Forum

Komentarze użytkownika "Sam_Kancik"

Komentarze użytkownika: Sam_Kancik

Sam_Kancik / 2007-01-31 22:08
WOW - mam w swym porfelu każdą z tych 4 spółek:)
Sam_Kancik / 2007-01-21 18:38
W MNI wierzę, dlatego zdecydowałem się na zakup. Myślę, że kwestią czasu jest wysyp pozytywnych info - wirtualny operator, przejęcia...poza tym niziutki wskaźnik C/Z. Jest potencjał moim zdaniem.

Re: Na byków nie ma mocnych

Sam_Kancik / 2007-01-21 18:24
Po leciutkiej korekcie portfela miejsce Gino Rossi zastąpiło u mnie 7BULLS (kupione w czwartek na godzinę przed gwałtownym odbiciem w górę). I tak, w portfelu mam:
Getin (najwięcej - 20%)
Dudę
GTC
Rafako
Cersanit
Dwory
Echo
7BULLS
MNI
Koelner (najmniej - 6%)

P.S. - czytam regularnie forum money.pl i zdarza mi się zajrzeć na forum bankiera i chyba każdy widzi jaka przepaść dzieli oba fora pod względem poziomu kultury i merytorycznej dyskusji. Patrząc na forum bankiera mam wrażenie, że przedszkolaki zamiast grać w klasy czy berka parają się grą na giełdzie. Pozdrawiam forumowiczów money.pl:)

Re: GPW walczy o dobry styczeń

Sam_Kancik / 2007-01-13 21:37
Skład mojego portfela na koniec tygodnia:
1.Getin 17,8%
2.Duda 13,8%
3.Rafako 12,9%
4.GTC 10,9%
5.Gino Rossi 9,9%
6.Dwory 9,8%
7.Cersanit 9,7%
8.Echo 9,0%
9.Koelner 6,2%
5,5% w górę w tym tygodniu, poza tym mam na oku MNI i chyba zakupię trochę
Sam_Kancik / 2006-12-03 21:57
a mnie świerzbiło już w wakacje i chciałem sprzedać bo ilemoże się kisić, powstrzymałem się bo zaczęło się w kuluarach mówić że Duda będzie miałą dobre wyniki no i potem zaczął się rajd...i dziś jestem happy. Nauczyłem się, że w inwestowaniu trzeba być cierpliwym:)

Re: Zbieżność dat pomogła GPW

Sam_Kancik / 2006-12-03 21:07
Rzadko udzielam się na forum ale czytam codziennie, analizuję i wyciągam wnioski. Inwestuję w akcje od ponad roku, czyli od niedawna. Mój aktualny portfel to:
- Duda (25%) kupiona już ok. rok temu po 11zł (najlepsza inwestycja) - wierzyłem w tę spółkę
- Getin (15%)średnia cena zakupu 9,8zł (już 3/4 roku temu) - moim zdaniem będzie konsekwentnie stabilnie szła do przodu,na pewno szybko nie spzedam
- Rafako (11%)średnia cena zakupu 39,95 - póki co mały zysk ale już widać że wychodzi z dołka
- Gino Rossi (9%) na razie zysk tylko 2% przez ok. 2 miesiące, ale wyniki za 3kwartał były dobre, kurs się jeszcze kisi, czekam na wybicie
- Dwory (9%) - świeży zakup - tydzień temu, wstrzeliłem się bardzie udanie - 16% w zeszłym tygodniu, każdy dzień na zielono
- GTC (9%) - cena zakupu 31zł, zysk 30%przez niecałe 2 miesiące, spółka moim zdaniem o bardzo dobrych perspektywach, będę trzymać równie długo jak Dudę i Getin
- Cersanit (8,5%) - patrz wyżej, również spółka do potrzymania przez długo, ostanio mało się na niej dzieje ale ma przed sobą jeszcze dobre czasy myślę, kupiona po 34,48
- Mostostal Warszawa (8,5%) - po niecałych 2 miesiącach ponad 40%, ale chyba długo nie potrzymam już, mam wrażenie że w branży budownictwo są ciekawsze (np.Echo)
- Koelner (6%) - póki co po 1,5 tyg. na "0" ale jakoś przeczucie mi mówi że może być na niej wkrótce gorąco (duże obroty ostatnio)
Pozdrawiam:)

Najnowsze wpisy