Rzadko udzielam się na forum ale czytam codziennie, analizuję i wyciągam wnioski. Inwestuję w
akcje od ponad roku, czyli od niedawna. Mój aktualny portfel to:
- Duda (25%) kupiona już ok. rok temu po 11zł (najlepsza inwestycja) - wierzyłem w tę spółkę
- Getin (15%)średnia cena zakupu 9,8zł (już 3/4 roku temu) - moim zdaniem będzie konsekwentnie stabilnie szła do przodu,na pewno szybko nie spzedam
- Rafako (11%)średnia cena zakupu 39,95 - póki co mały zysk ale już widać że wychodzi z dołka
- Gino Rossi (9%) na razie zysk tylko 2% przez ok. 2 miesiące, ale wyniki za 3kwartał były dobre, kurs się jeszcze kisi, czekam na wybicie
- Dwory (9%) - świeży zakup - tydzień temu, wstrzeliłem się bardzie udanie - 16% w zeszłym tygodniu, każdy dzień na zielono
- GTC (9%) - cena zakupu 31zł, zysk 30%przez niecałe 2 miesiące, spółka moim zdaniem o bardzo dobrych perspektywach, będę trzymać równie długo jak Dudę i Getin
- Cersanit (8,5%) - patrz wyżej, również spółka do potrzymania przez długo, ostanio mało się na niej dzieje ale ma przed sobą jeszcze dobre czasy myślę, kupiona po 34,48
- Mostostal Warszawa (8,5%) - po niecałych 2 miesiącach ponad 40%, ale chyba długo nie potrzymam już, mam wrażenie że w branży budownictwo są ciekawsze (np.Echo)
- Koelner (6%) - póki co po 1,5 tyg. na "0" ale jakoś przeczucie mi mówi że może być na niej wkrótce gorąco (duże obroty ostatnio)
Pozdrawiam:)