Forum

Komentarze użytkownika "samotna matka"

samotna matka / 2010-04-14 00:14
Kto kieruje tą szopką w Krakowie?
samotna matka / 2010-04-13 01:35
Masz rację! Ja od Państwa dostaję tylko zasiłek pielęgnacyjny. Pracuję na trzech etatach żeby zarobić na leczenie dziecka. Jeżeli zdecydowałabym się zrezygnować z pracy, zasiłki nie starczyły by mi na wykupienie lekarstw. Jestem sama ale cieszę się, że mój skarb żyje. To z pieniądzy osób pracujących tworzy pule zasiłków,a ilu ludzi w Polsce pracuje? Chyba wiesz sama. ironia_losu niech da dzieciom ciepło i miłość. Niech podzieli się tym co sama ma, a nie szuka sponsorów. Dla dzieci ważniejsze są uczucia, a nie dobrobyt. Zrozumiałabym ją gdyby nie mieli na utrzymanie tych maluchów., ale przecież tak nie jest!
Jeszcze raz wyrazy współczucia dla rodziny Prezydenta i wszystkich innych rodzin, którzy stracili bliskich.
samotna matka / 2010-04-13 01:09
Wiesz, chyba dla ciebie ważne są tylko pieniądze. Piszesz nie pomógł... Rozumię, że dzieci zostały u dalszej rodziny. Jeżeli starali się o rentę, to czy nie wzięli zasiłku dla rodzin zastępczych? Na dwoje dzieci to minimum 1400 zł . Z rentą będzie 2100 zł. Zasiłek będzie wypłacany do ich pełnoletności, a jeżeli będą się uczyć do 25 roku życia W chwili tak strasznej tragedii tylu rodzin, śmierci tylu wartościowych ludzi ty zarzucasz, że państwo nie chciało dać więcej? Te dzieci też przeżyły tragedię i chcą ludzi ich kochających, a nie liczących ile za nich dostaną. Oby w swoim życiu zaznały wiele ciepła!
Ceń człowieka, a nie myśl tylko o tym ile tobie da. Wiele rodzin utrzymuje swoje dzieci za mniejszą sumę. Wiem co to znaczy stracić bliską osobę. Rozumię ból tych, którzy pozostali.

Najnowsze wpisy