Forum

Komentarze użytkownika "robert76"

Komentarze użytkownika: robert76

Re: Story of my life...

robert76 / 2007-05-03 12:07
czytałem twoją historię z zafascynowaniem; popieram to co robisz, bo robisz to co lubisz; ale w życiu sa pewne granice, są obowiązki i przyjemności (aczkolwiek istnieje taka dewiza, że powinno robić się to co się lubi); masz w sobie żyłkę, zawziętość i talent, a za sobą, mimo młodego wieku, sporą wiedzę i bagaż doświadczeń, ale muszisz czas w swoim życiu podzielić jakby na dwie części: to co musisz (lub powinieneś) zrobić i to co chcesz zrobić; jak sobie ten czas podzielisz, ile urwiesz dla giełdy ile dla życia dla obowiązków to już twoja sprawa, ale posłuchaj dobrej rady - skończ szkołę na przyzwoitym poziomie (nie musisz być oczywiście geniuszem, którego poziom wiedzy mierzony jest uzyskanymi stopniami, ale człowiekiem z wiedzą faktycznie nabytą), a wolny czas, oczywiście po rozłożeniu go na inne obowiązki i przyjemności "trać" na granie; jest to twoja pasja i nie rezygnuj z niej, ale korzystaj umiejętnie z niej, nie wpadaj w skrajności, a tym bardziej w nałóg; trzymaj tak dalej, zdobywaj jeszcze większą wiedzę, jesteś w tym dobry; pozdrawiam
robert76 / 2007-05-03 11:18
Witam serdecznie!
Chętnie skorzystałbym z rad tak dobrego gracza, który zaczynając od tak niewielkiej kwoty może się już pochwalić niezłym dorobkiem. Sam też jestem początkującym, grubo początkującym (gram dopiero od kilku dni) i moje "wpisowe" na giełdę jak i późniejsze możliwe miesięczne wpłaty nie przekroczą maximum 500 zł ze względu na mój napięty budżet. Chętnie odłożyłbym jakąś kwotę na koncie na czarną godzinę, dlatego gdybyś mógł mi coś poradzić (nie chodzi mi tu o konkretne spółki), ale jakieś chociażby podstawowe zasady i problemy, na które powinienem zwracać uwagę w trakcie inwestowania.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje
Pozdrawiam
robert76 / 2007-04-30 20:40
Witam
Chętnie bym się dowiedział coś na temat sposobu inwestowania małych kwot. Jestem początkujący w te klocki i chętnie skorzystam z każdej dobrej rady. Ponadto mam dwójkę małych dzieci (4 i 6 lat)i niedługo zaczną sie na nie większe wydatki jak komunia (szkoła nie wspomnę), a miesięcznie też nie jestem w stanie za dużo zainwestować - max 500 zł miesięcznie. Także każda dobra inwestycja, obojętnie czy długo czy krótko terminowa, czy mało czy wiecej ryzykowna dałaby mi napewnio satysfakcję, a co najważniejsze mam nadzieję pieniądze. Chciałbym się coś dowiedzieć również na temat inwestowania małymi kwotami (max 500 zł miesięcznie) krótkoterminowo i bardziej ryzykowanie tzn. do kilku miesięcy w jakieś akcje czy fundusze o zwiększonym ryzyku, które dają duże ryzyko, ale również szybszy i większy pieniądz.

Najnowsze wpisy