozpatrywać w kontekście powiązań osobowych? A jeżeli osobowych to pod jakim kątem i w jakim zakresie? Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej sprawie.

Najnowsze wpisy